تبلیغات

تعرفه 50درصدی مکزیک بر خودروهای چینی

تعرفه 50درصدی مکزیک بر خودروهای چینی

مکزیک در تلاش برای حفظ توافق تجارت آزاد با آمریکا، تعرفه 50 درصدی بر خودروهای چینی وضع می‌کند که ضربه‌ای به پکن محسوب م...

ایسنا: مکزیک در تلاش برای حفظ توافق تجارت آزاد با آمریکا، تعرفه 50 درصدی بر خودروهای چینی وضع می‌کند که ضربه‌ای به پکن محسوب می‌شود.

واشنگتن، کلودیا شینبايوم، ريیس جمهور مکزیک را تحت فشار زیادی قرار داده تا نفوذ رو به رشد پکن در اقتصاد این کشور را که سال‌هاست شاهد افزایش واردات و سرمایه‌گذاری چین بوده است، متوقف کند.

این تعرفه 50 درصدی در فهرستی از تعرفه‌ها که در پیش‌نویس لایحه‌ای به کنگره ارايه شده است، در مورد تقریبا 1400 محصول، از منسوجات گرفته تا فولاد، گنجانده شده است و برای همه کشورهایی که مکزیک با آنها توافق تجاری ندارد، اعمال خواهد شد.

گابریلا سیلر، اقتصاددان ارشد بانکو بیس، گفت: خودروهای چینی تاکنون بزرگترین وارداتی بودند که تحت تاثیر تعرفه‌ها قرار گرفتند.

کارشناسان می‌گویند تعرفه 50 درصدی که بیش از دو برابر 15 تا 20 درصد فعلی است، حداکثر مجاز تحت قوانین سازمان تجارت جهانی بوده و نشان می‌دهد نگرانی‌های آمریکا تا چه حد در اولویت بوده است.

طبق داده‌های شرکت مشاوره‌ای «اتوموبیلیتی»، مکزیک در نیمه اول امسال، بزرگترین خریدار خودروهای ساخت چین در جهان بود و از امارات عربی متحده و روسیه پیش افتاد.

این کشور آمریکای لاتین که بزرگترین شریک تجاری آمریکا است، یکی از آسیب‌پذیرترین کشورها در برابر تحولات اقتصاد جهانی رقم خورده از سوی ترامپ است و تحت فشار شدید ريیس جمهور آمریکا در زمینه‌هایی از امنیت گرفته تا مهاجرت قرار دارد.

توافقنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی، یک بلوک تجاری 500 میلیون نفری که 30 درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل می‌دهد، به مکزیک دسترسی ممتاز به بازار آمریکا می‌دهد. تقریبا 90 درصد از صادرات این کشور به آمریکا در حال حاضر بدون تعرفه انجام می‌شود و شینبايوم مصمم به حفظ این مزیت رقابتی است.

این توافقنامه سال آینده مورد بررسی قرار خواهد گرفت و یکی از شکایات اصلی آمریکا، استفاده چین از مکزیک به عنوان درب پشتی برای دور زدن تعرفه‌های بالای آمریکا روی واردات کالاهای چینی بوده است.

خوان کارلوس بیکر، معاون سابق وزیر اقتصاد مکزیک، روز چهارشنبه در رادیوی محلی گفت که این تعرفه‌ها، جهش بزرگی نسبت به نرخ فعلی هستند و نشان می‌دهد سیاست تجاری مکزیک دیگر ممکن است مواد با قیمت رقابتی را برای تولیدکنندگان در اولویت قرار ندهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین، روز پنجشنبه، گفت که پکن با حمایت‌گرایی و اقدامات تبعیض‌آمیز اعمال‌شده از طریق اجبار توسط طرفین دیگر است.

بر اساس گزارش فایننشیال تایمز، شینبايوم ضمن اولویت دادن به واشنگتن، مراقب بوده است که پکن را که در بخش‌هایی از ايتلاف چپ‌گرای دولتش از حمایت برخوردار است، کاملا از خود دور نکند. او سال گذشته در حاشیه نشست گروه 20 در ریودوژانیرو، دیدار کوتاهی با شی جین‌پینگ، ريیس‌جمهور چین داشت و روز چهارشنبه، تعرفه‌ها را به عنوان بخشی از «طرح مکزیک» گسترده‌تر خود برای کاهش واردات و تولید بیشتر در داخل کشور مطرح کرد.

local_offerبرچسب‌ها:

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد

Rejoining the server...

Rejoin failed... trying again in seconds.

Failed to rejoin.
Please retry or reload the page.

The session has been paused by the server.

Failed to resume the session.
Please retry or reload the page.