همکاری‌های تجاری ایران و جمهوری‌های خودمختار روسیه افزایش یابد/ سایه تحریم‌ها بر روابط بانکی

همکاری‌های تجاری ایران و جمهوری‌های خودمختار روسیه افزایش یابد/ سایه تحریم‌ها بر روابط بانکی

ایلنا: یک‌کارشناس حوزه انرژی گفت: در شرایط فعلی فرصت خوبی است که استان‌های شمالی ایران با جمهوری‌های مختلف روسیه همکاری داشته باشند اما مشکل این است که ما شناختی از...

میرقاسم مومنی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در خصوص توسعه روابط اقتصادی ایران با جمهوری‌های مسلمان شوروی سابق اظهار داشت: این کشورها فرصت‌های خوبی هستند که ما با آنها وار فاز همکاری اقتصادی شویم. اما بحث انرژی مسيله ملی در این کشورهاست و دولت مرکزی در این رابطه سیاست‌گذاری می‌کند چون موضوع بر سر بودجه دولتی و اموال ملی کشورها است و جمهوری‌ها نمی‌توانند به تنهایی سیاستگذاری کرده و یا قرارداد امضا کنند. 

 وی افزود: در بحث روابط تجاری و داد و ستدهای مرزی و استانی اتاق‌های بازرگانی می‌توانند همکاری کنند اما در حوزه نفت و گاز با توجه به اینکه روسیه و هم ایران تحت تحریم اروپا و امریکا هستند فقط همکاری‌ها در چارچوب دوجانبه خواهد بود، ضمن اینکه ایران و روسیه خود تولیدکننده و صارکننده نفت و گاز هستند و یکی از سیاست‌های هر دو کشور دور زدن تحریم است. بنابراین ما تا نتوانیم در خصوص دور زدن تحریم و رفع محدودیت و برجام مجوز بین‌المللی دریافت کنیم؛ نمی‌توانیم هیچ قراردادی را در سطح منطقه حتی با دوستان و شرکای استراتژیک خودمان منعقد کنیم، زیرا تحریم‌ها جهان شمول هستد و شامل همه کشورها و شرکت‌ها می‌شود و هیچ شرکت نفتی و کشوری نمی‌خواهد به خاطر داد و ستد نفتی خود را در معرض تحریم قرار دهد.  

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: در شرایط فعلی فرصت خوبی است که استان‌های شمالی ایران با جمهوری‌های مختلف روسیه همکاری داشته باشند اما مشکل این است که ما شناختی از این جمهوری‌ها نداریم، پتانسیل‌ها و اطلاعات شفافی به تجار داده نمی‌شود و قوانین هم شفاف نیست، شرکت‌ها به خاطر عدم شفافیت قوانین حتی در صادرات صیفی‌جات و میوه هم متضرر شده‌اند. بهترین کار این است که دولت، اتاق بازرگانی و سازمان توسعه تجارت در توافق دوجانبه راجع به توسعه روابط تجاری بخش‌های مختلف کشور با استان‌ها و جمهوری‌های مختلف بر اساس نیازهای مشترک شناخت ایجاد کنند. ما می‌توانیم بسیاری کالا به استان‌های مختلف جمهوری‌های روسیه صادر و کالاهی زیادی هم وارد کنیم. 

وی تاکید کرد: اکنون که روبل در سبد معاملاتی دو کشور ایران و روسیه قرار گرفته فرصت خوبی برای تجارت است، با تهاتر کالا و یا با واحد ارزی روبل و ریال می‌توانیم، معامله کنیم. اما واقعیت اینکه هنوز وزارت خارجه و یا اتاق بازرگانی ساز و کار شفاف در این حوزه ندارند، ما این امکان را داریم که در زمینه کشاورزی، دامداری صنعت و معدن و بازار با تاتارستان، چچن و اینگوش و... همکاری داشته باشیم اما مشکل این است که شناخت خوبی از اوضاع اقتصادی این کشورها نداریم، باید کمک کنیم معاونت اقتصادی وزارت خارجه تحقیقاتی در این حوزه داشته باشد، باید هزینه کند و کنسولگری فعال شود و اتاق بازرگانی هم رایزن بفرستد. 

مومنی خاطرنشان کرد: در این اوضاع تحریم بهترین فرصت است که با جمهوری‌های روسیه وارد مذاکرات کاری و مبادلات مالی شویم.

وی درباره راه‌اندازی بانکداری اسلامی بین کشورهای مسلمان حاشیه خزر گفت: مقوله بانک مسيله پیچیده حقوقی و مالی دارد مسايل مالی مربوط به دولت‌هاست، ما اکنون روبل و ریال را وارد سبد ارزی کردیم و این خود اقدام خوبی است. اما نمی‌توانیم بانکداری روسیه و حتی جمهوری های حاشیه خزر داشته باشیم زیرا در هر حال بانک‌ها به خاطر تحریم با ما همکاری نمی‌کند بنابراین چه بانکداری اسلامی باشد و یا نباشد بانک کارشان را انجام می‌دهد، باید بیشتر روی بحث سود و زیان و میزان صادرات واردات و درآمد ارزی تمرکز کنیم.

اعطای سهام عدالت به جاماندگان سرانجام عملیاتی خواهد شد؟ ریل‌گذاری صنعت آب و برق برای توسعه اقتصاد کشور تثبیت جایگاه ایران در رتبه هشتم تولید سیمان جهان آمادگی کامل ناوگان امدادی ایران خودرو در هفته دوم نوروز چرا پول انصرافی‌های خرید خودرو آزاد نمی شود؟ حضور بیش از 3 هزار و 500 اکیپ امدادی فعال در سراسر ایران درآمد نفتی سال 1401 ایران، معادل سود یک ماه شرکت عربستانی فعالان عرصه تولید کشور نگران تامین برق پایدار نباشند خیز برداشتن قیمت میوه در بازار/ میوه گران می شود؟ روایت اکونومیست از سقوط ریال؛ در طول یک دهه ریال 94 درصد سقوط کرد! آبگیری سدهای «کهیر» و «شهری کور» سیستان و بلوچستان در آینده نزدیک تورم وارد عصر جدیدی شده است/ مسگری: دستیابی به تورم 20 تا 30 درصدی در حد آرزو می‌ماند آریا و فروش عالی 3.241 میلیارد تومانی رشد 34 هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز معاملاتی هفته «گرانی»کام مسافران نوروزی را تلخ کرد/دشواری اسکان در سرما و باران بورس به سقف تاریخی نزدیک شد آخرین وضعیت بدهی‌‎های خارجی ایران به دلار و یورو واکنش سازمان برنامه به تاخیر در پرداخت حقوق شب عید معلمان/ هزینه‌ها از سقف قانونی عبور کرده بود/ 24 ... علت تاخیر در پرداخت حقوق شب عید معلمان مشخص شد رشد پول به بیش از 70درصد رسید! / چرا رشد نقدینگی کم اما تورم زیاد شد؟ صعود 34 هزار واحدی شاخص بورس هزینه زندگی چطور با یک همبرگر اندازه‌گیری می‌شود؟ رشد 11.6 درصدی بخش صنعت در پاییز 1401/ بالاترین نرخ رشد فصلی صنعت در 5 سال گذشته ثبت شد شاخ و شانه کشیدن مرسدس بنز برای تسلا/ عکس افزایش صادرات و واردات گمرکی هیچگونه اختلالی در سامانه های خدمات دهی بیمه سلامت وجود ندارد/ رصد و نظارت لحظه ای وزارت بهداشت بر ا... موافقت‌نامه و شرایط عمومی قرارداد‌های واگذاری (فاکتورینگ) ابلاغ شد انتقاد از امضای یک مصوبه غیرقانونی/ تلاش کارگران برای ابطال دستمزد 1402 هشدار سطح قرمز برای کاهش شدید دما و خسارت به صنعت کشاورزی ریل‌گذاری صنعت آب و برق برای توسعه اقتصاد کشور ملاک ابقاء یا حذف مدیران در سال جدید رضایتمندی عمومی است اعلام متوسط نرخ دلار در دی ماه سال گذشته پاسخ ارسالی نماینده سهامداران شرکت پدیده در هیات مدیره "گشان" به انتشار یک گزارش نرخ دلار و یورو در مرکز مبادلات ارزی افزایش 2.7 واحد درصدی پایه پولی و کاهش 5.7 واحد درصدی نقدینگی در دی ماه 1401 جهشی دیگر در بازار سهام/ بورس به سقف تاریخی نزدیک شد کارگران برای ثبت نام مسکن کجا بروند؟ متوسط نرخ دلار در دی ماه 1401 اعلام شد نوسان نرخ سکه در کانال 31 میلیون تومان قیمت انواع سکه و ارز/ دلار صرافی 42150 تومان جریمه 160 میلیون دلاری گوگل در هند تایید شد آخرین وضعیت رشد بورس در معاملات امروز سرویس پرداخت قسطی اپل راه‌اندازی شد کاهش رشد نقدینگی در 10 ماهه اول سال گذشته مصرف بنزین خودروهای داخلی 2برابر استاندارد جهانی است/ برآورد قاچاق روزانه 10 میلیون لیتر گازويیل 80 درصد پروازها بدون تاخیر انجام می‌شود رشد 34 هزار واحدی شاخص کل بورس کدام جاده‌ها در روزهای پایانی تعطیلات یک‌طرفه است؟ فروش بلیت قطارهای نیمه دوم فروردین فردا آغاز می‌شود دلار 40 هزار و 200 تومان اعلام شد