به گزارش خبرنگار مهر، زعفران، پسته، فرش، خاویار و... از جمله محصولات دارای مزیت برای صادرات بوده که درآمد حاصل از عرضه آنها به بازار جهانی میتواند تراز تجاری ایران را مثبت کنند. در حال حاضر ایران در تولید و صادرات پسته رتبه سوم را پس از آمریکا و ترکیه در اختیار دارد در حالی که پیش تر ایران در جایگاه دوم ایستاده بود. خشکسالیها چند سال اخیر تاثیر زیادی در بهره وری کشت داشته که امید است با بهبود وضعیت بارش این عقب افتادگی جبران شود. برداشت پسته از باغات پسته کشور از مرداد آغاز میشود و معمولا تا میانه مهر ادامه دارد. جبريیل برادری، ريیس سازمان جهاد کشاورزی از افزایش 100 تنی تولید پسته در اراضی استان تهران خبر داد و اعلام کرد: هم اکنون پسته کاری در سطح استان رونق گرفته و محصولاتی قابل رقابت با استانهای مطرح در این زمینه از این اراضی تولید میشود.
وی با بیان اینکه برداشت پسته از امروز آغاز شده و تا نیمه مهر ادامه دارد، افزود: پیشبینی میشود امسال 9 هزار و 900 تن پسته از اراضی پسته کاری استان برداشت شود که نسبت به سال گذشته میتوان گفت تولید پسته در استان تهران حدود 100 تن افزایش یافتهاست.
برادری ادامه داد: امسال 11 هزار و 802 هکتار از اراضی استان تهران به کشت پسته اختصاص یافته است.
ريیس سازمان جهاد کشاورزی میزان عملکرد تولید پسته در هر هکتار را 1.9 تن اعلام کرد و گفت: تولیدکنندگان پسته در استان تهران با استفاده از روشهای نوین آبیاری توانستهاند با مدیریت آب کشاورزی، ضمن افزایش سطح زیر کشت، راندمان تولید را نیز به سطح مطلوب برسانند و هم اکنون بیش از 90 درصد اراضی زیر کشت پسته با شیوههای نوین آبیاری میشوند.
وی خاطرنشان کرد: مهمترین و بیشترین ارقام پستهای که در باغات استان تهران کشت میشود شامل اکبری، احمدآقایی، کله قوچی و فندقی است و این ارقام سالهاست که در سطح باغات کشت میشود.
ريیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران تاکید کرد: شهرستانهای ورامین با 7680 تن، ری با 700 تن، پاکدشت با 650 تن و ملارد با 600 تن بیشترین میزان تولید پسته در سطح استان تهران را به خود اختصاص دادهاند.