بورس برای ششمین روز پیاپی افت کرد
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ در جریان معاملات روز گذشته نیز همچنان شاهد تقویت عرضهها و سرخپوشی شاخصها بودیم. شاخص کل بورس که از روز دوشنبه هفته گذشته، تاکنون موفق به حفظ رنگ سبز بر جامه خود نشده، دیروز نیز 67/ 0 درصد (بیش از 8هزار واحد) افت را تجربه کرد و روی عدد 214/ 1 میلیون واحد ایستاد. بر این اساس ششمین منفی متوالی شاخص کل بورس ثبت شد.
شاخص کل هموزن نیز 25/ 0 درصد به عقب بازگشت و تا 436 هزار واحد تنزل یافت. در فرابورس نیز 85/ 0 درصد از ارتفاع شاخص کل کاسته شد.روز گذشته 9 درصد دیگر بر ارزش صف فروشهای بورسی افزوده شد. برای عمده سهام خریداری وجود نداشت و شاهد ایجاد گره معاملاتی در بسیاری از سهام بودیم. این امر نتیجه دخالتهای دستوری بر بازار سهام است که نه تنها دردی از سهامداران دوا نکرد بلکه نقدشوندگی بورس را زیر سوال برد. از نکات قابل تامل در معاملات این روزها پر نشدن حجم مبنا برای عمده سهام است. برای مثال نماد خودرویی «خساپا» که روز گذشته سنگینترین حجم با بیشترین میزان ارزش صف فروش را در بین نمادهای بورسی دارا بود، در معاملات دیروز تنها 3/ 7 میلیون سهم آن معامله شد، درحالیکه حجم مبنای این سهم 1/ 48 میلیون سهم است. به عبارتی این نماد خودرویی تنها حدود یک ششم حجم مبنای خود را پر کرد.
مس جهانی خوش درخشید، «فملی» تاب نیاوردروز گذشته بازارهای جهانی شروع مطلوبی رقم زدند. بهطوریکه دیروز مس کانال جدید 9هزار دلار را فتح کرد و تا 2/ 9 هزار دلار نیز پیشروی داشت. این امر در یک دهه گذشته بیسابقه بود. نفت برنت نیز از 63 دلار عبور کرد. سایر فلزات نیز در بازار جهانی روز سبزی داشتند، هرچند انعکاس این امر در بورس ما چندان مشهود نبود. گرچه دیروز نماد معاملاتی ملی مس در ابتدا با افزایش تقاضا همراه شد اما این نماد بورسی تاب مقاومت بیشتر در برابر عرضهها را نداشت و همراستا با کلیات نمادهای گروه در محدوده منفی معامله شد.
14 درصد از ارزش صف فروشها در اختیار 6 نماد خودرویی-بانکیدر معاملات روز دوشنبه سه نماد خودرویی «خساپا»، «خودرو» و «خگستر» و سه نماد بانکی «وبملت»، «وتجارت» و «وبصادر» در مجموع 546 میلیارد تومان معادل 14درصد از کل ارزش صف فروشهای بورسی را به خود اختصاص دادند. این 6 نماد سنگینترین صف فروش روز گذشته را داشتند. به نظر میرسد سهامداران این دو گروه (خودرویی-بانکی) چشمانداز روشنی از آینده تحریمها که مهمترین محرک رشد این دو صنعت است، ندارند.
در جریان معاملات روز دوشنبه، برای هفتمین روز متوالی حقوقیها سنگر خود را در قالب خریدار حفظ کردند و خالص خرید 344 میلیارد تومانی رقم زدند. «فلزات اساسی» و «محصولات شیمیایی» دو صنعت با بیشترین میزان خرید توسط سهامداران عمده بود. این دسته از سهامداران بالغ بر 101 میلیارد تومان نقدینگی به این دو گروه تزریق کردند. بهصورت تک نماد هم، بیشترین خرید حقوقیها از نماد معاملاتی «شستا» حدود 5/ 40 میلیارد تومان بود. در مقابل حقیقیها بهرغم اینکه بیشتر فروختند، نسبت به خرید سهام دو گروه «بیمه و صندوق بازنشستگی» و «کاشی و سرامیک» گرایش بیشتری داشتند. میزان خرید حقیقیها از این دو گروه در مجموع 2/ 20 میلیارد تومان بود.
سهام خریدار ندارندارزش معاملات خرد بورس گرچه رشد اندکی را نسبت به روز یکشنبه داشت، اما همچنان قابل قبول نیست و نگرانی از ایجاد فضای رکودی را تقویت میکند. روز گذشته ارزش دادوستدهای خرد بورس 2 هزار و 24 میلیارد تومان بود. در فرابورس اما ارزش معاملات کاهش 34 درصدی نسبت به روز یکشنبه داشت. این امر بیانگر سنگینتر شدن صف فروشها و در نهایت قفل شدن سرمایه سهامداران در نمادهای کوچک و بازار پایه است. ارزش معاملات خرد فرابورس روز دوشنبه 716 میلیارد تومان رقم خورد.
معاملات از دریچه آماردر معاملات بورسی روز گذشته از 346 نماد معامله شده، قیمت پایانی 8 درصد نمادها مثبت و 5/ 70 درصد نمادها منفی بود. 8 نماد (2درصد) صف خرید به ارزش 91 میلیارد تومان و 289 نماد (84 درصد) صف فروش به ارزش 3870 میلیارد تومان تشکیل دادند. نماد «امید» با صف خرید 37 میلیون سهمی به ارزش 32 میلیارد تومان بیشترین حجم صف خرید را داشت. در مقابل «خساپا» با صف فروش 667 میلیون سهمی به ارزش 161 میلیارد تومان و «وتجارت» با صف فروش 406 میلیون سهمی به ارزش 111 میلیارد تومان بیشترین حجم صف فروش را دارا بودند.در معاملات بازار اصلی فرابورس، از 130 نماد معامله شده، قیمت پایانی 3/ 5 درصد از نمادها مثبت و 91 درصد از نمادها منفی بود. 4 نماد (3 درصد) صف خرید به ارزش 105 میلیارد تومان و 113 نماد (87 درصد) صف فروش به ارزش 1237 میلیارد تومان داشتند. «رافزا» با صف خرید 15 میلیون سهمی به ارزش 68 میلیارد تومان بیشترین حجم صف خرید و «ذوب» با صف فروش 91 میلیون سهمی به ارزش 38 میلیارد تومان بیشترین حجم صف فروش را داشت. در بازار پایه فرابورس از 117 نماد معامله شده، قیمت پایانی 4/ 9 درصد از نمادها مثبت و 79 درصد از نمادها منفی بود. 13 نماد (10درصد) صف خرید به ارزش 121 میلیارد تومان و 94 نماد (80درصد) صف فروش به ارزش 1108 میلیارد تومان داشتند. «جوین» با صف خرید 38 میلیون سهمی به ارزش 22 میلیارد تومان بیشترین حجم صف خرید و «تپکو» با صف فروش 572 میلیون سهمی به ارزش 308 میلیارد تومان بیشترین حجم صف فروش را داشت.
بورس امروز سه شنبه 12 اسفند 99/ سبزپوشی بورس + فیلم
شاخص کل بورس روز دوشنبه مورخه 11 اسفند 99 در نهایت با کاهش 3944 واحدی بر روی کانال یک میلیون و 181 هزار و 659 واحدی آرام گرفت. امروز سه شنبه مورخه 12 اسفند 99 با گزارش لحظه به لحظه از تالار شیشهای سع...
پیشبینی بورس امروز 12 اسفند 99
در پایان معاملات دیروز بازار سهام، شاخص کل با افتی 0٫33 درصدی در سطح یک میلیون و 181 هزار واحدی قرار گرفت. بازار امروز چگونه پیش میرود؟
مصوبه جدید سازمان بورس برای صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت
بورستهران- ایرنا- مصوبه هیات مدیره سازمان بورس مبنی بر افزایش حد نصاب سرمایهگذاری صندوقهای با درآمد ثابت در سهام به مدیران صندوقهای سرمایهگذاری ابلاغ شد.
ماجرای بورس ختم به خیر میشود؟
بورس امروز با تعادلی نسبی در عرضه و تقاضا شروع به کار کرد اما در ادامه روند معاملات تقاضا در شاخصسازان افزایش یافت و بورس مثبت شد. اما آینده بورس چه خواهد شد؟ چه سناریوهایی مطرح است؟
تزریق پول کارساز شد! / لغو عرضه اولیه بورس را مثبت کرد!
در جریان معاملات امروز بازار سهام تقاضا به برخی نمادهای شاخصساز بازگشت و شاخص کل بعد از مدت طولانی مثبت شد. اما این روند مثبت چقدر پایدار است؟
چرا بورس در اسفندماه دچار رکود و ریزش شده است؟
بورستهران- ایرنا- یک کارشناس بازار سرمایه گفت: بر اساس تجربه سالهای گذشته، پرونده بازار سهام همیشه در اسفندماه با حالتی از رکود بسته میشود و به دلیل ورود به پایان سال مالی شرکت ها و نیاز به نقدینگی ...
•احتمال پایین افت بیشتر برای بورس/ بازار سهام، پتانسیل ایجاد وضعیت بهتر را برای سرمایهگذاران دارد
نشانههای بازگشت نقدینگی به بورس / بازار سهام رشد را از سر میگیرد؟
شواهد امر شامل تزریق سنگین ارز توسط بانک مرکزی، بالا رفتن ارزش معاملات در بورس و معرفی بازارگردان توسط چند شرکت بزرگ بورسی حاکی از این است که نقدینگی مجددا به بورس بازگشته است.
بررسی تکنیکال شاخص کل بورس / بازار سهام صعودی و در حال اصلاح است
روند بلندمدت شاخص بورس اوراق بهادار تهران، صعودی و در حال اصلاح برآورد میشود. هفته گذشته شاخص با حدود 5/ 2 درصد افزایش از محدوده یک میلیون و 503 هزار و 426 واحد به محدوده یک میلیون و 540 هزار و 700 ...
بررسی تکنیکال شاخص بورس / بازار سهام در آینده چه روندی خواهد داشت؟
دیدگاه منطقی در این شرایط این است که نگاه خود را به کسب بازدهی در بورس تعدیل کنیم زیرا بیش از هر چیز این سقوط، نتیجه صعود هیجانی گذشته است. لذا قیمتهای فعلی با توجه به تعادل در بازار برای خرید منطقی...
10 خبر احتمالا اثرگذار بر آینده بورس / بازار سهام چه واکنشی نشان خواهد داد؟
در روزهای اخیر چه اخبار مهم برای بازار سهام منتشر شده است. در گزارش زیر به 10 خبر مهم اخیر اشاره میشود که احتمالا بر روند آینده بازار سهام تاثیراتی بگذارد. به نظر میرسد در مجموع این اخبار، سیگنالها...
تحلیل تکنیکال شاخص کل بورس / بازار سهام چه میشود؟
روند کلی شاخص بورس اوراق بهادار تهران، صعودی برآورد میشود. در هفته گذشته این شاخص با شکستن مقاومتهای تخمین زده شده، حدود 5/ 13 درصد افزایش داشت و در صورتی که شاخص کل روند فعلی را ادامه دهد، فعلا به ...
سیگنال آمارهای جدید اقتصادی برای بورس / بازار سهام چه واکنشی نشان میدهد؟
پس از اعلام رشد اقتصادی از سوی دو نهاد بانک مرکزی و مرکز آمار ایران تحلیلگران بازار سهام چه انتظاری از واکنش بازار سرمایه نسبت به این آمارها دارند؟
5 عامل اصلی افت 6 درصدی شاخص بورس / بازار سهام امروز مثبت میشود؟
بازار سهام در سه روز کاری هفته جاری در مجموع بیش از شش درصد افت داشته است. آیا این روند بعد از تصمیمگیری شب گذشته تغییر خواهد کرد؟
2 سناریو درباره تاثیرگذاری FATF بر بورس / بازار سهام در آینده چه میشود؟
روز گذشته شاخص بازار سهام برخلاف دیگر روزهای این هفته نزولی شد. آیا این روند ادامه خواهد یافت؟ آیا FATF میتواند بر جریان بورس اثر بگذارد؟
در حال بارگیری...