نارضایتی مردم از گرانی ناگهانی خودروی «لاماری ایما» از مرداد امسال کلید خورد و باعث تجمع بسیاری از متقاضیانی شد که حواله های این خودرو را در سال گذشته خریداری کرده و اکنون باید مبلغ زیادی به عنوان وجه تکمیلی به این شرکت پرداخت کنند تا خودرو ثبت نامی خود را تحویل بگیرند. این درحالی است که هرگونه افزایش قیمت خودرو نیازمند کسب مجوز از شورای رقابت است و به همین شورای رقابت را مصمم به طرح شکایت از این شرکت کرد.
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، مجموعه خودرویی «آرین موتور» کار خود را در 1391به عنوان نماینده اصلی شرکت «میتسوبیشی» شروع کرد و یک سال بعد برند «جک» را به مجموعه خود اضافه کرد. در سال 1397 با بازگشت تحریمها، پروژه تولید خودرو را نیمه کاره گذاشت و پس از آن در سال 1400 تولید اولین کراس اوور با برند اختصاصی آرین موتور به نام «لاماری» را به بازار عرضه کرد. گرچه این شرکت جزء مونتاژکاران نوپا محسوب میشود، اما طبق بررسی اخبار اخیر، بارها نارضایتی مصرف کنندگان در تامین قطعات یدکی و گرانی بی دلیل و بدون ضابطه قیمت محصولات را در کارنامه کاری خود داشته است.
دلیل اعتراض مردم به آرین موتور چه بود؟
مرداد ماه امسال بود که دارندگان حواله خودروی «لاماری» در اعتراض به گران فروشی شرکت «آرین پارس موتور» چندین بار مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت تجمع کرده و خواستار تعیین تکلیف قیمت این خودرو شدند، درحالی که این شرکت، هدف از صدور دعوت نامه با افزایش قیمت را اجتناب از تاخیر در تحویل خودروهای پیشفروششده عنوان کرد.
به نظر می رسد، موج گرانی ناگهانی 17 درصدی قیمت خودروی «لاماری» در مرداد ماه امسال در شرایطی اتفاق افتاد که با انتقال دولت و معرفی وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم، هم زمان شد و وزارت صمت در چنین شرایطی پاسخ مناسبی به این تخلف نداد.
شکایت شورای رقابت از آرین موتور
طبق اطلاعات موجود، «آرین موتور پارس»، بدون توجه به قانونی که هرگونه افزایش قیمت خودرو را نیازمند کسب مجوز از شورای رقابت می داند، نسبت به افزایش قیمت کارخانهای محصولات خود اقدام کرد که نتیجه ای جز اعتراضهای مردم به نجومی شدن قیمت ها و سخت تر شدن شرایط پرداخت برای بسیاری از متقاضیان این خودرو در بر نداشت.
به دنبال افزایش نارضایتی مردم، شورای رقابت در پی شکایت ثبت شده علیه شرکت آرین موتور پارس، مبنی بر فروش خودرو با قیمتی بالاتر از قیمت مصوب شورای رقابت و عدم اجرای مصوبه 473 این شورا، بهطور قاطع و به اتفاق آراء اعضای حاضر، اقدام به بررسی این موضوع کرد و با این استدلال که شرکت آرین موتور پارس نمیتواند با توجیهات غیرموجه، قیمتهای خود را فراتر از نرخهای مصوب تعیین کند این شرکت را ملزم به استرداد وجه اضافی دریافتی از مشتریان کرد.
به گفته مشتریان این مونتاژکار، گذشته از گرانی ناگهانی محصولات آرین موتور پارس، کمبود قطعات و لوازم یدکی محصولات «لاماری» در بازار یکی از بزرگترین مشکلات خریداران است. به طوری که اغلب فروشندگان لوازم یدکی خودروهای چینی از پیدا نشدن قطعات لاماری ایما گلهمند هستند و حتی در صورتی که این قطعات در بازار پیدا شوند، قیمتهای فضایی و عجیبوغریبی روی آن میگذارند.