طرح ممنوعیت استفاده از دلار برای اشخاص ایرانی در دستور کار وزارت اقتصاد

طرح ممنوعیت استفاده از دلار برای اشخاص ایرانی در دستور کار وزارت اقتصاد

خاندوزی گفت: برنامه اقتصادی کوتاه مدت دولت تحت عنوان بسته سیاست‌های مهار تورم و رشد تولید با اجماع نظر بانک مرکزی،...

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مهر، سید احسان خاندوزی امروز در نشست خبری اظهار داشت: برنامه اقتصادی کوتاه مدت دولت تحت عنوان بسته سیاست‌های مهار تورم و رشد تولید با اجماع نظر بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه نهایی شد و امروز توسط معاون اول ابلاغ خواهد شد که شامل دستور کار 10 ماهه دستگاه‌های اجرایی به تفکیک دستگاه‌های متولی و زمانبندی است.

سخنگوی اقتصادی دولت افزود: برنامه میان مدت ذیل برنامه هفتم توسعه در جلسات متعددی که با محوریت سازمان برنامه، وزارت اقتصاد و سایر دستگاه‌های اقتصادی دولت آماده شده که در قالب برنامه هفتم تصویب و به مجلس تقدیم خواهد شد که سند مهمی برای فعالیت بخش‌های مختلف دولت خواهد بود.

وی به بخش‌های اسمی اقتصاد اشاره کرد و ادامه داد: اگر عوامل ساختاری و کوتاه مدت را از هم تفکیک کنیم می‌توانیم این جمع بندی را داشته باشیم که عوامل ساختاری تورم زا در اقتصاد ایران تحت کنترل است؛ هم مسايل مربوط به بی انضباطی‌های دولت و هم بی انضباطی‌های پولی چه مساله نقدینگی و چه شبکه بانکی کشور تحت کنترل هستند.

خاندوزی افزود: رشد نقدینگی که در پایان دولت قبل به 42.8 درصدی رسیده بود در پایان سال سال 1401 به حدود 30 درصد کاهش یافت که سرعت مطلوب در کاهش رشد نقدینگی را حکایت می‌کند. هدف گذاری امسال نیز رسیدن به عدد 25 درصد است.

کنترل ترازنامه بانک‌ها به دقت انجام خواهد گرفت

وزیر اقتصاد ادامه داد: کنترل ترازنامه بانک‌ها و نظارت سخت گیرانه بر سیاست خلق پول نیز در راستای کنترل عوامل ساختاری اقتصاد است.

خاندوزی تصریح کرد: کاهش وابستگی به ارزهای جهانی از دیگر مسايلی بود که موجب شد تورم را بهتر کنترل کنیم. امروز از پیام رسان پایاپا رونمایی خواهد شد که مسیر جایگزین سويیفت است.

سخنگوی اقتصادی دولت اظهار داشت: البته هنوز برخی عوامل کوتاه مدت مثل چشم اندازهای انتظاراتی در حوزه روانی تورم و نوسانات ارزی جزو نقاطی است که روی آن متمرکز هستیم اما ثمره کنترل عوامل ساختاری این شده که نرخ تورم در فروردین نسبت به اسفند یک درصد کاهش یابد. در اردیبهشت هم نسبت به فروردین نرخ تورم یک درصد کاهش یافته است. چشم اندازها نیز به سمت تداوم کاهش نرخ تورم در ماه‌های آتی است.

وی اضافه کرد: دولت به دنبال استفاده از ظرفیت‌های مغفول و بالقوه ای است که به هر دلیلی منجر به تولید در کشور نشده است که از جمله آنها می‌توان بخ دارایی‌های راکد اشاره کرد که در این راستا وزارت صمت بر احیای واحدهای صنعتی و معدنی راکد تمرکز کرده و همچنین مولدسازی پروژه‌ها با استفاده از دارایی‌های راکد در دستور کار دولت است.

وی گفت: در سال گذشته اگرچه تلاش دولت این بود که سخت گیری ها در حوزه استقراض و استفاده از تنخواه بانک مرکزی را در دستور کار داشته باشد اما حدود 90 درصد بیش از سال 1400 بودجه عمرانی تخصیص یافت. امسال هم با استفاده از منابع بودجه و هم غیربودجه ای مثل دارایی‌های راکد، پروژه‌های عمرانی را امسال نیز فعال کنیم.

خاندوزی با بیان اینکه سیاست تسهیل تولید با دو بخش در دستور کار است، گفت: پارسال تمرکز دولت به تسهیل اخذ مجوزهای کسب و کار بود و امسال تمرکز دولت به سمت مقررات کسب و کار رفته است.

به گفته وی، از درگاه ملی مجوزها شاهد صدور 4 هزار مجوز در یک روز بودیم که رکورد بود.

وابستگی ایران به نوسانات ارزی و دلار کاهش خواهد یافت

خاندوزی در مورد مدیریت تورم همچنین یادآور شد: در حوزه کاهش وابستگی اقتصاد ایران به نوسانات ارزی و اساسا اصلاحاتی که در حوزه تجاری و ارزی کشور لازم است رخ دهد، سهم بالایی که شرکای راهبردی در تجارت خارجی پیدا کرده‌اند یکی از گام‌هایی است که به سمت مدیریت بهتر تورم کشور را پیش می‌برد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد پیش بینی پذیر کردن اقتصاد، گفت: بر اساس ماده 24 قانون بهبود محیط کسب و کار، همه دستگاه‌ها باید پیش از ایجاد تغییر در مقررات به اطلاع فعالان برسانند در غیر این صورت این مقرره نافذ نخواهد بود. باید اشاره کنم که این ماده قانونی 12 سال مورد بی اعتنایی واقع شده بود و دستگاه‌ها به صورت ناگهانی مقرره صادر می‌کردند.

وی افزود: اجرای ماده 24 انقلابی در رابطه دولت و فعالان اقتصادی است. از روز 28 اردیبهشت ماه نیز دولت اعلام کرد که صرفا موادی که در درگاه ملی مقررات کشور ثبت شده لازم الاجرا است. دولت در زمینه نظارت بر اجرای این قانون بدون ملاحظه کار خود را انجام خواهد داد.

خاندوزی در مورد کاهش وابستگی به دلار، با بیان اینکه از سال های گذشته مسیری برای اصلاح وابستگی به دلار مطرح شد که یکی از مصادیق اقتصاد مقاومتی است، گفت: آقایی دلار در سال‌های گذشته موجب شد رانت در اقتصاد ایجاد شود. متاسفانه آمریکا هم نهایت سو استفاده را از این رانت عظیم داشت و بسیاری از کشورها نسبت به این مساله واکنش نشان دهند.

وی افزود: امروز دیگر سیاست‌های کاهش وابستگی به دلار مختص ایران و امثال ان نیست. بزرگترین اقتصادهای آسیایی و سایر کشورها از ابزارهایی برای کاهش وابستگی به این ارز استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: در ایران ممنوعیت استفاده از دلار برای اشخاص ایرانی در داخل و کاهش زمینه‌هایی که فعالان اقتصادی احتیاج یابند که از دلار استفاده کنند، در دستور کار است.

خاندوزی تصریح کرد: همچنین سهم دلار در تسویه‌های تجاری ما به کمتر از 10 درصد رسیده در حالی که در سال‌های قبل نزدیک به 30 درصد بود.

وی گفت: در تعاملات دوجانبه با شرکای مهم اقتصادی خود مثل روسیه، ترکیه و چین به دنبال کاهش وابستگی به دلار و استفاده از ارزهای ملی هستیم. همچنین استفاده از پیام رسان آسیایی که جایگزین سويیفت است از دیگر اقدامات برای کاهش وابستگی به دلار محسوب می‌شود.

خاندوزی تاکید کرد: ما در پی این هستیم که از این ناحیه (وابستگی به دلار) اقتصاد کشور آسیب نبیند.

آخرین وضعیت صندوق توسعه ملی به روایت خاندوزی

خاندوزی در مورد منابع از مجموع حدود 150 میلیارد دلاری که از روز تاسیس صندوق توسعه ملی تا امروز به عنوان ورودی‌های صندوق وجود داشته حدود 100 میلیارد دلار در دولت‌های گذشته تحت عنوان تسهیلات برداشته شده، است البته تسهیلات جزو دارایی صندوق محسوب می‌شود اما تلاش دولت سیزدهم این بوده که 3 اقدام را برای انضباط بخشی به عملکرد صندوق انجام دهد.

وی به این 3 اقدام اشاره و تصریح کرد: با منضبط کردن بودجه دولت میزان برداشت و تسهیلات از صندوق را نسبت به قبل کاهش خواهیم داد.

خاندوزی افزود: ثانیا نسبت به بازگشت تسهیلاتی که سالهای قبل برداشته شده تاکید ویژه داریم.

وی گفت: همچنین در برنامه هفتم سازوکار جدیدی برای صندوق در نظر گرفته شده که نسبت به آینده اطمینان بیشتری داشته باشیم. بعد از نهایی شدن سازوکار برنامه هفتم اطلاعات بیشتری ارايه می‌شود.

منبع: مهر
قیمت خودرو در سراشیبی سقوط قرار گرفت قیمت بلیت پرواز عتبات اوج گرفت دست مستاجران به وام 200 میلیونی می‌رسد؟ حل چالش بنزین با توسعه صنعت CNG قیمت روز انواع مگان + جدول قیمت گوشی های پرطرفدار بازار چند؟ +جدول فراخوان عمومی برای این سهامداران بورسی مدیرعامل جدید بانک ملی ایران منصوب شد پیش‌پروانه 9 شهرک مسکونی به‌نام سازمان ملی زمین و مسکن صادر شد حمایت بانک رفاه کارگران از افزایش تولید تجهیزات پزشکی از سوی جمعیت هلال احمر با کمتر از 8 میلیون تومان این جاروبرقی ها را بخرید ترمز قیمت مرغ کشیده شد | قیمت مرغ گرم در بازار امروز چند؟ رهن آپارتمان 90 متری در کرج چقدر پول می خواهد؟ قیمت گوشت اشک همه را درآورد | قیمت گوشت گوساله و گوسفندی کیلویی چند؟ افزایش تورم در ایران تا اطلاع ثانوی ادامه دارد! جزییات مهم عرضه اولیه شهر | میزان نقدینگی مورد نیاز عرضه اولیه شهر آشوب میان فولادی‌ها و معدنی‌ها یک ابزار جدید در بورس تهران هفته آینده معرفی می‌شود «شهر» به بورس تهران می‌آید پیش‌پروانه 9 شهرک مسکونی به‌نام سازمان ملی زمین و مسکن صادر شد قطب‌های تولید و حفاری نفت ایران توافقنامه همکاری امضا کردند ناترازی گاز مدیریت می‌شود/ وزارت نفت چه مشوق‌هایی برای سرمایه‌گذاران در نظر گرفته است؟ صدور اسناد کشاورزی به کجا رسید؟ پیش بینی قیمت سکه 11 خرداد 1402 | عقبگرد قیمت سکه با سطوح حمایتی طلای جهانی پیش‌بینی مهم از قیمت کاردانو مقاومت مالیاتی پولدارها! جزيیات مهم درباره عرضه اولیه «نیان» خرید خودرو بدون قرعه کشی و ثبت نام در سامانه بانک رفاه کارگران خود را متعهد به حمایت از حوزه سلامت کشور می‌داند تقویت دوطرفه شدن بورس با راه‌اندازی «آتی تک سهم» بازدهی روزانه حیرت انگیز صندوق درآمد ثابت ثبات ویستا کنایه سنگین به ريیسی درباره سفره مردم ایران دجله و فرات تا 17 سال دیگر خشک می شوند چشم امید پاکستان به نفت ارزان روسیه شرکت نفتی بزرگ روس: مبادله به روبل و ارزهای ملی با کشورها در اولویت است همتی: با حجم پولی که چاپ می‌کنید، امسال هم سفره مردم 30 تا 40 درصد کوچکتر می‌شود! خبر جدید وزیر کار درباره تغییر حقوق کارگران گلایه مسافران از تاخیر 2 ساعته پرواز تهران - عسلویه هواپیمایی پارس ایر شاهکار تازه دولت ريیسی در رکوردشکنی گرانی! نیازمند تدوین قانون با نگاه مثبت در حوزه رمزارز و بلاکچین هستیم دلارهای ایران آزاد می‌شود؟ "ومهان" در یک سال چقدر سود ساخت؟ برنامه‌ریزی برای عبور موفق از پیک تابستان امسال با همراهی مردم گزارش بازار بدهی 10 خرداد ماه/ معامله عجیب در اوراق گام بانک شهر با 68 درصد بازدهی سرمایه بانک مشترک ایران-ونزويلا210 درصد افزایش یافت تاکید دبیرکل اوپک بر نقش مثبت توافقنامه همکاری در ثبات بازار نفت افزایش 8 درصدی میزان بارش‌ها نسبت به سال آبی گذشته ‌ارزش لیر در برابر دلار کاهش یافت افزایش بیش از 80 درصدی "فخوز" جزيیات افزایش 20 درصدی یارانه کالابرگ سه دهک کم درآمد