سرپرست پژوهشکده بیمه از کاهش سهم بیمه هایی نظیر مسيولیت، آتشسوزی و زندگی در سبد بیمه ای مردم خبر داد و گفت این روند از جمله چالش های صنعت بیمه است.
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، لیلی نیاکان، سرپرست پژوهشکده بیمه در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار تابناک مبنی بر اینکه در حال حاضر مهمترین چالش صنعت بیمه در شرایط کنونی اقتصاد کشورمان چیست، اظهار داشت: معتقدم شرایط اقتصادی بهگونهای است که درآمد مردم کاهش یافته و وقتی درآمد واقعی افراد جامعه کاهش پیدا میکند، در نتیجه باعث میشود تا افراد از بالای هرم مازلو به سمت پایین هرم حرکت کنند و به ضروریات زندگی خودشان میپردازند.
وی افزود: در این شرایط، یکی از مواردی که از سهم آن در سبد هزینهای مردم کاسته میشود، بیمه است. هرچند بیمههای درمان، تکمیلی و همچنین شخص ثالث به دلیل اجباری بودن، در این ساختار کمتر لحاظ میشوند، ولی سایر بیمهها همچون بیمه مسيولیت، آتشسوزی و حتی بیمههای زندگی به شدت تحت تاثیر شرایط اقتصادی هستند و سهم آنها از سبد هزینه ای مردم کاسته شده است.
در نتیجه به نظرم یکی از مهمترین چالشهای صنعت بیمه در حال حاضر همین مسيله است، چراکه برخی از رشتههای بیمهای از سبد خانوار در حال خارج شدن است. از سوی دیگر، در شرایط تورمی، ارزش سرمایههای بیمهای در طول زمان با کاهش مواجه شده است که این مورد به نظر می رسد، دومین چالش صنعت بیمه است. این در شرایطی است که ضریب نفوذ بیمه در حال حاضر، در محدوده 2.2 درصد است و به دلیل تورم، هدفگذاری 7 درصدی در برنامه ششم توسعه محقق نشد.
لایحه ای برای بیمه بازنشستگی تکمیلی مخصوص کارمندانسرپرست پژوهشکده بیمه در بخش دیگری از صحبتهای خود به لایحهای با محوریت بیمه بازنشستگی تکمیلی در هیيت دولت اشاره کرد و گفت: در این لایحه، بیان شده است که بخشی از ذخیره بازخرید کارمندان دولت، با ساز و کاری مشخص، در کنار بیمه بازنشستگی که از حقوق کارمندان کسر میشود، توسط شرکتهای بیمهای نیز کسر شود و برای آنها از الان قرارداد بیمه بازنشستگی تکمیلی صادر شود تا در زمان بازنشستگی به این افراد تعلق بگیرد و پرداخت شود. در حقیقت به پاداش پایان خدمت و مستمری بازنشستگان افزوده میشود.
وی تاکید کرد: هدف از این لایحه، کمک به بازنشستگان در کنار بیمه پایه است و این بیمه متفاوت با بیمه تکمیلی درمانی است که بازنشستگان در حال حاضر از آن بهرهمند هستند.
الزامی برای انتشار صورت های مالی نداریم!ريیس پژوهشکده بیمه مرکزی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا صورتهای مالی پژوهشکده بیمه چند سالی است که شفافسازی و منتشر نشده است اظهار داشت: پژوهشکده بیمه یک دستگاه اجرایی است و انتشار صورتهای مالی آن هم الزامی نیست. هرچند موضوعی برای پنهان کردن نداریم و هر زمان لازم باشد، نسبت به انتشار صورتهای مالی پژوهشکده اقدام میکنیم تا در معرض عموم مردم قرار بگیرد.