تبلیغات

توقف طولانی کامیون‌ها در مرزها؛ زنگ‌خطر افزایش 25 درصدی کرایه حمل‌ونقل

توقف طولانی کامیون‌ها در مرزها؛ زنگ‌خطر افزایش 25 درصدی کرایه حمل‌ونقل

ريیس کمیسیون حمل‌ونقل اتاق بازرگانی گفت: توقف طولانی مدت کامیون‌ها در مرزها هزینه‌های سنگینی به ناوگان تحمیل کرده و برآورد می‌شود کرایه حمل‌ونقل میانگین 20 تا 25 درصد افزایش یابد.

پیمان سنندجی، ريیس کمیسیون حمل‌ونقل اتاق بازرگانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت ترانزیت از مرزها و تداوم توقف طولانی‌مدت کامیون‌ها اظهار کرد: در مرز بازرگان با توجه به مشکلاتی که بخشی از آن در داخل ایران و بخشی دیگر در خاک ترکیه وجود دارد، بر اساس آمار میزان توقف کامیون‌ها که در ابتدا 23 روز بوده، سپس به 20 روز و هم‌اکنون به 17 روز کاهش یافته است، اما این زمان همچنان بسیار زیاد است و کامیون‌ها درگیر معطلی طولانی هستند.

وی افزود: به هر صورت مشکلات متعددی در این حوزه وجود دارد و امیدواریم این مسايل در آینده نزدیک برطرف شود. موضوع صرفا فرسودگی ناوگان نیست و یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در این تاخیرها، ظرفیت، امکانات و تجهیزات گمرکی در مرزها است.

سنندجی بیان کرد: به عنوان مثال در مرز ریمدان با پاکستان، این مرز در مقایسه با مرز میرجاوه از سطح پیشرفت و تجهیزاتی کمتری برخوردار است و همین مسيله باعث می‌شود در زمان تردد، به دلیل نبود زیرساخت‌های کافی در دو سوی مرز، روند عبور کامیون‌ها با کندی مواجه شود؛ بنابراین مشکل تنها مربوط به یک طرف مرز نیست و هر دو طرف در این فرآیند نقش دارند.

وی ادامه داد: در مرز بازرگان نیز علاوه بر موضوعات زیرساختی، مسيله مهم دیگر به روابط و مسايل دیپلماسی میان دو کشور بازمی‌گردد؛ به این معنا که هم در سمت ترکیه برخی چالش‌ها در مرزها وجود دارد و هم در سمت ایران نیاز به مدیریت و برنامه‌ریزی دقیق‌تر احساس می‌شود.

ريیس کمیسیون حمل‌ونقل اتاق بازرگانی گفت: طبیعی است که توقف طولانی‌مدت کامیون‌ها هزینه‌های سنگینی را به ناوگان حمل‌ونقل تحمیل می‌کند و این هزینه‌ها در مقایسه با شرایط تردد روان، اثرگذاری قابل توجهی دارد. برآورد می‌شود این توقف‌ها حداقل 20 تا 25 درصد بر هزینه‌های حمل‌ونقل اثرگذار باشد.

سنندجی در پایان با اشاره به مسیرهای فعال تجارت زمینی کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر تجارت زمینی ایران از مسیر کراچی و از دو مرز ریمدان و میرجاوه در جریان است. همچنین از سمت عراق از مرزهای شلمچه و خرمشهر و از سمت ترکیه نیز از سه مرز بازرگان، سرو و رازی، تبادلات تجاری زمینی در حال انجام است.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد

Rejoining the server...

Rejoin failed... trying again in seconds.

Failed to rejoin.
Please retry or reload the page.

The session has been paused by the server.

Failed to resume the session.
Please retry or reload the page.