امضای قرارداد برای حفظ نفت/ تولید بنزین به 116...

امضای قرارداد برای حفظ نفت/ تولید بنزین به 116...

وزیر نفت گفت: در این دولت طرح‌های نیمه‌تمام به ارزش 28.5 میلیارد دلار که عمدتا طرح‌های نیمه‌تمام بالادست و پایین‌دست...

جواد اوجی گفت: به نمایندگی از همه همکارانم در صنعت نفت به لحاظ پشتیبانی و دلگرمی که در دو سال دولت مردمی از وزارت نفت داشته‌اید، از شما تشکر می‌کنم.

وی ادامه داد: اولویت‌هایی برای صنعت نفت در دولت سیزدهم برنامه‌ریزی شده که از مهم‌ترین اولویت‌ها سرمایه‌گذاری در پروژه‌های کلیدی بوده است.

وزیر نفت تاکید کرد: سرمایه‌گذاری‌ها در حفظ و نگهداشت تولید، رشد تولید نفت و گاز، افزایش تولید از میدان‌های مشترک، جمع‌آوری گازهای مشعل، ذخیره‌سازی گاز طبیعی، توسعه اکتشاف میدان‌های نفتی و گازی جدید، افزایش ظرفیت‌های پالایشی نفت و فرآورده‌های نفتی، احداث پالایشگاه‌ها، کیفی‌سازی فرآورده‌های نفتی در پالایشگاه‌های موجود، افزایش ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی و افزایش فرآورش گاز در پالایشگاه‌های گازی از موارد کلیدی و پروژه‌های سرمایه‌گذاری صنعت نفت در دولت سیزدهم بوده است.

اوجی با اشاره به اینکه در این دولت 132 طرح که عمدتا طرح‌های نیمه‌تمام بالادست و پایین‌دست صنعت نفت بوده، تکمیل و به بهره‌برداری رسیدند، گفت: ارزش این طرح‌ها 28.5 میلیارد دلار برآورد می‌شود، البته طرح‌های نیمه‌تمامی را انتخاب کردیم که در راستای رشد تولید نفت و گاز تاثیرگذار باشند.

50 طرح جدید نفتی برای سرمایه گذاری

وی افزود: 50 طرح جدید نیز برای سرمایه‌گذاری جدید به ارزش 47.5 میلیارد دلار تعریف کردیم و در مجموع 182 طرح به ارزش 76 میلیارد دلار در صنعت نفت با هدف افزایش ظرفیت تولید در بالادست و پایین‌دست در جریان است.

ویر نفت با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم رشد تولید محقق شود باید دغدغه سرمایه‌گذاری را داشته باشیم، ادامه داد: این طرح‌ها در هرکدام از چهار شرکت اصلی وزارت نفت تعریف شده است.

اوجی تصریح کرد: بعضی از این طرح‌ها مانند ساخت پالایشگاه فاز 14 پارس‌جنوبی بیش از 14 سال زمان برده بود و پیشرفت 50 تا 70 درصد داشتند، اما تکمیل نمی‌شدند اما در دولت سیزدهم توسعه این طرح‌ها شتاب گرفت.

وی با بیان اینکه عمده طرح‌های نیمه‌تمام که سال‌ها روی زمین مانده بودند در این دولت جمع‌بندی شد و به بهره‌برداری رسید، گفت: در میدان مشترک پارس‌جنوبی که 70 درصد گاز کشور از این مخزن تامین می‌شود، فاز 11 به بهره‌برداری رسید که تقریبا صفر تا 100 آن در این دولت انجام شد، همچنین احداث پالایشگاه فاز 14 پارس جنوبی که بخش مهمی از تکمیل آن در دولت سیزدهم انجام شد نیز از دیگر اقدام‌های وزارت نفت در میدان مشترک پارس جنوبی است. از دیگر اقدام‌ها برای افزایش تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی می‌توان به تکمیل خط لوله جدید فاز 16 اشاره کرد.

وزیر نفت افزود: در پارس جنوبی امروز نسبت به شروع دولت سیزدهم 50 میلیون مترمکعب گاز بیشتری تولید می‌شود.

اوجی با اشاره به اینکه در حوزه میدان‌های نفتی نیز افزایش تولید در دولت سیزدهم محقق شده است، ادامه داد: تا آنجا که تولید نفت از 2.1 میلیون بشکه در ابتدای دولت سیزدهم به 3.4 میلیون بشکه در شرایط فعلی رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه هر میدان نفتی و گازی که برداشت می‌شود در پایان سال افت تولید و افت فشار دارد، گفت: یکی از رسالت‌های مهم صنعت نفت حفظ و نگهداشت تولید است که در این زمینه در میدان‌های مشترک نفت و گاز 6 قرارداد به امضا رسیده که بیشتر مربوط به میدان‌های مشترک غرب کارون مانند آزادگان، یاران و … می‌شود و ارزش این قراردادها 14.5 میلیارد دلار است.

وزیر نفت تاکید کرد: بعضی از این طرح‌ها شروع عملیات آغاز شده و بعضی به بهره‌برداری رسیده است.

اوجی با بیان اینکه اگرچه اغلب میدان‌های مشترک نفتی ایران در خشکی با کشور عراق مشترک است، افزود: همچنین در میدان‌های مشترک دیگر نیز اقدام‌های لازم آغاز شده است. برای مثال در میدان فروزان تولید نفت در شروع دولت سیزدهم روزانه 24 هزار بشکه بود که این عدد امروز به 30 هزار بشکه رسیده است و تا پایان شهریور سال 1404 به 40 هزار بشکه در روز بالغ خواهد شد. تولید از این میدان مشترک 25 درصد رشد داشته و تعداد چاه‌ها نیز با رشدی 8 درصدی همراه بوده است.

وی ادامه داد: توسعه میدان‌های مستقل گازی مانند میدان توس، دی، آغار، هما، وراوی، کیش و… در کشور نیز در جریان است.

80 درصد تجهیزات تولید داخل است

وزیر نفت به بحث تولید بار اول اقلام و تجهیزات نفتی نیز اشاره کرد و گفت: نزدیک به 80 درصد تجهیزات ما تولید داخلی است، البته یک سری کالا را هم از خارج وارد می‌کنیم. همچنین در بحث تولید اقلام تحریمی و راهبردی که در داخل تولید می‌شود دو سال است که رتبه نخست را به گواه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کسب کرده‌ایم.

اوجی ادامه داد: تعداد کالاهای وارداتی را کاهش داده‌ایم و از توان شرکت‌های داخلی و دانش‌بنیان استفاده کردیم. یعنی چیزی حدود 500 درصد در این زمینه رشد داشته داشته‌ایم. به محض اینکه همکاران ما جایی احساس می‌کنند که در سازنده داخلی یا شرکت‌های دانش‌بنیان توانمندی وجود دارد، واردات آن کالا منع می‌شود.

وی با اشاره به اینکه نتیجه این سرمایه‌گذاری‌ها و این تلاش‌ها به رشد تولید منجر شده است، افزود: رشد تولید نفت در این دولت از 2 میلیون 300 هزار در روز به 3 میلیون 400 هزار بشکه در روز رسیده است و تاپایان امسال هم قول دادیم به سه میلیون و 600 هزار بشکه و سال آینده به چهار میلیون بشکه برسانیم.

وزیر نفت به رشد افزایش شاخص‌ها نیز اشاره و اظهار کرد: تولید گاز از 910 به 982 میلیون مترمکعب رسیده است. پالایش گاز در پالایشگاه‌ها از یک میلیارد و 31 هزار به یک میلیارد و 87 هزار و جمع‌آوری گازهای مشعل از 1.2 به 11.5 میلیون متر مکعب در روز رسیده است.

اوجی به رشد تولید در میدان‌های مشترک نفتی نیز اشاره و تصریح کرد: تولید در این میدان‌ها در روزی که دولت سیزدهم شروع شد 412 هزار بشکه بود که امروز به 460 هزار بشکه در روز است. از این میدان‌های مشترک سه میدان گازی و 16 میدان نفتی است که اولویت ما با میدان‌های نفتی است. در حوزه پالایشگاه نیز همین طور است. ظرفیت پالایشگاه نفت از 2 میلیون و 100 به 2 میلیون و 370 هزار بشکه رسیده است و در تمامی بخش‌های مختلف رشد دیده می‌شود.

وی افزود: در سال 1401 رشد اقتصادی گروه نفت و گاز 10و نیم درصد بود و در سه ماه نخست امسال بر اساس گواه مرکز آمار به 19.8 درصد رسید و چند روز پیش نیز ريیس کل بانک مرکزی نیز اعلام کرد که پیش‌بینی می‌کند تا پایان امسال رشد گروه نفت و گاز به 15 درصد برسد که برآورد ما این است که به بالاتر از 15 درصد خواهیم رسید.

وزیر نفت اظهار کرد: امسال وزارت نیرو اعلام کرده است که 93 درصد سوخت نیروگاه‌ها گاز بوده است، یعنی سوخت مایع کمتری مصرف شده است. جدا از نیروگاه‌ها به فرودگاه‌ها نیز سوخت داده می‌شود، همچنین 36 هزار واحد از صنایع عمده گازرسانی شده است. در این بخش یعنی گازرسانی نیز کارهای بزرگی انجام داده‌ایم.

تولید بنزین به 116 میلیون لیتر رسید

اوجی به موضوع ناترازی سوخت و حمله سایبری به جایگاه‌های عرضه سوخت اشاره کرد و گفت: دشمن در حمله سایبری شکست خورد و به اهداف خود نرسید.

وی به رشد تولید بنزین نیز اشاره و تصریح کرد: تولید بنزین از 93 میلیون لیتر در روز به 116 میلیون لیتر رسیده است و البته مصرف بنزین نیز از 80 میلیون لیتر در روز به عدد 122 میلیون رسید و پیش‌بینی می‌شود مصرف بیش از این نیز افزایش یابد.

وزیر نفت به دلایل رشد مصرف بنزین اشاره و اظهار کرد: سالانه یک و نیم میلیون خودرو اضافه می‌شود و هیچ خودروی فرسوده‌ای نیز از رده خارج نمی‌شود، همچنین ترددهای جاده‌ای بعد از کرونا افزایش یافته و قاچاق سوخت نیز داریم که این موارد همه از دلایل مصرف بالای بنزین است.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد