سومین علت مرگ‌ومیرها در مردان و زنان

سومین علت مرگ‌ومیرها در مردان و زنان

عضو هیيت مدیره سازمان نظام پزشکی تهران گفت: بهترین روش غربالگری سرطان روده، کولونوسکوپی است؛ در نتیجه باید دسترسی...

ایسنا نوشت: عضو هیيت مدیره سازمان نظام پزشکی تهران گفت: بهترین روش غربالگری سرطان روده، کولونوسکوپی است؛ در نتیجه باید دسترسی افراد به این روش تشخیصی تسهیل شود.

دکتر امیر پاشا طباییان-فوق تخصص گوارش وکبد و عضو هیيت مدیره سازمان نظام پزشکی تهران بیان کرد: در حال حاضر سرطان روده بزرگ به عنوان سومین علت شایع مرگ در هر دو گروه مردان و زنان است که سیر صعودی دارد.

طباییان با بیان این نکته که بهترین روش غربالگری از سن 50 سالگی، کولونوسکوپی است، افزود: در برخی کشورها، این سن را به 45 سالگی کاهش دادند، بنابراین همه افراد باید تست کولونوسکوپی را انجام دهند، هر چند که وجود خون مخفی در مدفوع هم یکی از راه‌های شناسایی بیماری است ولی انجام کولونوسکوپی ضروری است.

وی تصریح کرد: هر چه در این چرخه شناسایی، محدودیت ایجاد کنیم، دسترسی افراد به کولونوسکوپی محدود می شود و در نتیجه احتمال ابتلا به سرطان افزایش می یابد؛ بنابراین باید این فرایند تسهیل شود.

طباییان افزود: کولونوسکوپی کامل روده بزرگ فقط از طریق کولونوسکوپی امکان پذیر است که زیر نظر متخصص گوارش و کبد انجام می شود. یک سری الزامات برای انجام کولونوسکوپی در مطب لازم است و باید فضا و تجهیزات مناسب این عمل در مطب‌ها فراهم شود.

عضو هیيت مدیره سازمان نظام پزشکی تهران خاطر نشان کرد: برای انجام کولونوسکوپی حتما نیازی به وجود بیهوشی نیست و در اکثر کشورها، بیش از دو سوم کولونوسکوپی‌ها بدون حضور متخصص بیهوشی و بدون تجویز هر آرامش بخشی در حال انجام است. البته مشخص است که در مورد موارد خاص که نیاز به بیهوشی در زمان انجام کولونوسکوپی باشد این عمل در بیمارستان یا کلینیک باید انجام شود.

این فوق تخصص گوارش و کبد افزود: احتمال وجود عوارض در بیهوشی کامل حین عمل کونولوسکوپی بیشتر است، چون بیمار احساس درد ندارد و احتمال پارگی روده وجود دارد؛ بنابراین بهتر است بیمار در این زمان هوشیاری سطحی داشته باشد.

بنابر اعلام روابط عمومی نظام پزشکی تهران بزرگ، وی با اشاره به این مطلب که پیشنهاد ممنوعیت کولونوسکوپی در مطب به علت تضاد منافع برخی افراد در دوره قبل ابلاغ شد، افزود: در سال 97 به پیشنهاد انجمن گوارش و کبد، انجام کولونوسکوپی در مطب ممنوع شد و در سال 98 هم معاون درمان وقت وزارت بهداشت این موضوع را ابلاغ کرد ولی با توجه به مشکلات پیش آمده و اعتراض متخصصان گوارش و کبد، مصوبه قبلی لغو و شرایطی برای انجام کولونوسکوپی در مطب اعلام شد.

طباییان گفت: در خیلی از شهرستانها و شهرها کلینیک و بیمارستانی برای انجام این خدمت وجود ندارد و حتی در شهرهای بزرگ، افراد دسترسی آسان برای این مورد را ندارند، بنابراین چاره نیست جز اینکه کولونوسکوپی در مطب انجام شود و باید توجه داشت انجام کولونوسکوپی در شرایط خاص با بیهوشی در بیمارستان یا کلینیک باید بر اساس شرایط استاندارد انجام پذیرد.

پ
افتتاح فاز دو پالایشگاه آبادان با حضور رییس جمهوری زمان پرداخت حقوق فرهنگیان مشخص شد تشریح دلیل تاخیر در واریز حقوق فرهنگیان از زبان مدیر سازمان برنامه/ منتظر واریز حقوق تا ساعت 14 امرو... جرقه‌ «افول سرمایه اجتماعی» با مرگ مهسا امینی اوجی: فرآوری هر بشکه نفت در پالایشگاه آبادان 12 دلار سود دارد فرزین: بزودی شاهد بهبود عملکرد بازار ارز نیمایی و مبادله‌ای خواهیم بود/ با توافقات اخیر وضعیت ارزی ب... عرضه 257 میلیون دلار به صورت حواله زمان شارژ سهمیه بنزین فروردین عبور ارزش معاملات از هزار هزار میلیارد تومان و مبادله بیش از 117 میلیون تن کالا در بستر بورس کالا فاز 2 پالایشگاه آبادان؛ پروژه‌ای با رکوردهای بی‌نظیر/ سرمایه گذاری 1.2 میلیارد دلاری برای یکی از بزر... نماینده کارگران: از مصوبه مزدی راضی نیستیم! سرمایه گذاری کلان مرسدس بنز در صنعت خودرو های الکترونیک رشد 8.3 درصدی اشتغال بخش معدن تاملی بر یک آرزوی دیرینه؛ پنجره‌ای که منجر به هوشمندی دولت شد اقامت در مشهد فقط با 35 هزار تومان! افزایش 16 درصدی اعزام و پذیرش مسافر در پروازهای داخلی اجزيیات کامل افزایش حداقل حقوق کارگران در سال 1402مطلع شوید ؛ پایه سنوات چقدر شد؟ آیفون به این 9 دلیل از جذابیت افتاد 60 لیتر سهمیه بنزین فروردین‌ماه امشب شارژ می‌شود لغو 4 پرواز شرکت ماهان در مسیر تهران - دمشق و بالعکس جهش قیمت خودرو در بازار/ آخرین قیمت پژو، تیبا، ساینا... ريیس‌جمهوری وارد آبادان شد مقایسه حقوق 1401 و 1402 در یک نگاه + جدول 60 لیتر سهمیه بنزین فروردین‌ماه امشب شارژ می‌شود 29 اسفند روز ملی شدن نفت ایران برای ملت ایران/ تشریح اجزای فراموش شده ملی شدن صنعت نفت سهمیه بنزین فروردین بدون تغییر واریز می شود جزییات افزایش حداقل دستمزد کارگران از زبان وزیر کار جزيیات دستمزد سال 1402 کارگران/ مزد خود را چگونه محاسبه کنیم؟ ترافیک رایگان 4 پیام رسان داخلی و دو نرم افزار تصویری در ایام نوروز ظرفیت نیروگاهی کشور به 91 هزار مگاوات رسید/ ورود هفت هزار مگاوات نیروگاه جدید به مدار تولید سامانه 131 آماده دریافت گزارش‌های مردمی برای حفاظت اراضی کشاورزی قیمت این هفت سین 50 میلیون آب می خورد! + عکس ترافیک رایگان 4 پیام‌رسان‌ داخلی و 2 نرم‌افزار ارتباط تصویری در ایام نوروز سخنان نماینده کارگران پس از تعیین حداقل دستمزد در سال 1402 + فیلم حداقل حقوق دریافتی کارگران تعیین شد کاهش پروازهای نوروزی در مسیرهای خارجی/ زلزله ترکیه و نرخ دلار باعث کاهش شدند نحوه عرضه کالا و خدمات زیر ذره بین/ تلفن 1517 پاسخگوی شکایات است افزایش 16 درصدی اعزام و پذیرش مسافر در پروازهای داخلی ماراتن تهران-آنکارا برای تسخیر جایگاه هاب انرژی منطقه/گاز ایران به اروپا می‌رود؟ بالاخره میزان افزایش دستمزد کارگران اعلام شد/ 27 درصد مصوب شد! حادثه تلخ برای مردم ایران بعد از 1402 اتفاق افتاد عراق به توافق عرضه نفت اوپک‌پلاس متعهد است اشتغال 130 هزار نفر در معادن/ تعداد شاغلان 8.3 درصد افزایش یافت قیمت انواع کوییک در بازار/ کوییک R پلاس اتوماتیک چند؟ سهمیه بنزین فروردین‌‌ چه زمانی شارژ می‌شود کدام بانک بیشترین وام فرزندآوری را داده است؟ سخنان عجیب نماینده کارگران درباره دستمزدها جزيیات دریافتی کارگران در سال 1402 جادوی ایرانی مرسدس‌بنز را به این شکل درآورد/ عکس با ماشین شخصی سفر کنیم یا تور؟