تبلیغات

اعتراض مردم به ریال جدید در لایحه بودجه 1405

اعتراض مردم به ریال جدید در لایحه بودجه 1405

با انتشار خبر ریال جدید و قران در لایحه بودجه 1405، موجی از واکنش‌ها در میان مخاطبان شکل گرفت؛ واکنش‌هایی که نشان...

ایسنا: با انتشار خبر ریال جدید و قران در لایحه بودجه 1405، موجی از واکنش‌ها در میان مخاطبان شکل گرفت؛ واکنش‌هایی که نشان می‌دهد بخش قابل توجهی از مردم، حذف صفر از پول ملی را نه یک اصلاح اقتصادی، بلکه اقدامی صوری و بی‌اثر بر معیشت خود می‌دانند.

دوم دی 1404 مسعود پزشکیان - ريیس جمهوری - در حالی لایحه بودجه سال 1405 را تقدیم مجلس کرد که این لایحه با توجه به لازم الاجرا شدن قانون حذف « چهار صفر» از پول ملی، با ریال جدید بسته شده است. در همین راستا گزارشی از این لایحه با زبان جدید با عنوان ریال جدید و قران رسما به اقتصاد ایران آمد بر روی خروجی خبرگزاری ایسنا منتشر شد که در این خبر مخاطبان به بیان نظرات خود پرداخته و در مجموع معتقد بودند که حذف صفرها در معیشت آنها تاثیری نخواهد داشت و تنها یک اقدام صوری قلمداد می‌شود.

بسیاری از مخاطبان با اشاره به تورم بالا و کاهش شدید قدرت خرید، عنوان کردند که تغییر نام و مقیاس پول، بدون مهار تورم، تاثیری بر زندگی روزمره آن‌ها نخواهد داشت. یکی از کاربران نوشته است: « من 15 میلیون حقوق می‌گیرم؛ با حذف صفر زندگی بهتر می‌شود؟ تورم سر جای خودش است.»

برخی دیگر نسبت به تکرار این سیاست در سال‌های آینده هشدار داده‌اند. به گفته یکی از مخاطبان: « با این تورم، دو سال دیگر دوباره باید چند صفر دیگر را حذف کنند.»

مقایسه وضعیت اقتصادی ایران با کشورهای دیگر نیز در میان نظرات دیده می‌شود. یکی از کاربران با اشاره به رشد اقتصادی افغانستان نوشته است: « افغانستان جنگ‌زده رشد اقتصادی داشته، اما دلار در ایران به 136 هزار تومان رسیده؛ خودتان قضاوت کنید.»

در عین حال، بخشی از واکنش‌ها رنگ و بوی انتقادی به خود گرفته و ریشه مشکلات اقتصادی را نه در ساختار پولی، بلکه در سوءمدیریت، فساد و ناکارآمدی سیاست‌گذاری می‌دانند. کاربری نوشته است: « مشکل اقتصاد با صفر کم و زیاد کردن حل نمی‌شود؛ دزدی و چپاول نکنید، شاید اوضاع بهتر شود.»

سردرگمی مردم درباره واحد پولی جدید نیز یکی دیگر از محورهای پرتکرار نظرات است. برخی معتقدند حتی در صورت اجرای این طرح، مردم همچنان از تومان استفاده خواهند کرد و ریال جدید در معاملات روزمره جایگاهی نخواهد داشت.

در مجموع، واکنش‌های مردمی نشان می‌دهد که ریال جدید بیش از آنکه امیدی برای بهبود معیشت ایجاد کند، به نمادی از فاصله میان سیاست‌گذاری اقتصادی و واقعیت سفره‌های مردم تبدیل شده است؛ فاصله‌ای که به باور بسیاری، با تغییر نام پول پر نخواهد شد.

local_offerبرچسب‌ها:

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد

Rejoining the server...

Rejoin failed... trying again in seconds.

Failed to rejoin.
Please retry or reload the page.

The session has been paused by the server.

Failed to resume the session.
Please retry or reload the page.