گندمکاران بخوانند/ قیمت واقعی گندم مشخص شد

گندمکاران بخوانند/ قیمت واقعی گندم مشخص شد

کشاورزیهاشمی قیمت تمام شده و منطقی خرید تضمینی هرکیلو گندم را 25 هزارتومان اعلام کرد و افزود: با افزایش 10 درصدی نرخ خرید تضمینی، شورای قیمت گذاری و قانون خرید تضمینی معنا ندارد چراکه براساس کمیته کارشناسی...

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علیقلی ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون بیش از 11 میلیون و 850 هزارتن گندم با ارزش 208 همت از کشاورزان خریداری شده که نسبت به سال قبل یک میلیون و 613 هزارتن معادل 16 درصد رشد داشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: به گفته او با توجه به پرداختی اخیر 121 همت از مطالبات گندمکاران پرداخت و 88 همت باقی مانده است که طبق وعده مسيولان تا پایان شهریور باقی مانده مطالبات پرداخت می‌شود.

ایمانی ادامه داد: معاون اول ريیس جمهور در همایش کشت پاییزه وعده پرداخت بیش از 85 درصد مطالبات گندمکاران طی روزهای آتی را دادند که انتظار می رود این امر محقق شود.

افزایش 10 درصدی قیمت خرید تضمینی گندم منطقی نیست

 مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه کشت و خرید در مناطق سرد و کوهپایه ای ادامه دارد، افزود: برآوردها حاکی از آن است که میزان خرید تضمینی به 12 میلیون تن برسد که در صورت تحقق تولید بیش از 14.5 میلیون تن است.

او با بیان اینکه افزایش 10 درصدی قیمت خرید تضمینی گندم در سال زراعی جدید منطقی نیست، گفت: براساس قانون خرید تضمینی که مصوبه مجلس و تایید شورای نگهبان است، نرخ محصولات مطابق با تورم 35 درصد باید افزایش یابد و به هیچ عنوان افزایش 10 درصدی معنا و مفهوم ندارد و ظلم آشکار به کشاورزان است. 

هاشمی قیمت تمام شده و منطقی خرید تضمینی هرکیلو گندم را 25 هزارتومان اعلام کرد و افزود: با افزایش 10 درصدی نرخ خرید تضمینی، شورای قیمت گذاری و قانون خرید تضمینی معنا ندارد چراکه براساس کمیته کارشناسی و تشکل های عضو شورا، قیمت خرید گندم با احتساب هزینه های تولید کود و سم و ادوات کشاورزی و تورم اعلامی 35 درصد بالاتر از این رقم است.

آغاز کشت گندم مناطق سردسیر طی روزهای آتی

ريیس بنیاد ملی گندمکاران درباره آخرین وضعیت کشت در سال زراعی جدید گفت: کشت گندم سال زراعی جدید برای مناطق سرد طی روزهای آتی آغاز می شود، درحالیکه کشاورزان  مطالباتشان را دریافت نکردند و اطلاعی از نرخ ندارند که  تعلل در عدم پرداخت به موقع می تواند بر تاخیر کشت اثر بگذارد.

ایمانی از افزایش چشمگیر قیمت کود اوره خبر داد و گفت: سال گذشته قیمت یک پاکت کود اوره به 153هزارتومان بود که اکنون به 395 هزارتومان رسیده است که به رغم سیاست های مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از تولید داخل، این امر صورت نمی گیرد  و حمایت از تولید داخل تنها به 2 شرکت خودروسازی داخل معطوف شده است. 

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه کشاورزان محکوم به تولید هستند، افزود:  کشاورز برای گذراندن معیشت محکوم به تولید هستند چراکه شغل دیگری ندارند و تنها با رها کردن روستاها به حاشیه شهرها روی می آورند که این امر معضل شهرنشینی ایجاد می‌کنند.

او  با اشاره به راهکارهای پایداری در تولید گندم گفت: تامین کافی کودهای شیمیایی، سرمایه در گردش و کمک از طریق سیستم بانکی به منظور تامین نقدینگی خرید ادوات، توسعه مکانیزاسیون، تامین بذر مناسب و اصلاح شده، اعلام قیمت به موقع و منصفانه و وعده پرداخت به موقع مطالبات منجر به پایداری در تولید و خودکفایی می‌شود و ایراد در هریک از این عوامل موجب شده تا مجدد واردکننده شویم.

223225

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد