ضربه کاری به نیروی کار / کالابرگ به درد کارگران...

ضربه کاری به نیروی کار / کالابرگ به درد کارگران...

یک فعال کارگری بیان کرد: یکی از چالش‌های فعلی کشور، مهاجرت نیروی کار از یک سو و پیر شدن جمعیت از سوی دیگر است. این دو...

داود کشوری، ريیس انجمن صنفی گچ‌کاران استان قم، درباره مشکلات کارگران اظهار نظر کرده است. او به اشاره به دو مشکل اساسی، یعنی مهاجرت نیروی کار و پیر شدن جمعیت کشور، بیان کرده که این دو عامل بر آینده تولید و اقتصاد کشور تاثیرات قابل توجهی خواهند داشت.

در واقع هر دو مسيله نیروی کار را که مهم‌ترین مولفه برای پیشرفت و توسعه اقتصادی است، از آینده‌ی کشور می‌گیرد. البته دولت و مجلس چند سالی است که در راستای حل مسيله‌ی پیری جمعیت و در قالب طرح جوانی جمعیت، حمایت‌های مالی برای فرزندآوری درنظر گرفته‌اند اما مجموع این سیاست‌ها تا زمانی که مسيله به صورت اساسی حل نشود، نمی‌تواند کارساز باشد.

کشوری گفت: ترغیب به فرزندآوری قبل از هر چیزی نیازمند داشتن زیرساخت‌های اساسی برای آحاد جامعه و به خصوص توجه لازم به قشر کم‌درآمد و آسیب‌پذیر جامعه است. کمک به افزایش اشتغال در سطح کلان، یعنی شغلی که بتوان با آن حداقل نیازهای اساسی یک خانواده را تامین کرد، شاید اولین و مهم‌ترین قدم در این راستا باشد. چطور می‌توان از جوانانی که حقوق آن‌ها به سختی، کرایه راه و هزینه‌های روزمره‌اشان را تامین می‌کند، انتظار تشکیل خانواده و بعد هم فررزندآوری داشت؟

ريیس انجمن‌صنفی گچ‌کاران استان قم ادامه داد: نه تنها شغل پایدار کم است، که آن‌ها هم که شغلی دارند، به سختی می‌توانند هزینه‌های روزمره را تامین کنند. برای همین است که گاه نیروی کار ماهر و نیمه ماهر و ساده اگر بتواند، از کشور می‌رود تا برای خود زندگی حداقلی تامین کند؛ زندگی‌ای که ظاهرا برآورده کردنش در ایران دیگر مشکل شده است.

وی تاکید کرد: پرداخت یارانه و کالابرگ الکترونیک نمی‌تواند جایگزین شغل شایسته و دستمزد متناسب شود؛ این طرح‌ها صرفا به عنوان مسکن عمل می‌کنند و در کنار آن باید اقداماتی مناسب برای کارگران و اقشار ضعیف جامعه انجام داد. دوری از سیاستهای سرکوب مزد و رفتن به سمت ایجاد مشاغل صنعتی و هزینه برای تولیداتی که بتوان آنها را صادر کرد، از جمله این اقدامات است.

کشوری تاکید کرد: مسکن امروز یکی از مهم‌ترین نیازهای کارگران است. بیش از نیمی از درآمد کارگران صرف اجاره خانه می‌شود. طرح‌هایی که مسيولان مدعی هستند برای خانه‌دار کردن اقشار ضعیف جامعه و کارگران پیش رو دارد، معمولا به درد کارگران نمی‌خورد، این طرح‌ها به نام کارگران و به کام بساز بفروش‌هاست. انتظار می‌رود دستگاه‌های متولی و حامیان این جریان طرح‌های اساسی و حمایتی‌تری برای خانه‌دار کردن اقشار ضعیف جامعه تدارک ببینند و از ارايه‌ی برنامه‌های نمایشی پرهیز کنند.

ريیس انجمن‌صنفی گچ‌کاران استان قم همچنین به طرح تخصیص زمین در راستای تشویق فرزندآوری اشاره کرد و گفت: این طرح نیز با اشکالاتی مواجه است. امیدواریم به شکلی نباشد که با منت بر سر خانواده‌ها به آن‌ها زمین بدهند و آن‌ها را از طرح نهضت ملی مسکن حذف کنند و نتیجه‌اش هم این شود که خانواده‌ها در اسارت قیمت بالای مصالح ساختمانی و هزینه‌های جانبی آن گرفتار و مستاصل بمانند. به قولی از مسکن ملی رانده و ندانند با زمین رایگان چه کار کنند.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد