مشخص شدن نحوه مشارکت چینی‌ها در ساخت 4 میلیون واحد مسکونی

مشخص شدن نحوه مشارکت چینی‌ها در ساخت 4 میلیون واحد مسکونی

مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عمرانی شهر تهران معتقد است اگرچه چینی‌ها در حوزه صنعتی‌سازی و تکنولوژی صنعت ساختمان پیشرو هستند ولی شکل و شیوه کار با چینی‌ها در ساخت و تولید 4 میلیون مسکن باید مشخص شود ضمن آنکه از این تجربه و تکنولوژی هم در داخل استفاده شود زیرا تولید مسکن برای سالهای ‌آینده ادامه خواهد داشت.

خشایار باقرپور در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برنامه ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در کشور اظهار کرد: در حال حاضر اصلی ترین بحثی که در حوزه تولید مسکن مطرح است، مشارکت با چینی ها برای ساخت و ساز مسکن است.معتقدم که طرح نهضت ملی مسکن در ابتدا غیر واقع گرایانه شروع شد و بر اساس هزینه‌های تولید دستوری حرکت می کرد و عملا به جایی رسید که بانکها و سایر نهادهای متولی خیلی با این طرح همکاری نداشتند اما تامین زمین تا حدودی خوب پیش رفت تا اینکه از آن طرف در بحث زیرساخت و منابع مالی و ردیف های اعتباری که باید در بانکها تخصیص داده می شد، کاستی‌هایی وجود داشت.

مردم به تنهایی دانش و توانایی مالی ساخت مسکن را ندارند

وی ادامه داد: معتقدم وزارت راه که می‌خواست زمین را به خود مردم بدهد تا مردم خودشان خانه بسازند، این کار عملا تهدیدهای بسیاری به همراه داشت زیرا مردم دانش ساخت مسکن و ساختمان را ندارند و مهمتر از آن فاقد توانایی مالی برای این کار هستند.نتیجه اش این می شد که به سمت ساخت یکسری ساختمان‌های بی کیفیت و نا زیبا و نیمه کاره می رفتیم که در پس خود اختلافاتی داشت زیرا قرار نبود زمین را به یک نفر بدهند بلکه به چند متقاضی یک قطعه زمین داده می شد که می توانست اختلافات و درگیری ها و تبعات منفی بسیاری به دنبال داشته باشد.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران افزود: به دنبال این مساله ما هم واکنش هایی نسبت به این مدل داشتیم تا اینکه بحث روز اول دولت سیزدهم که طرح مشارکت چینی‌ها در راستای سند توسعه همکاری 25 ساله بود به میان آمد. آن زمان و هم اکنون کم و کیف این کار خیلی منتشر نشده است که قرار است این کار به چه شکلی انجام شد و در حد یک کلیت قرار است که با چینی ها در ساخت و ساز مشارکت داشته باشیم ولی اینکه مابه ازای این مشارکت چه چیز است و قرار است با چه قیمتی داده شود یا اینکه زمین داده شود و یا حق بهره‌برداری از یکسری پروژه ها داده شود، مشخص نیست.

استفاده از تجربه صنعتی سازی چین توسط متخصصان داخلی 

باقرپور با اشاره به کیفیت ساخت مسکن اظهار کرد: قطعا چینی‌ها در حوزه تکنولوژی و صنعت ساختمان و صنعتی‌سازی جزو پیشروها هستند و این نقطه امید کار است به شرطی که بتوانیم این تکنولوژی ها را برای نیروهای متخصص داخلی نگه داریم و برای سالهای بعد از این تجربه استفاده کنیم زیرا تولید مسکن برای سالهای ‌آینده ادامه خواهد داشت.

وی متذکر شد: در حال حاضر و برای تولید چهار میلیون واحد مسکونی قرار است که با چینی‌ها مشارکت داشته باشیم.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران احتمال فاینانس از چین را برای ساخت و ساز مسکن بعید دانست و گفت: سازندگان چینی به دنبال سود ساخت خواهند بود و صرفا بحث فاینانس و سود تسهیلات مطرح نیست.

یکی از خلاءهای مهم کشور، مسيله سرمایه‌گذاری است اعمال مجدد مالیات ارزش افزوده بر کالاهای اساسی عکس | فرمان فوق العاده این بنز ! عکس | هیولاهای دنیای ماشین با این دستگاه ها ساخته شدند! اعلام آمادگی دیوان محاسبات برای گره گشایی و رفع اشکالات در پرداخت حقوق معلمان پشت پرده کمبود بلیت هواپیما چیست؟ روسیه جای عربستان را به عنوان بزرگترین صادر کننده نفت به چین گرفت اعمال مجدد مالیات ارزش افزوده 9 درصدی کالاهای اساسی در سال 1402 + سند سال 1401 را بدون استفاده از تنخواه بانک مرکزی به پایان بردیم 3 میلیارد دلار صادرات فراورده‌های نفتی با کمک بورس انرژی خبر تازه درباره ثبت‌نام خودروهای داخلی یک چهارم پروژه مسکن ملی به پیشرفت 70 درصد رسید عرضه آجیل‌های تقلبی در میادین تره‌بار/ خشکسالی دلیل جدید گرانی ها حتی پسته! وزیر کار: نرخ بیکاری در سال جاری به 8.2 درصد کاهش یافت تولید یک میلیون و 348 هزار خودرو در سال 1401/ ایران رکورددار رشد تولید خودرو در جهان شد خاندوزی: سال 1401 را بدون استفاده از تنخواه بانک مرکزی به پایان بردیم سامانه ثبت‌نام خودروها 24 امشب بسته می‌شود/ بازگشایی مجدد 7 و 8 فروردین رای شورای رقابت به لغو عضویت شرکت‌های کروز در هیات مدیره ایران خودرو درج قیمت روی بلیت هواپیما الزامی شد/ برخورد با شرکت های متخلف پیش‌بینی فرزین درباره وضعیت بازار ارز در 1402 پیش بینی فرزین درباره وضعیت بازار ارز در سال 1402 عرضه 257 میلیون دلار حواله، دو برابر بیشتر از معاملات بیت‌کوین تخت گاز می‌رود! عکس| ستایش سایت معتبر از ماشین شگفت انگیزی که طالبان با موتور کرولا ساخت! مردم 30 درصد کمتر به خشکشویی‌ها مراجعه می کنند سخنگوی وزارت صمت: مهلت ثبت نام در طرح یکپارچه فروش خودرو 2 روز دیگر تمدید شد / جاماندگان 7 و 8 فرورد... واکنش ایران خودرو درپی انتشار تصاویری از پارکینگ این شرکت در شبکه های اجتماعی دفتر رسانه وزارت صمت: از تخلفات شرکت‌های بهمن و کروز تا فروش خودرو 3 تا 5 برابر قیمت واقعی به مردم تمدید مهلت ثبت نام در طرح یکپارچه عرضه خودرو در 7 و 8 فروردین اولویت‌ها و برنامه‌های کلیدی سازمان بورس در سال 1402 اعلام شد تحویل حضوری خودروها در ایران‌خودرو مازندران مصرف بنزین کشور باز هم رکورد زد آخرین قیمت دلار و یورو 29 اسفند 1401 مردم به زودی شاهد بهبود عملکرد بازار ارز خواهند بود آخرین قیمت سکه و طلا در آخرین روز اسفند 1401 خاندوزی: 2 برابر سال گذشته بودجه عمرانی پرداخت کردیم/ 12 ماه بودجه عمومی بدون استقراض طومار تخلفات شرکت‌های بهمن و کروز؛ از قاچاق 33 هزار میلیارد تومانی تا جریمه 13800 میلیاردی شمار شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در صنعت آب و برق از 1000 شرکت فراتر رفت دریافت شماره شبا بانک رفاه مزیت‌های «مرغ سایز» برای مصرف‌کنندگان مصرف بنزین رکورد زد/ هشدار افزایش مصرف بنزین همزمان با افزایش مسافرت ها صندوق توسعه ملی 33 درصد از بانک سینا را تملک کرد خودرویی که فقط رنگ‌آمیزی آن به 600ساعت زمان نیاز دارد! کاهش دما در برخی شهرها/ آسمان کشور 2 روز آینده بارانی است کارگران مزد سال 1402 را چگونه محاسبه کنند؟ بازار پوشاک یخ زد پیش‌بینی ريیس کل بانک مرکزی از وضعیت بازار ارز در سال جدید ‌خودپردازهای خالی از اسکناس در روزهای پایانی سال/ گلایه مردم از نبود پول نو در آستانه سال نو‌ فرزین: مردم به زودی شاهد بهبود عملکرد بازار ارز خواهند بود مرکز فروش ماهی بعثت ؛ از فروش ماهی لوکس تا گارانتی تعویض!