جزيیات تجارت ترجیحی با اندونزی/ ایجاد مرکز تجاری در جاکارتا

جزيیات تجارت ترجیحی با اندونزی/ ایجاد مرکز تجاری در جاکارتا

مدیرکل دفتر شرق آسیا سازمان توسعه تجارت ضمن تشریح جزيیات تجارت ترجیحی با اندونزی از راه اندازی مرکز تجاری در جاکارتا و اعزام رایزن بازرگانی به این کشور خبر داد.

کاوه دلیری در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد وضعیت روابط تجاری و اقتصادی با کشور اندونزی با توجه به سفر ريیس جمهور به این کشور، اظهار داشت: علی رغم اینکه در بحث روابط سیاسی با کشور اندونزی در سطح مطلوبی قرار داشته و در سازمان‌هایی مانند کنفرانس اسلامی، جنبش غیرمتعهدها، دی 8 و... حضور داریم اما در حوزه اقتصادی و تجاری متناسب با ظرفیت‌های بالقوه دو کشور جلو نرفته ایم. البته در تعاملات تجاری با شرق آسیا، اندونزی در رتبه دوم قرار دارد اما جای رشد وجود دارد.

اندونزی یک بازار خوب مصرفی است

مدیرکل دفتر شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه اندونزی می‌تواند یکی از شرکای اصلی ایران در سال‌های آینده باشد، افزود: اندونزی 270 میلیون نفر جمعیت دارد و چهارمین کشور پرجمعیت دنیا و پرجمعیت‌ترین کشور اسلامی محسوب می‌شود. این مساله نشان می‌دهد که اندونزی بازار خوب مصرفی در حوزه کالاهای مصرفی و خدمات دارد که می‌تواند از این جنبه به بازار اندونزی راه یابیم.

وی ادامه داد: نکته دیگر آنکه اندونزی از نظر اقتصادی کشور قوی محسوب می‌شود و هم اکنون شانزدهمین اقتصاد بزرگ دنیا است؛ بر اساس گزارشات نهادهای بین المللی با وجود شیوع ویروس کرونا اما اقتصاد اندونزی رو به رشد بوده و پیش بینی می‌شود تا 10 سال آینده جزو 5 اقتصاد بزرگ دنیا باشد. این مساله نشان می‌دهد که اندونزی می‌تواند به عنوان یکی از شرکای اصلی ایران تعریف شود.

روابط تجاری کمرنگ ایران و اندونزی

دلیری در مورد میزان نفوذ ایران در اندونزی، گفت: اندونزی حدود 230 میلیارد دلار در سال 2022 از کشورهای مختلف واردات داشته و سهم ایران تقریبا 800 میلیون دلار بوده است. از آن طرف هم واردات ما از دنیا 59 میلیارد دلار بوده که سهم اندونزی 100 میلیون دلار بوده است. بنابراین در سبد تجاری ما اندونزی نقش پررنگی ندارد و باید تقویت شود.

مدیرکل دفتر شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران افزود: از سویی دیگر ایران در هیچ کدام از سبدهای محصول و گروه‌های کالایی که اندونزی از کشورهای مختلف وارد می‌کند، بازیگر اصلی نیست و این در حالیست که در داخل ایران ظرفیت زیادی در گروه‌های کالایی مورد نیاز اندونزی وجود دارد.

وی ادامه داد: به عنوان نمونه انتقال پایتخت اندونزی از جاکارتا به نوسانتارا باعث می‌شود که فرصت ده‌ها میلیارد دلاری برای صادرات خدمات فنی و مهندسی، مواد اولیه، محصولات ساختمانی، برق، محصولات راهسازی و... به این کشور فراهم شود.

جزيیات تجارت ترجیحی با اندونزی

دلیری به سفر ريیس جمهور اشاره کرد و گفت: در حین سفر ريیس جمهور توافقات زیادی در حوزه‌های گمرک، لجستیک، تهاتر، خدمات فنی مهندسی و مهم‌ترین آن یعنی موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا شد.

وی با بیان اینکه یکی از شیوه‌ها ی توسعه تعاملات اقتصادی و تجاری در دنیا بهبود معاهدات و توافقنامه‌ها ی تجاری دوجانبه و چندجانبه است، افزود: در موافقت نامه تجارت ترجیحی کشورها با هم تصمیم می‌گیرند که ورود برخی از کد تعرفه‌ها (گروه کالایی) را تسریع و تسهیل کنند و مهم‌تر آنکه تعرفه گمرکی این کالاها را کاهش (تخفیف) می‌دهند. این موضوع سرعت ورود کالا به بازار را نسبت به رقبا افزایش می‌دهد و ایران نسبت به رقبا برای ورود به بازار اندونزی مزیت می‌یابد و در مقابل ما هم این کار را می‌کنیم.

مدیرکل دفتر شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: در این موافقت نامه که به امضای طرفین رسیده حدود 200 کد کالا ما به طرف اندونزی تخفیف دادیم و بیش از 200 کد تعرفه هم طرف اندونزی به ما تخفیف داده است‌ حدود 200 کد کالا ما به طرف اندونزی تخفیف دادیم و بیش از 200 کد تعرفه هم طرف اندونزی به ما تخفیف داده است.

وی افزود: مقدمات اجرای این موافقت نامه طی 6 ماه آینده در داخل کشورها طی خواهد شد و در نهایت به صورت عمومی اطلاع رسانی می‌شود تا تجار و بازرگانان ما نحوه ورود به این کشور را بررسی و سعی کنند به بازار این کشور حضور یابند.

دلیری ادامه داد: بنابراین مهم‌ترین دستاورد سفر ريیس جمهور به اندونزی امضای همین موافقت نامه بود زیرا بیش از 17 سال است که این موضوع در کشور دنبال می‌شد.

چه کالاهایی به اندونزی می‌توانیم صادر کنیم؟

وی در مورد ظرفیت‌های صادراتی به اندونزی اظهار داشت: بیش از 80 درصد صادرات ما در چند گروه کالایی محدود است که معمولا در حوزه‌های پتروشیمی، محصولات معدنی، آهن و فولاد است. برنامه سازمان توسعه تجارت این است که سبد صادراتی کشور را متنوع کنیم.

دلیری افزود: تاکنون آهن و فولاد و فلزات و مصنوعات با بیش از 300 میلیون دلار بیشترین نقش را در صادرات به اندونزی داشتند که باید سعی کنیم این سبد را متنوع کنیم. مزیت‌های ما برای صادرات به اندونزی محصولات نفتی از جمله سوخت‌ها و روغن‌های معدنی، محصولات قیری و موم‌ها، محصولات معدنی مثل روی، سرب، سنگ مس، سنگ گچ، مواد پلاستیکی، فرش، کفپوش، محصولات نباتی، میوه‌های خوراکی و محصولات شیمیایی از جمله مزیت‌های صادراتی به اندونزی است.پ

صادرات محصولات حلال به بازار 260 میلیون نفری اندونزی

وی تصریح کري: همچنین یک بازار مهم در اندونزی به نام بازار محصولات حلال وجود دارد که پتانسیل بالایی در این حوزه برای صادرات داریم. اگر موضوع استاندارد و برند حلال را مرتفع کنیم می‌توانیم وارد بازار 260 میلیون نفری اندونزی شویم. در سازمان توسعه تجارت پی گیر هستیم.

راه اندازی مرکز تجاری در جاکارتا؛ به زودی

مدیرکل دفتر شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران همچنین گفت: اقداماتی که برای نفوذ به بازار اندونزی لازم است که از جمله آنها می‌توان به تجارت در بستر نمایشگاه و اعزام و پذیرش هیات تجاری و... اشاره کرد.

دلیری اظهار داشت: همچنین سازمان توسعه تجارت برنامه دارد یک مرکز تجاری را در شهر جاکارتا راه اندازی کنیم و رایزن بازرگانی اعزام کنیم.

وی به حوزه لجستیک اشاره کرد و گفت: برقراری پرواز مستقیم به اندونزی، کاهش هزینه‌های حمل و نقل و کشتیرانی، ساختارهای مالی برای تسهیل در تبادلات مالی بین تجار نیز از دیگر اقداماتی است که باید انجام دهیم.

پشت پرده سقوط قیمت دلار قبل از تعطیلات ماموریت غیرممکن درباره خانه‏‏‌های خالی خبر خوب رییس بانک مرکزی / 6.7 میلیارد دلار از منابع ایران در صندوق بین المللی در دسترس قرار می گیرد قیمت سنگ آهن وارداتی چین کاهش یافت هرگونه افزایش قیمت نان ممنوع است طرح وام قرض‌الحسنه "آفتاب" بانک سینا رونمایی شد بیش از 47 هزار تن میلگرد در بورس کالا به فروش رسید بهره برداری از 5 هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده بهبود شاخص‌های اقتصادی ایران باوجود تشدید تحریم‌های غیرقانونی آمریکا گواهینامه CARES در ذوب آهن اصفهان تمدید شد قیمت خودرو در بازار آزاد -11 خرداماه 1402+جدول تولید گروه صنعتی ایران خودرو از مرز 100 هزار دستگاه عبور کرد تقویت برند فولاد هرمزگان در دنیا با اجرای طرح‌های توسعه‌ای قیمت خودرو سکته کرد | قیمت پراید در بازار امروز چند؟ خبرهای خوب اقتصادی در راه است بهبود شاخص‌های اقتصادی ایران به رغم تشدید تحریم‌های غیرقانونی آمریکا / تقویت بانکداری بین‌الملل برای... دولت کند و گران مسکن می‌سازد/ 600 هزار واحد مسکونی در تهران باید نوسازی شود عملیات اجرایی مجتمع پتروشیمی سروش انرژی پایدار... ریزش قیمت سکه در بازار/ چگونه قیمت سکه 4 میلیون تومان... دلیل کاهش قیمت اتریوم مشخص شد فوری؛ از شنبه یارانه این افراد افزایش می یابد قیمت سکه رفاه پایین‌تر از سکه امامی/ ترمز ریزش قیمت دلار کشیده می شود؟ تایر‌های درآمدزایی مجتمع صنایع لاستیک یزد در راه صادرات اجاره خانه در شهرک اکباتان چند؟ / اجاره سوییت 43 متری ماهی 16 میلیون تومان دلار یک کانال سقوط کرد/ پیش‌بینی از قیمت ارز در بازار دلار از بازار جمع شد؟/ ارز جایگزین معرفی شد قیمت دلار با سر زمین خورد | قیمت دلار در بازار امروز چند؟ ماموریت غیرممکن درباره خانه‏‏‌های خالی سیر تاریخی نگاه به آب؛ از سدسازی تا پروژه‌هایی کاغذی از جزيیات ذخیره سازی گاز ایران تا تکذیب چندباره افزایش قیمت بنزین سرمایه گذاری با برنامه در بازار سودآور است/ آغاز شیب ملایم صعودی از نیمه دوم خرداد ایمیدرو به تمام تعهدات خود عمل کرد پشت پرده سقوط قیمت دلار قبل از تعطیلات/ اتفاق بزرگ در راه است؟ قیمت بلیت هواپیما برای عتبات پرواز کرد ابزار جدید بورس تهران؛ بدون ریسک سود کنید بازدید خبرنگاران و اهالی رسانه از محل احداث... این اقدام همه جوره به نفع بورس است ویدیویی که ثابت می‌کند، چیپس کیلویی 500 هزار تومان است! استفاده از ابزار مالیات برای کنترل اجاره خانه پشت پرده تعطیلی کارخانه قدیمی «داروگر» / از زمزمه ورشکستگی در سال 96 تا ورشکستگی قطعی در 1402 خبر فوری دولت برای حقوق کارگران | افزایش حقوق کارگران به دستور وزیر کار؟ جزيیات جدید از توزیع یارانه نان | قیمت نان گران می شود؟ افزایش سقف بدهی دولت آمریکا تصویب شد این خودروی تمام برقی در ایران تاکسی می‌شود؟/عکس یارانه‌ نقدی امسال برای چه کسانی زیاد می‌شود؟ رشد 45 درصدی تولید سواری طی دوماهه امسال/ 85 درصد تولید خودرو سهم سواری‌هاست یارانه چه کسانی 80 هزار تومان اضافه می‌شود؟/ اگر می‌خواهید... سرمایه گذاران بورس نگاه شان به تحولات سیاسی است بالاخره نرخ یک چیز در کشور کاهشی شد با ایرلاین‌هایی که پروازهای چارتری را حذف نکنند، طبق مقررات برخورد می‌شود