به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، این روزها فضای بازار ارز و سکه تهران از اخبار سیاسی مثبت پر شده و همین امر سطح احتیاط خریداران را در خصوص معاملات ارز و سکه چندین برابر کرده است.
به نظر میرسد با واریز پول های بلوکه شده به حساب بانک های ایرانی در قطر، بازیگران ارزی هم در لاک احتیاط فرو رفتهاند و بیمحابا دست به معامله نمیزنند. از طرفی هم بازار به سفر ريیس جمهور به نیویورک و نتایج این سفر هم چشم دوخته است.
* چرا دلار کاهشی شد؟
معاملهگران این روزها، از موقعیت خرید خود عقبنشینی کرده و قیمت دلار در آخرین هفته تابستان کاهش را تجربه می کند.
دلایلی که میتوان برای کاهش دلار نام برد را می توان از چند جنبه بررسی کرد. اول آنکه مراحل آزادسازی منابع ارزی ایران روز گذشته به پایان رسید؛ پیشبینی می شود با توجه به دسترسی بانک مرکزی به منابع ارزی آزاد شده و دست برتر بازارساز قیمت دلار کاهش شدیدتری را تجربه کند.
با افزایش تحرکات دیپلماتیک کشور، معامله گران منتظر هستند تا اخبار مربوط به سفر ريیس جمهور را ارزیابی کنند.
مورد بعدی هم که باعث افت دلار در این روزها شده، افزایش قیمت جهانی نفت است. پیشبینی نفت صد دلاری بر سر زبانها افتاده است. اتفاقی که در صورت تحقق چشمانداز درآمدهای ارزی ایران را افزایش میدهد و باعث افزایش قدرت بازارساز برای کنترل دلار خواهد شد.
به همین دلیل، معاملهگران از موقعیت خرید خود در شرایطی که ریسکهای دیگری نیز برای خریداران وجود دارد، عقبنشینی کردند و قیمت دلار در آخرین هفته تابستان کاهش یافت.
* واریز 5.5 میلیارد یورو به حساب 6 بانک ایرانی در قطر
روز گذشته ريیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: نامه رسمی از مقامات قطری دریافت کردیم که براساس آن حساب بانک ها ایرانی فعال شده و 5 میلیارد و 576 میلیون و 492 هزار یورو به حساب 6 بانک ایرانی نزد دو بانک الاهلی و الدخان واریز شده است.
به نظر می رسد همین خبر باعث کاهش نرخ ارز در معاملات روز گذشته شده است. این منابع به صورت اسکناس به داخل منتقل نمیشود و در حسابهای بانکهای ایرانی برای استفاده در پرداختهای بین المللی خواهد بود. البته به دلیل ماهیت یورویی حسابها، این منابع از کیفیت بالایی برخودار است و میتواند دست بانک مرکزی در تامین نیازها را از گذشته بازتر کند.
* کاهش قیمت دلار در هرات
قیمت دلار هرات با کاهش، به حمایت 49 هزار تومان رسیده و همین مسيله می تواند منجر به افت بیشتر نرخ دلار در تهران شود.
کارشناسان ارزی معتقدند با کاهش نرخ ارز در بازار هرات و سلیمانیه و افت قیمت دلار در این بازارها به حمایت های 48 هزار و 700 تومان، قیمت دلار در تهران نیز کاهش خواهد یافت.
* افت قیمت سکه به کانال 27 میلیون تومانی
بررسیها حکایت از آن دارد که قیمت سکه امامی در معاملات این روزها کاهشی بوده و وارد کانال 27 میلیونی شده است. این روزها در معاملات پشتخطی هم کمتر کسی نسبت به خرید سکه اقدام می کند.
تحلیلگران بازار سکه معتقدند در حال حاضر محدوده 27 میلیون و 700 هزار تومان مرز حمایتی سکه است که در صورتی که از دست برود فشار فروش در بازار زیاد خواهد شد.
از طرف دیگر مرز مقاومتی 28 میلیون و 200 هزار تومان برای سکه بازان مهم است. به باور آنها اگر سکه بالای این محدوده تثبیت دهد، احتمال اینکه خریداران به بازار برگردند وجود دارد.
ارزش ذاتی سکه 22 میلیون و 472 هزار تومان است که با قیمت نقدی 5 میلیون و 600 هزار تومان فاصله دارد.
* اثر افزایش قیمت نفت و واریز پول های بلوکه شده بر کاهش قیمت دلار
کامران رحیمی، کارشناس اقتصاد ایران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: در معاملات پشتخطی طلای آبشده از حمایت 9 میلیون و 800 هزار تومان به بالا برگشت و نزدیک مقاومت مهمی متوقف شده است، ولی نمیتوان اثر نفت و اخبار نفتی را بر بازار ارز نادیده گرفت.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: قیمت نفت در بالای 90 دلار تثبیت شده و مطابق با پیشبینی، پتانسیل تثبیت بالای صد دلار نیز برای نفت وجود دارد که در کنار اخبار پیرامون رکوردشکنی عرضه و صادرات نفت ایران، نوید افزایش درآمدهای نفتی ایران را میدهد. موضوعی که میتواند کسری بودجه را خنثی کند و توانایی بازارساز را در کنترل بازار ارز در یک ماهه حساس پیشرو را افزایش دهد.
وی افزود: بررسی و مقایسه همزمان قیمت نفت جهانی و دلار داخلی نشان میدهد که در هنگام رشد درآمدهای نفتی توانایی بازارساز در کنترل قیمت دلار افزایش می یابد. همزمان با رشد قیمت نفت جهانی، کار دلار برای شکستن مقاومتهای پیشرو سختتر خواهد شد.
رحیمی تاکید کرد: نرخ ارز با واریز پول های غیرقابل دسترس کشور به حساب بانک های ایرانی در قطر می تواند افت شدیدتری داشته باشد. با واریز 5.5 میلیارد یورو به حساب بانک های ایرانی، دست بازارساز برای مداخله در بازار بازتر خواهد بود و نرخ دلار می تواند وارد کانال 46 هزار تومان نیز شود.
پایان پیام/