روند ریزشی قیمت دلار ادامه دارد؟ ؛‌ پیش‌ شرط های کاهشی شدن نرخ ارز | تاثیر نشست شورای حکام بر قیمت دلار

روند ریزشی قیمت دلار ادامه دارد؟ ؛‌ پیش‌ شرط های کاهشی شدن نرخ ارز | تاثیر نشست شورای حکام بر قیمت دلار

ريیس کانون صرافان در خصوص روند کاهش نرخ ارز در بازار گفت: اگر عرضه ارز در سامانه نیمایی طبق دستور بانک مرکزی به سرعت توسط پتروشیمی ها اجرایی شود و پتروشیمی ها به صرافی مجاز تحت نظر بانک مرکزی ارز بدهند باز هم شاهد کاهش نرخ ارز خواهیم بود.

همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: قیمت دلار طی روزهای اخیر در بازار آزاد ریزشی بوده است. دلار که نرخ 60 هزار تومان را نیز به خود دید طی چند روز اخیر،‌کاهش قیمت زیادی را تجربه کرده است به طوری که قیمت آن به حدود 50 هزار تومان رسید. این کاهش قیمت در بازار نشان از فاز انتظاری معامله‌گران ارز دارد.

کامران سلطانی زاده، ريیس کانون صرافان در این باره به همشهری آنلاین گفت: کف نرخ دلار در بازار رسمی با توجه نرخ خرید ارز از صادرکنندگان توسط بانک ملی حدود 44 هزار تومان است و قطعا هرگونه کاهش بیشتر از این زمانی محقق می شود که این نرخ تغییر پیدا کند .

ريیس کانون صرافان به 3 پیش شرط برای کاهشی شدن نرخ ارز در بازار اشاره کرد و گفت: اگر امکان معاملات صرافی ها و صادرکنندگان  با نرخ توافقی مجدد فعال شود به دلیل توافقی شدن نرخ، صادرکنندگان تمایل بیشتری به عرضه نشان خواهند داد. همچنین سرعت عمل بیشتری در معاملات توافقی وجود دارد.

وی ادامه داد: اگر پتروشیمی ها  ارز مورد نیاز صرافی ها را به سرعت در اختیار آنها بگذارند و با حجم قابل ملاحظه ای عرضه کنند. همچنین  صرافی های بانکی هم که عمده خریداران بلوک های بزرگ ‌خرید ارز پتروشیمی ها محسوب می شوند، بتوانند عرضه ارز به صرافی های تضامنی در چهارچوب قوانین ارز را سرعت دهند، عرضه ارز تقویت و ارز در بازار توزیع خواهد شد و قطعا در پیش گرفتن چنین روندی نرخ ارز در بازار را تا پایان سال کاهشی خواهد کرد.

سلطانی زاده دلیل اصلی کاهش نرخ دلار در بازار آزاد را فعالیت مجدد ارزی در صرافی هایی اعلام کرد که عملا بسته شده بودند، همچنین ‌دستورالعمل عرضه ارز پتروشیمی ها در سامانه نیما به همه صرافی ها. وی با بیان این موضوع گفت: از آنجا که کل صرافی ها به مردم ارز می فروشند و ارز موجود در بازار دیده می شود و عملا ارز در تمام کشور در چرخه صرافی ها عرضه می شود و در دسترس است ما شاهد کاهش نرخ در بازار هستیم.

ريیس کانون صرافان همچنین گفت: نکته قابل تامل اینکه صادر کننده تمایل برای عرضه دارد منتها با توجه به محدودیت نرخ به صورت دستوری در سامانه نیما برای درهم، بسیاری از صادر کنندکان در انتظار اصلاح نرخ مانده اند. اگر نرخ توافقی در سامانه نیما و یا سقف نرخ با حاشیه نزدیک تری از نرخ واقعی معین شود شاهد افزایش سقف عرضه خواهیم بود.

قطعنامه شورای حکام و تاثیرش بر قیمت دلار

تحلیلگران می گویند بازار ارز اکنون در انتظار نتیجه نشست شورای حکام درباره ایران است. برخی معامله‌گران انتظار دارند که نوسان دلار پس از نشست شورای حکام به شکل معناداری افزایش پیدا کند و بازار از وضعیت مدارا خارج شود، اما سلطانی زاده معتقد است آنقدری که عرضه ارز به درستی در سیستم صرافی های سراسر کشور اهمیت دارد، نشست شورای حکام و خروجی آن نمی تواند بازار تحت الشعاع قرار دهد.

ريیس کانون صرافان در این باره گفت: ایران بیش از 10 سال است که در شرایط تحریم قرار دارد و دشمن در این سال ها تمام توانش را برای ضربه زدن به کار گرفته است. لذا دیگر نباید نگران اقداماتی از این دست باشیم، لذا اگر توزیع ارز در صرافی به شکل درست انجام شود، بازار مدیریت خواهد شد و تحت کنترل درخواهد آمد.

ابراز تمایل عربستانی‌های برای سرمای‌گذاری در ایران/ فرصت مناسب برای توسعه صنعت پتروشیمی بخشنامه وزارت کار درباره دستمزد کارگران در سال 1402/... پشت‌ پرده تمدید چندباره ثبت نام فروش بدون قرعه‌کشی خودرو حقوق ورودی تلفن همراه بالای 600 دلاری حد اقل 15 درصد شد آماری از وضعیت اسفناک تورم خوراکی در ایران چه خبر از وعده احداث نیروگاه‌های برق با راندمان بالا؟/ تابستان برق داریم؟ سهم ایران در تجارت با ترکیه چقدر است؟/ پرواز سرمایه به سمت ترکیه سازوکار جدید کنترل قیمت در فرودگاه‌ها/ نرخ اجناس در غرفه‌های فرودگاهی یکسان می‌شود 400 هزار شرکت ثبت شده حقوقی وارد سامانه مودیان مالیاتی نشده‌اند کاهش رشد نقدینگی در اسفندماه گذشته 400 هزار شرکت ثبت شده حقوقی وارد سامانه مودیان مالیاتی نشده اند بدهی بانک‌ها از 300 هزار میلیارد تومان گذشت / رشد 110 درصدی بدهی بانکی در 1401 اعلام نشدن لیست محصولات آب‌بر برای عوارض صادراتی زمان بازگشایی سامانه یکپارچه خودرو/ از سرگیری ثبت‌نام خودرو از هفته آینده همه چیز درباره وام ازدواج سال 1402؛ از مبلغ تا پایان خدمت و وام ایثارگران فرهنگیان ببینند / صفر تا صد ماجرای تاخیر در... هشدار/ مسافران از این جاده به شمال سفر نکنند نرخ بهره بین بانکی به 23.36 درصد رسید سهم سرمایه‌گذاری از حجم اقتصاد ایران نصف شد +نمودار حقوق ورودی تلفن همراه بالای 600 دلاری حد اقل 15 درصد شد شاهکار جدید پورشه / میخ‌کوب می‌شوید! جزيیات 14 طرح راهبردی برای رهایی از خام‌فروشی نفت تجارت 2 میلیارد دلاری ایران و چین در 2 ماهه 2023 آماده ورود این خودروها در 1402 باشید حضور 10 میلیون مودی در سامانه سازمان امور مالیاتی ارزش دستمزدها در پایین‌ترین سطح تاریخ ایران پارلمان ترکیه با شراکت جامع اقتصادی با امارات موافقت کرد شرایط دریافت وام ازدواج در سال 1402 از راه‌اندازی لیست انتظار در مسیرهای پرتقاضا تا افزایش قیمت بلیت اتوبوس 6 خودرویی که امسال بازار را سوپرایز می‌کنند سوناتا جدید از راه رسید + تصاویر چالش های صنعت در 1401/ پیش شرط های رشد صنعتی در 1402 چیست؟ با حقوق 8میلیون تومانی نمی‌توان گوشت خرید! روند قیمت نفت افزایشی شد با حقوق 8 میلیون تومانی نمی‌توان گوشت خرید! متقاضیان دریافت وام ازدواج در 1402 بخوانند روند رو به کاهش رشد نقدینگی+جدول آغاز پذیره نویسی یازدهمین صندوق طلا، سه شنبه آینده در بورس انتقاد میرسلیم از سوخت ارزان/ دو دهه است برای کاهش ارزش پول ملی ایران برنامه ریختند سرمایه‌گذاری 200 میلیارد تومانی بیمه مرکزی در پلاسمای خون 3 میلیارد بدهید مزدا 3 صفر بگیرید! هشدار همتی به دولت ريیسی 6 خودرویی که امسال بازار خودرو را سوپرایز می کنند تجارت 2 میلیارد دلاری ایران و چین در 2 ماهه 2023 2 راهکار برای تشخیص کالای قاچاق و تقلبی قیمت جدید طلا اعلام شد (11 فروردین 1402) دو پیش شرط مهم برای رونق اقتصادی در 1402 جزيیات رشد تولید محصولات معدنی/ شیشه جام و کنسانتره در صدر تردد از محور کرج – چالوس و آزادراه تهران – شمال ممنوع است فعالان اقتصادی به آینده امیدوار شدند/ رشد سرمایه گذاری در بخش مولد