تبلیغات

وزارت صمت مانع کاهش تولید تایر می شود؟

وزارت صمت مانع کاهش تولید تایر می شود؟

معاون وزیر صمت از تلاش دولت برای جلوگیری از کاهش تولید تایر خبر داد و گفت: رکود بازار و مطالبات معوق خودروسازان مهم‌ترین چالش تولیدکنندگان لاستیک است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، تنها سخنگوی انجمن تایر اعلام کرده است تولید لاستیک در کشور از نیمه دوم امسال بین 20 تا 25 درصد کاهش خواهد یافت. او سه عامل اصلی این افت را مشکلات ارزی، انباشت مطالبات از خودروسازان و رشد بی‌رویه واردات دانسته است.

به گفته وی، در دو سال گذشته حدود 450 هزار تن تایر وارد کشور شده در حالی‌که نیاز واقعی تنها 400 هزار تن بوده است. تولیدکنندگان داخلی توان تامین 300 هزار تن را دارند و صرفا باید 100 هزار تن وارد شود، اما واردات بیش از حد، توان رقابتی تولید داخلی را تضعیف کرده است.

او همچنین افزود: «تنها در سال 1403 بیش از یک میلیارد دلار ارز برای واردات تایر تخصیص یافته، در حالی‌که تولیدکنندگان داخلی در تامین ارز با مشکل مواجه هستند. از سوی دیگر، مطالبات ما از خودروسازان به حدود 5 همت رسیده و هنوز پرداختی صورت نگرفته است.»

*کاهش تیراژ با اقدامات حمایتی مهار می‌شود؟

در واکنش به این نگرانی‌ها، شیخ، معاونت صنایع عمومی وزارت صمت با تایید بخشی از مشکلات صنعت تایر  به تسنیم گفت: مشکلات تولیدکنندگان تایر را قبول دارم، به‌ویژه در زمینه تخصیص ارز که همین امر چالش‌هایی ایجاد کرده است.

وی افزود: عمده افزایش واردات چه در بخش تایرهای سواری و چه تایرهای سنگین در سال 1402 اتفاق افتاد، اما در سال 1403 این روند کاهشی شده است. اکنون تولیدکنندگان به‌دلیل رکود بازار و طلب‌های معوق از خودروسازان با مشکل روبه‌رو هستند و برای ادامه چرخه تولید ناچار به کاهش تیراژ شده‌اند.

شیخ با تاکید بر تلاش دولت برای جلوگیری از افت تولید، گفت: با رایزنی با بانک مرکزی و رفع مشکلات قطعی برق در تلاش هستیم موانع تولید را کاهش دهیم. جلسات متعددی با دستگاه‌های مربوطه برگزار شده تا راهکارهای عملی برای رفع مشکلات پیدا شود.

 به گزارش تسنیم، صنعت تایر کشور در شرایط حساسی قرار دارد: از یک‌سو تولیدکنندگان از فشار واردات و کمبود نقدینگی گلایه دارند و از سوی دیگر، وزارت صمت وعده داده با اقدامات حمایتی در حوزه ارز و زیرساخت مانع از افت بیشتر تولید شود. سرنوشت این صنعت وابسته به آن است که این وعده‌ها در عمل چه‌قدر سریع و موثر اجرایی شوند.

 

local_offerبرچسب‌ها:

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد

Rejoining the server...

Rejoin failed... trying again in seconds.

Failed to rejoin.
Please retry or reload the page.

The session has been paused by the server.

Failed to resume the session.
Please retry or reload the page.