رشد 18 درصدی تجارت کالایی ایران در سال 2022

رشد 18 درصدی تجارت کالایی ایران در سال 2022

ريیس کل بانک مرکزی گفت: در حوزه تجارت خارجی بر اساس برآورد‌های اولیه، کل ارزش تجارت کالایی اقتصاد ایران با دنیای خارج در سال 2022 بالغ بر 160 میلیارد یورو بوده که این رقم نسبت به سال 2021 حدود 18.1 درصد رشد داشته است.

به گزارش بورس نیوز، محمدرضا فرزین، ريیس کل بانک مرکزی با اشاره­ به مشخصه ­های مالی و تجاری اقتصاد ایران اظهار کرد: اقتصاد ایران اگرچه دهه ­ها است که با تحریم­ های کشور‌های غربی مواجه است، ولی در یک دهه اخیر این تحریم­ ها شدت یافته و بخش ­های پولی و مالی کشور را هدف قرار داده است. اما با این وجود اقتصاد ایران توانسته با اتکا به توانمندی‌های داخلی و همکاری با کشور‌های منطقه همچنان از بخش مالی گسترده و پویایی برخوردار باشد.

فرزین با اشاره به ظرفیت‌های اقتصاد ایران ادامه داد: در حوزه تجارت خارجی بر اساس برآورد‌های اولیه، کل ارزش تجارت کالایی (گمرکی) اقتصاد ایران با دنیای خارج در سال 2022 بالغ بر 160 میلیارد یورو بوده که این رقم نسبت به سال 2021 حدود 18.1 درصد رشد داشته است. همچنین کل ارزش تجارت خدمات در سال 2022 در حدود 25 میلیارد یورو برآورد می­گردد که حاکی از رشد 44.0 درصدی آن نسبت به سال 2021 است. در این ارتباط لازم به اشاره است که 150 کشور دنیا جزء مقاصد صادرات کالایی اقتصاد ایران و 121 کشور نیز مبداء کالا‌های وارداتی به مرز‌های گمرکی کشور را پوشش می‌دهند. حجم بالای تجارت کالا و خدمات و تنوع طرف‌های تجاری زمینه مناسبی را برای توسعه همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی ایجاد نموده است.

ريیس کل بانک مرکزی افزود: در حوزه گردشگری نیز با توجه به ظرفیت‌های گسترده تاریخی، فرهنگی، طبیعی و اقتصادی ایران، هر ساله افراد زیادی از کشور‌های مختلف به ایران سفر می‌کنند. در سال گذشته بیش از 4.8 میلیون نفر از اتباع کشور‌های مختلف جهان وارد ایران شدند. همچنین در این سال حدود 9.8 میلیون ایرانی نیز از کشور‌های مختلف بازدید کرده‌اند که نشان از علاقه مردم ایران به آشنایی با فرهنگ‌ها و ملیت‌های دیگر دارد.

ريیس شورای پول و اعتبار عنوان کرد: در کنار ظرفیت‌ها و فرصت‌های بخش تجاری اقتصاد ایران، بخش مالی نیز از ظرفیت‌و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. در حال حاضر 32 بانک و موسسه اعتباری غیر بانکی در اقتصاد ایران مشغول به فعالیت هستند که با حدود 19 هزار شعبه بانکی در سرتاسر کشور به فعالان اقتصادی و آحاد مردم خدمات بانکی ارايه می­دهند. در این میان با تصویب قانون حضور بانک‌های خارجی در ایران، شرایط حضور بانک‌های خارجی در ایران تسهیل شده و به رغم اعمال تحریم‌های اقتصادی و بانکی در حال حاضر شاهد حضور برخی بانک‌های خارجی و یا تاسیس بانک‌های مشترک در ایران هستیم. بیش از 8 بانک با مالکیت بانک‌های ایرانی در خارج از کشور مشغول فعالیت هستند و 49 شعبه بانک‌های ایرانی در کشور‌های مختلف از جمله انگلستان، آلمان، روسیه، عراق، امارات متحده عربی، فرانسه و ... فعال هستند.

فرزین با اشاره به پیشرفت و توسعه زیرساخت­های بانکی و گستره شبکه پرداخت نظام بانکی ایران (اعم از خدمات پرداخت الکترونیک) در سال­های اخیر گفت: این پیشرفت به گونه‌ای بوده است که تمامی تراکنش‌های خرد و کلان مشتریان نظام بانکی با درصد اطمینان نزدیک به 100 درصد انجام شده است. این وضعیت با اتکا به توان متخصصان ایرانی در این عرصه و به رغم وضع تحریم‌های شدید نرم‌افزاری و سخت‌افزاری موجود در حوزه‌های پرداخت و پشتیبانی الکترونیک تحقق یافته است. هم اکنون بالغ بر 97 درصد معاملات ایرانیان بدون استفاده از پول نقد و از طریق خدمات بانکی صورت می­پذیرد و دسترسی تمام نقاط کشور به اینترنت باعث شده تا خدمات پرداخت الکترونیک در کلیه نقاط کشور امکان­پذیر باشد.

متقاضیان خرید خودرو بر سر دو راهی هفت نکته درباره وام ودیعه مسکن 200 میلیونی اخبار مهم کدال جمعه 12 خرداد 1402 | کدام شرکت های شاخص ساز عملکرد سالانه منتشر کردند؟ میزان سود 100 میلیون سپرده بانکی چقدر است؟ ماجرای لغو پذیرش ایران خودرو و سایپا از بورس چیست؟ ریسک خرید کدام قطعه سکه بالاست؟ آمار تکان‌دهنده از تغییرات شدید در مصرف گوشت طرح کالابرگ الکترونیک در راستای مهار تورم است/ رشد 20 درصدی یارانه مددجویان در مرحله نخست هوش مصنوعی در این کشور 4هزار نفر را بیکار کرد! انعقاد پیمان‌های پولی باعث تقویت اقتصاد کشور می‌شود استان فارس در رتبه دوم خطر فرونشست زمین/ شاید شاهد حوادث بحران‌زا ناشی از فرونشست زمین در کشور باشیم تامین برق مراکز حساس از ژنراتور پشتیبان در صورت بروز حادثه/ شبکه برق اهواز پایدار است ظرفیت صادراتی 50 درصدی سنگ‌های تزيینی کشور سقوط 200 میلیونی قیمت این مدل خودرو زمان جایگزینی چک‌های قدیمی با چک‌های جدید اعلام اولویت بندی متقاضیان 24 خرداد؛ قیمت برخی خودروها همچنان نامشخص است اختصاص 320 میلیون متر مکعب گاز در روز به نیروگاه‌ها رفع محدودیت ترافیکی شمال به جنوب محور چالوس برنامه پاکستان برای انجام مبادلات تهاتری با ایران زمان جایگزینی چک‌های قدیمی با چک‌های جدید اعلام شد ضرر باورنکردنی خریداران پژو 207 / سقوط 200 میلیونی قیمت این مدل! واگذاری زمین 250 متری رایگان به خانوارهای روستایی پیش‌ بینی بورس فردا 13 خرداد 1402 | فردا کدام گروه ها پر تقاضا خواهند بود؟ اطلاعیه وزارت کار درباره مبلغ جدید یارانه اعتباری تاکید دبیرکل اوپک بر اهمیت افزایش ظرفیت پالایش نفت در سراسر جهان فعلا خبری از لغو پذیرش ایران خودرو و سایپا در بورس نیست ناترازی های شدید صندوق های بازنشستگی / جزییات تغییر سن بازنشستگی در برنامه هفتم هشدار به کشاورزان و دامداران برای رعد و برق و بارش باران ژیان محبوب ایرانیان 250 میلیون تومان! سکه و طلا ارزان شد مجامع هفته آتی/ دتماد و دتوزیع و دسبحا به مجمع می‌روند هفته خوب کریپتو/ بازارهای داخلی همگی منفی تورم امسال به کانال 30 درصد می‌رسد جزيیات توافق گمرکی ایران و اقلیم کردستان عراق قیمت برخی خودروها همچنان نامشخص است تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید سکه و طلا ارزان شد فرزین: تورم امسال به کانال 30 درصد می رسد حقوق یک سال کار کارگران، پول 2 متر آپارتمان! آرزوی همتی برای گرفتن وام از صندوق جهانی پول! ناتوانی متقاضیان در پرداخت سود وام مسکن جمعه بازار بورس - شماره 4 - 12 خرداد 1402 دولت چقدر بدهی دارد؟ جزيیات واگذاری زمین دولتی به خانوارهای دارای 3 فرزند پایه‌گذاری برنامه‌ هفتم بر اساس آمایش سرزمین بازار نفت چشم‌ به‌ راه نشست اوپک پلاس چشم انداز احیای طریق الحج از رونق گردشگری دینی تا تجارت 10 خبر مهم برای بورس فردا شنبه 13 خرداد کدامند؟ مصوبه شورای رقابت برای خودروهای مونتاژی اجرایی... دارندگان این خودروها به خاک سیاه نشستند