دستورالعمل جدید درباره فروش نان / صف نانوایی به...

دستورالعمل جدید درباره فروش نان / صف نانوایی به...

اتاق اصناف ایران در اطلاعیه‌ای به تشکل‌های صنفی، واحدهای صنفی نانوایی و عموم مردم، دستورالعمل فروش اینترنتی نان را...

با توجه به اطلاعیه اتاق اصناف ایران، سکوی فروش غیرحضوری نان به بنگاه اقتصادی دارای مجوزهای لازم از مراجع ذیربط اطلاق می‌شود. این سکوها ویژگی‌های زیر را دارا هستند: امکان نمایش واحدهای تولید نان و محصولات عرضه شده توسط آنها، قابلیت ثبت سفارش خرید توسط مشتریان، امکان بسته‌بندی محصولات سفارشی، قابلیت پیگیری سفارشات ، توانایی تحویل نان به مشتریان.در واقع، این سکوها به عنوان بستر مناسبی برای فروش آنلاین و غیرحضوری نان در نظر گرفته شده‌اند.

بر اساس ماده (3) این دستورالعمل، قیمت و وزن نان عرضه شده توسط نانوایی‌های یارانه‌ای در سکوها می‌تواند «مطابق نرخ نامه مصوب» یا «به صورت رقابتی» باشد. در حالت اول، متناسب با حجم فروش نان، نانوایی‌های یارانه‌ای (نوع 1 و 2) بر روی سکو، کمک هزینه نانوا، مشابه فروش حضوری پرداخت می‌شود.

ماده (4) این دستورالعمل تاکید دارد که نرخ و مقدار انواع افزودنی به نان (کنجد، سبوس، انواع سبزیجات و …) هزینه خدمات فروش غیرحضوری، هزینه بسته‌بندی و هزینه حمل و تحویل نان، می‌تواند به صورت توافقی بین نانوا و سکو تعیین و باید به صورت شفاف و تفکیک شده در صورتحساب الکترونیکی فروش درج شود. تبصره: سقف نرخ انواع افزودنی‌ها و خدمات سکو (بسته بندی، حمل و نقل و …) با پیشنهاد اتاق اصناف شهرستان و تایید کمیسیون نظارت شهرستان‌ها تعیین می‌شود.

به موجب ماده (5) دستورالعمل یاد شده «به منظور رعایت نوبت مشتریان حضوری، سکوها (سکوهای فروش غیرحضوری نان) موظفند امکان فروش غیرحضوری نان را صرفا برای نانوایانی که به سامانه نوبت‌دهی و اعلام نوبت (شامل نمایشگر، بلندگو، چاپگر و …) تجهیز شده و به سامانه هوشمندسازی یارانه آرد و نان متصل شده‌اند، فراهم کنند.»

بر اساس اطلاعات واصله از معاونت بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران، رعایت دستورالعمل فروش اینترنتی نان از سوی تمامی واحدهای صنفی خبازی الزامی بوده و به موجب رعایت نوبت‌دهی مشتریان حضوری و غیرحضوری مطابق ماده (5) دستورالعمل، زیرساخت نوبت‌دهی در سامانه هوشمندسازی یارانه آرد و نان ایجاد شده است.

این دستورالعمل به مدت 3 ماه به صورت آزمایشی اجرا و پس از آن به صورت قطعی لازم‌الاجرا خواهد بود.

آخرین جزيیات درباره سهمیه نانوایی ها 

 نایب ريیس انجمن نان‌های سنتی اعلام کرد که از ابتدای تخصیص یارانه آرد و نان تا کنون، نزدیک به 155 هزار میلیارد تومان یارانه بابت نان پرداخت شده است. این مبلغ قابل توجه نشان می‌دهد که دولت در طول این مدت، مبالغ هنگفتی را به عنوان یارانه نان به مردم اختصاص داده است.

محمد جواد کرمی نایب ريیس نان‌های سنتی گفت: مشکل ما در تولید آرد و نان این است که این یارانه چه مشکلاتی را بوجود آورده است؟ یارانه در حال حاضر به زنجیره توزیع می‌شود، ما اول ببینیم که چه اشکالی در زنجیره اتفاق افتاده است؟

وی افزود: بحث ما به عنوان تولید کننده این است که دولت به سال 1400 یک قیمت را بابت نان به ما داده است و الان بعد دوسال که از آن موقع گذشته و هزینه‌های ما بالا رفته ما با همان قیمت نان را می‌فروشیم، ما کاری نداریم که دولت می‌خواهد چگونه این یارانه را توزیع کند، ما بحث مان این است که حلقه آخر را که در واقع تولید نان است، در نظر بگیرند.

وی در ادامه گفت: آیا درست است که در مدت دو سال به تولید کننده اجازه افزایش قیمت ندهند؟ و بعد به آن واحد بگویند هزینه هایتان مانند 1402 باشد؟! در حال حاضر دولت 155 هزار میلیارد تومان یارانه نان پرداخت می‌کند و سال دیگر این رقم به 200 هزار میلیارد تومان افزایش می‌یابد.

او اظهار داشت: اگر ما یک سه ضلعی را در نظر بگیریم که یک بخش آن دولت است و یک بخش آن تولید کننده و یک بخش آن مصرف کننده، می‌بینیم هر سه ضلع ناراضی هستند و علت این نارضایتی‌ها پرداخت مبلغ سنگین یارانه است.

کرمی تصریح کرد:در حال حاضر تا امروز نزدیک به 155 هزار میلیارد تومان یارانه بابت نان پرداخت می‌کنیم.

با این شرایطی که الان وجود دارد برای تولید کنندگان نان که الآن در این زنجیره توزیع می‌شود، ما کاملا با این طرح مخالفیم و نظرمان این است که برود به سمت پرداخت به حساب مردم واریز شود، چون در این شرایطی که برای تولید کننده نان به وجود آمده، شرایط را برای ما سخت شده و این دستگاه‌هایی که در واحد‌های ما نصب شده هر روز و هر روز نظارت‌هایی که اتفاق می‌افتد، ما با نظارت مخالف نیستیم، اما شما ببینید نانوایان هر روز سهمیه شان کم می‌شود، هر روز به اتحادیه مراجعه می‌کنند.

در ادامه حسن حسن خانی کارشناس اقتصادی گفت:تجربه گران کردن و پرداخت نقدی به مردم از سال 89 در کشور اجرا شده است، وقتی گفتند هدفمندی یارانه ها، آن موقع 45 هزار و 500 تومان به مردم تخصیص دادند و یک سری کالا‌ها را گران کردند.

او بیان کرد: واقعی شدن قیمت‌ها اگر در همان سال، در همان دوره در نظر بگیرید یک اتفاقی می‌افتد، تلاطمات نرخ ارز در کشور تحریم شده ما باعث شده که فاصله بسیاری از اقلام کالایی؛ کالا‌های تجارت پذیر عمدتا با خارج از مرز‌ها یک رقم معناداری پیدا کند. کیسه آردی که اینجا مثلا با احتساب یارانه می‌شود 40 هزار تومان، یک دفعه خارج از مرز‌ها می‌شود 600 هزار تومان بنابراین بی تفاوتی در این حوزه خسارت به بار می‌آورد.

حسن خانی گفت:صریحا عرض می‌کنم، من معتقدم که گران کردن کالا به خصوص کالای اساسی و ما به ازای آن پرداخت نقدی به مردم راه حل نیست، چون بعد از مدتی این پرداختی شما اگر ثابت بماند طبیعتا در تورم‌های بالا میزان پرداختی ثابت و قدرت خرید مردم کاهش پیدا می‌کند. مسيله ما میزان پرداخت به مردم نیست، بلکه حفظ قدرت خرید مردم است. 

این کارشناس اقتصادی گفت:اگر یارانه به زنجیره پرداخت شود و زنجیره هم شفاف بتوانیم دولت حکمران اقتصادی بتواند زنجیره را شفاف کند، با پرداخت یارانه به زنجیره می‌توان نرخ را پایین نگه داشت.

او افزود:ما شش گلوگاه سیاستی در زنجیره آرد و نان داریم، از تصمیم کشاورز به کاشت گندم بر اساس قیمت خرید تضمینی گندم در سال قبل یا واردات گندم در نظر بگیرید تا خرید تضمینی که اتفاق می‌افتد و پرداخت می‌شود به کشاورز تا وقتی که این گندم خریداری شده یا واردات شده به سیلو تحویل داده می‌شود تا وقتی که از سیلو به شرکت تولید آرد تحویل داده می‌شود تا وقتی از شرکت تولید آرد به نانوا تحویل داده می‌شود و تا وقتی که تبدیل به نان می‌شود و به دست مردم می‌رسد. 

خیلی از نانوایان در کشور ما هستند که درست کار می‌کنند و هیچ وقت سهمیه شان کم نشده است، تقریبا آمار‌هایی که می‌دهند خود دوستان طرح، مسيولان طرح باید بیایند بگویند، اما من فکر می‌کنم بیش از نیمی از افراد سهمیه آردشان کم نشده است، بیش از نیمی از نانوایان سهمیه شان کم نشده، بعضا زیاد هم شده است. وقتی نانوا نانش را می‌پزد و سهمیه اش را هم می‌گیرد، تراکنش او ثبت می‌شود.

 

 

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد