روند کاهشی قیمت گوشت قرمز در ایام پایانی سال

روند کاهشی قیمت گوشت قرمز در ایام پایانی سال

ایلنا: معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی از روند کاهش قیمت گوشت قرمز در ایام پایانی سال و نزدیک شدن به سال جدید خبر داد.

به گزارش ایلنا از وزارت جهاد کشاورزی، محسن شیراوند، به قیمت محصولات پروتيینی به صورت خاص اشاره کرد و گفت: طی چند روز گذشته شاهد کاهش قیمت گوشت قرمز بودیم که این کاهش قیمت در گوشت قرمز گوساله بیشتر بود و این روند کاهشی با توجه به سیاست دولت در واگذاری امور به تشکل‌ها و بخش خصوصی است.

وی افزود: بحث تنظیم بازار و تامین محصولات پروتيینی شب عید به اتحادیه سراسری و انجمن گاوداران کشور واگذار شد، همچنین بحث واردات نیز همزمان به این مجموعه‌ها واگذار شد، لذا اتفاق مثبتی در کاهش قیمت محصولات پروتيینی افتاد که ماحصل مشارکت دولت و بخش خصوصی و ورود جدی بخش خصوصی به این موضوع و همراهی و کمک دولت برای تسهیلگری این اقدام است.

معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، ورود شرکت پشتیبانی امور دام به عنوان مباشر و تامین کننده مالی را یکی از اقدامات دولت برای کمک به بخش خصوصی در این حوزه عنوان کرد و گفت: در روزهای آینده حجم واردات براساس برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفته افزایش پیدا خواهد کرد و به کمک بخش خصوصی از مبادی متعددی واردات را انجام خواهیم داد.

وی با بیان این که افزایش واردات تاثیر بسزایی در ثبات بازار دارد، گفت: وزارت جهاد کشاورزی دو سیاست کلان، یکی تامین توسط بخش خصوصی از بازار‌های داخلی و دوم واردات توسط همان بخش را همزمان دنبال می‌کند و امیدواریم در آینده با عبور از این شرایط، بتوانیم بحث صادرات دام را در کشور کماکان نگه داریم و همزمان واردات هم توسط صادر کننده برای تامین نیاز داخلی انجام شود، چون بازار یک مکانیزم عرضه و تقاضا دارد.

شیراوند گفت: تاکنون حدود بیش از یکهزار تن گوشت قرمز وارد کشور شده است و این فرآیند واردات با برنامه‌ریزی‌ انجام شده با مجموعه‌های وارد کننده، حداقل تا پایان خرداد ماه ادامه دارد و حجم و میزانش را هم کماکان افزایش خواهیم داد.

وی بیان کرد: از دلایل اصلی جهش قیمت گوشت این است که در فصلی قرار داریم که عرضه دام داخلی به بازار به دلیل این که فصل زاد و ولد دام‌هاست، با محدودیت مواجه است، زایش در اسفند تا فروردین ماه صورت می‌گیرد و بعد از آن با توجه به سیاست تولید کننده، مبنی بر بارندگی مناسب، مرتع خوب و عرضه دام به بازار، قیمت گوشت کاهش می‌یابد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که بیشترین التهاب در حوزه گوشت گوسفندی است، گفت: تولید دام سبک برخلاف دام سنگین، کاملا سنتی است، در دام سنگین تولید کننده‌ها با حجم بالا تولید کرده و مکانیزم بازار و تنظیم بازار را انجام می‌دهند، که امیدواریم در گوشت گوسفند نیز با تفاهماتی که بخش خصوصی انجام داده‌ایم، شاهد ورود صنعت به این بخش باشیم تا فرآیند ثبات در تامین و قیمت دام سبک از محل دام داخلی در آینده فراهم شود.

وی با بیان این که قاچاق نیز یکی از عوامل کاهش عرضه گوشت و افزایش قیمت آن در کشور است، گفت: در زمان التهابات ارزی، قیمت دام ایرانی در کشورهای منطقه از 4 دلار به بالای 6 دلار می‌رسد، این تفاوت قیمت در ارز و قیمت ثابت دام زنده ایرانی باعث می‌شود که قاچاق به کشور‌های همسایه و به چند کشور خاص در حجم قابل توجهی صورت گیرد که قطعا بی‌تاثیر در شرایط قیمتی نیست.

شیرواند با بیان این که روزانه بین 700 تا یکهزار تن گوشت منجمد در کشور توزیع می‌شود، گفت: گوشت گوسفندی منجمد به قیمت 150 هزار تومان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای توزیع می‌شود، قیمت گوشت گوساله وارداتی چرخ کرده 175 هزار تومان، مخلوط 197 هزار تومان و گوشت ران هم 220 هزار تومان است که در شبکه فروشگاه‌های زنجیره‌ای در حال توزیع است. همچنین گوسفند وارداتی نیز به قیمت میانگین 247 هزار تومان توزیع می‌شود.

به گفته وی، براساس تفاهمات انجام شده با بخش خصوصی و ماموریت محول شده به شرکت پشتیبانی امور دام، امیدواریم شاهد افزایش چشمگیر میزان واردات گوشت به ویژه در حوزه دام سبک و گوشت گوسفندی باشیم تا بتوانیم گوشت مرغوب و باکیفیت را در اختیار مردم قرار دهیم.

معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی به تامین مرغ در این ایام اشاره کرد و گفت: تا این لحظه مشکل خاصی در تامین پروتيین طیور و مرغ نداریم و تولید انجام می‌شود و در خصوص بازار این محصول پروتيینی نیز با همکاری با مجموعه اتحادیه‌ها، تامین و توزیع مرغ در بازار نیز به قیمت مناسبی صورت می‌گیرد.

وی به توزیع مرغ منجمد نیز اشاره و تصریح کرد: با توجه به نزدیکی به ایام پایانی سال، دو پیک مصرفی را همزمان با هم داریم، یکی ایام پایانی سال و دوم حلول ماه مبارک رمضان، لذا برای این که التهابی ناشی از افزایش یکباره تقاضا در بازار ایجاد نشود، توزیع مرغ منجمد هم در دستور کار قرار گرفته و با قیمت هر کیلو 45 هزار تومان در حال اجرا است.

شیراوند با بیان این که توزیع محصولات پروتيینی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای انجام می‌شود که شامل بیش از 6 تا 7 هزار شعبه در سراسر کشور است، ادامه داد: استفاده از شبکه زنجیره‌ای در حوزه تنظیم بازار و توزیع گوشت گرم و منجمد، یک تجربه جدید است و اثرگذاری خوبی دارد، در شهری مثل تهران مراکزی مثل میادین میوه و تره‌بار شهرداری را داریم که شاید همه شهر‌ها این مراکز را نداشته باشند.

وی افزود: در حال حاضر در زنجیره تنظیم بازار، کاسبان امین و قصابی‌ها سطح شهر را در توزیع گوشت داریم که براساس تفاهماتی که با سازمان جهاد استان‌ها (به ویژه استان تهران) انجام شده‌، کاسبان و قصابان امین شناسایی و گوشت تنظیم بازار در اختیار آن‌ها هم قرار خواهد گرفت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص واردات موز نیز گفت: واردات موز براساس سیاست ابلاغی از گذشته در ازای صادرات سیب درختی است که شامل 20 درصد تعرفه و عوارض ورودی است،‌ لذا برای این که در این ایام التهابی در حوزه تامین و قیمت میوه موز نداشته باشیم، در حال حاضر واردات موز هم در ازای صادرات سیب به قوت خود باقی است و همچنین اگر کسی بخواهد از تالار دوم نیما استفاده کند، می‌تواند موز را با ارز نیمایی تالار دوم وارد کند، لذا ما آن انحصاری که صرفا باید از طریق صادرات سیب صورت بگیرد را تعدیل کردیم و همزمان هر دو مدل را الان بازرگانان می‌توانند در پیش گیرند.

به گفته وی، طی یک هفته گذشته حجم قابل توجهی موز وارد کشور شده است که قیمت آن هم نسبت به موزی که قبلا وارد شده مناسب‌تر و پایین‌تر است.

 

ابراز تمایل عربستانی‌های برای سرمای‌گذاری در ایران/ فرصت مناسب برای توسعه صنعت پتروشیمی بخشنامه وزارت کار درباره دستمزد کارگران در سال 1402/... پشت‌ پرده تمدید چندباره ثبت نام فروش بدون قرعه‌کشی خودرو حقوق ورودی تلفن همراه بالای 600 دلاری حد اقل 15 درصد شد آماری از وضعیت اسفناک تورم خوراکی در ایران چه خبر از وعده احداث نیروگاه‌های برق با راندمان بالا؟/ تابستان برق داریم؟ سهم ایران در تجارت با ترکیه چقدر است؟/ پرواز سرمایه به سمت ترکیه سازوکار جدید کنترل قیمت در فرودگاه‌ها/ نرخ اجناس در غرفه‌های فرودگاهی یکسان می‌شود 400 هزار شرکت ثبت شده حقوقی وارد سامانه مودیان مالیاتی نشده‌اند کاهش رشد نقدینگی در اسفندماه گذشته 400 هزار شرکت ثبت شده حقوقی وارد سامانه مودیان مالیاتی نشده اند بدهی بانک‌ها از 300 هزار میلیارد تومان گذشت / رشد 110 درصدی بدهی بانکی در 1401 اعلام نشدن لیست محصولات آب‌بر برای عوارض صادراتی زمان بازگشایی سامانه یکپارچه خودرو/ از سرگیری ثبت‌نام خودرو از هفته آینده همه چیز درباره وام ازدواج سال 1402؛ از مبلغ تا پایان خدمت و وام ایثارگران فرهنگیان ببینند / صفر تا صد ماجرای تاخیر در... هشدار/ مسافران از این جاده به شمال سفر نکنند نرخ بهره بین بانکی به 23.36 درصد رسید سهم سرمایه‌گذاری از حجم اقتصاد ایران نصف شد +نمودار حقوق ورودی تلفن همراه بالای 600 دلاری حد اقل 15 درصد شد شاهکار جدید پورشه / میخ‌کوب می‌شوید! جزيیات 14 طرح راهبردی برای رهایی از خام‌فروشی نفت تجارت 2 میلیارد دلاری ایران و چین در 2 ماهه 2023 آماده ورود این خودروها در 1402 باشید حضور 10 میلیون مودی در سامانه سازمان امور مالیاتی ارزش دستمزدها در پایین‌ترین سطح تاریخ ایران پارلمان ترکیه با شراکت جامع اقتصادی با امارات موافقت کرد شرایط دریافت وام ازدواج در سال 1402 از راه‌اندازی لیست انتظار در مسیرهای پرتقاضا تا افزایش قیمت بلیت اتوبوس 6 خودرویی که امسال بازار را سوپرایز می‌کنند سوناتا جدید از راه رسید + تصاویر چالش های صنعت در 1401/ پیش شرط های رشد صنعتی در 1402 چیست؟ با حقوق 8میلیون تومانی نمی‌توان گوشت خرید! روند قیمت نفت افزایشی شد با حقوق 8 میلیون تومانی نمی‌توان گوشت خرید! متقاضیان دریافت وام ازدواج در 1402 بخوانند روند رو به کاهش رشد نقدینگی+جدول آغاز پذیره نویسی یازدهمین صندوق طلا، سه شنبه آینده در بورس انتقاد میرسلیم از سوخت ارزان/ دو دهه است برای کاهش ارزش پول ملی ایران برنامه ریختند سرمایه‌گذاری 200 میلیارد تومانی بیمه مرکزی در پلاسمای خون 3 میلیارد بدهید مزدا 3 صفر بگیرید! هشدار همتی به دولت ريیسی 6 خودرویی که امسال بازار خودرو را سوپرایز می کنند تجارت 2 میلیارد دلاری ایران و چین در 2 ماهه 2023 2 راهکار برای تشخیص کالای قاچاق و تقلبی قیمت جدید طلا اعلام شد (11 فروردین 1402) دو پیش شرط مهم برای رونق اقتصادی در 1402 جزيیات رشد تولید محصولات معدنی/ شیشه جام و کنسانتره در صدر تردد از محور کرج – چالوس و آزادراه تهران – شمال ممنوع است فعالان اقتصادی به آینده امیدوار شدند/ رشد سرمایه گذاری در بخش مولد