کارآفرین، تجربه موفق بانکداری خصوصی در ایران

کارآفرین، تجربه موفق بانکداری خصوصی در ایران

بازار مالیدر گردهمایی سراسری سه روزه روسای شعب و مدیران ستادی بانک کارآفرین که با حضور اعضای هیات مدیره، هیيت عامل، مدیران ارشد و روسای شعب بانک برگزار شد، احمد بهاروندی به تحلیل شرایط اقتصادی دنیا، شرایط اقتصادی حاکم بر کشور و جایگاه بانک کارآفرین در شبکه بانکی پرداخت.

به گزارش روابط عمومی بانک کارآفرین، احمد بهاروندی مدیرعامل بانک کارآفرین، در گردهمایی سراسری روسای شعب و مدیران ستادی بانک کارآفرین با اشاره به عوامل بین المللی موثر بر شرایط اقتصادی ایران، گفت: به نظر می رسد کش و قوس های اقتصاد بین الملل چهره سخت تری به خود گرفته است و کشورهایی که احساس می کنند سهم شان از کیک اقتصاد نباید دچار تغییر شود اقدامات خود را خارج از تعارفات مرسوم به صورت خشن تر و جدی تر بروز و ظهور می دهند.

وی افزود: از طرفی، اقتصادی که سال‌ها در دنیا آقایی کرده و به جهت روایی ارز و پول کشورش از مواهب زیادی برخوردار شده، در مدل توسعه خود مصادیقی از شکست های بازار مثل به رسمت شناختن Mass Production در کارخانه‌های اسلحه سازی و امثال آن را به رسمیت شمرده که این مدل توسعه با ایجاد درگیری‌ها و نزاع‌هایی در سطح دنیا همگام شد.
مدیرعامل بانک کارآفرین، جنگ اوکراین را در قالب یک نمونه مطالعه اقتصادی از ابعاد مختلف قابل بررسی دانست و اظهار داشت: قبل از جنگ اوکراین، ارزش یورو بالاتر از ارزش دلار بود اما بعد از جنگ، این نسبت جا به جا شد و ارزش دلار نسبت به یورو در جایگاه بالاتری قرار گرفت. علت، درگیری اقتصاد حوزه یورو با جنگ بود. در مقابل، در زمینه کارخانه‌های مهمات و اسلحه سازی(و بعد از جنگ، دورنمای بازسازی های عمرانی در حوزه اروپا) موتور اقتصاد حوزه دلار فعال تر می شود.

بهاروندی اقتصاد منطقه آسیای شرقی را هدف برنامه ریزی اقتصادی دانست و ادامه داد: به نظر می رسد کشور رقیب حوزه دلار، هنوز به نقطه رهایی برای اقدام سخت نرسیده است. اما در حوزه‌های نیابتی، تعارفات را کنار گذاشتند و اقداماتی را علیه هم به صورت جدی انجام داده اند. ایران در این مسیر حادث شده و تحریم، سوغات این کشمکش برای اقتصاد ایران است. این تحریم از مسیرهای مختلف اقتصاد ما را رنج می دهد.

وی با اشاره به نخستین مسیر تحریم در ایران، یادآور شد: عمده اتکای اقتصاد در حوزه منابع ملی به درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت است و آثار تحریم باعث تقلیل منابع کشور می شود. از آنجایی که هزینه‌های کشور سر جای خود باقی مانده و چه بسا در سال های متوالی رشد کرده، رقم کسری بودجه را هر سال افزایش می‌دهد.

به گفته مدیرعامل بانک کارآفرین، شرایط بودجه امسال، یکی از مصادیق ورود تحریم هاست. وقتی کسری بودجه ایجاد می شود نزدیکترین و سهل الوصول ترین راه برای جبران، استقراض از بانک مرکزی است که مستقیم پایه پولی را رشد می دهد یا استقراض از مسیر پول درونی یعنی سیستم بانکی است که بعضی از بانک ها را دچار اضافه برداشت کرده و منجر به رشد غیرمستقیم پایه پولی می شود.
بهاروندی ادامه داد: مسیر دیگری که تحریم ایجاد می کند گران تر شدن خرید کالاهای وارداتی است. در گذشته اگر راحت تر می خریدیم الان باید سخت تر بخریم، واسطه ها بیشتر می شوند ودر مقابل به دلیل ریسک همکاری با ایران، قیمت ها را بالاتر ارايه می دهند و در نهایت منجر به تورم، فشار تقاضا و افزایش قیمت مصرف کننده می شود.
این مقام مسيول بانک کارآفرین به مسیر دیگر منجر به تحریم اشاره کرد و گفت: معنی اتفاق نیفتادن سرمایه گذاری خارجی در کشور این است که تقاضای دارندگان ارز خارجی برای ریال ایران کاهش یافته و ریال ایران در حالی که در درون مرزهای اقتصاد کشور در حال رشد است اما متقاضی خارجی ندارد. هر سرمایه گذار خارجی نیاز دارد بخش جدی از سرمایه خود را تبدیل به ریال کند، وقتی تقاضا برای ریال وجود نداشته باشد یعنی ریال ها انباشت می‌شوند و این انباشت ممکن است از میزان رشد تولید داخلی کشور سبقت گیرد؛ بنابراین انباشت درونی غیرمتوازن با رشد، منجر به تورم می شود.

احمد بهاروندی در ادامه گردهمایی سراسری مدیران ارشد و روسای شعب بانک کارآفرین، از کسانی انتقاد کرد که موفقیت سازمان شان را فقط مرهون تلاش خودشان می‌دانند و تصریح کرد: گاهی اوقات افرادی که اعلان و ابراز وجود بارقه‌های موفقیت در سازمان شان می کنند، آن موفقیت ها را منتسب به خود می دانند اما به نظر می‌رسد این نوع گفتار، کوته بینانه و از عدالت به دور است. کسانی که این اتفاقات و پیش بینی های خوب را رقم می‌زنند کسانی جز همکاران بانک کارآفرین نیستند.

مدیرعامل بانک کارآفرین ادامه داد: از سخنرانی‌ پیشین در بیست و سومین سالگرد تاسیس بانک (آذر سال گذشته) تاکنون با همکاری شما، اقدامات حرفه ای در بانک از جنس ریل گذاری و ایجاد پلتفرم برای بالندگی بانک کارآفرین صورت گرفته است.
بهاروندی همچنین به برخی داوری ها در خصوص بانکداری در ایران اشاره کرد و اظهار داشت: بانکداری در ایران به دلایل مختلف، به صورت کم انصافانه در معرض داوری و قضاوت است البته گاهی اوقات هم در شبکه بانکی، اشکالاتی از سوی همکاران بروز داشته که منکر آن نیستیم. اما در اقتصادی که بیش از 90 درصد تامین مالی‌اش از بازار پول و شبکه بانکی است، تمرکز سیاستگذار، سخنرانان و کسانی که فرهنگ اقتصادی را بسترسازی می‌کنند، باید در رشد، بالندگی و رفع آسیب‌های شبکه بانکی باشد.
بهاروندی خاطرنشان کرد: بانک خوشنام کارآفرین به عنوان یکی از مصادیق بانکداری خصوصی موفق در ایران با قوت به کار خود ادامه می دهد. هر موقع معیارها و مشخصات بانک کارآفرین در معرض نگاه سیاستگذاران و تریبون داران منتقد به سیستم بانک‌های خصوصی قرار می گیرد، به نظرم حرف‌شان همان جا دچار سکته می شود و این جزء افتخارات بانک کارآفرین است. بانک کارآفرین به مثابه بانک خصوصی موفق و تجربه ای مثال زدنی در اقتصاد ایران است.
مدیرعامل بانک کارآفرین درباره بانکداری اسلامی تاکید کرد: گاهی اوقات تعاریف و برداشت‌های ما نسبت به اسلام و چارچوب آن ممکن است ناقص شود و مخاطب ما در مصداق و مفهوم دچار خلط مبحث شود. درست است در اسلام نهادی به نام بانک و اقتصاد اسلامی معرفی نشده است اما اعتقادات و فرهنگ ایرانی ما مرزهایی مشخص کرده که وقتی خود را در آن مرزها مقید می‌دانیم نه تنها به کارایی در اقتصاد نزدیک می شویم بلکه آنچه فرهنگ و عقایدمان از ما انتظار دارد در عرصه اقتصاد برآورده می‌کنیم.

خودروی هاچ‌بک جان سخت به ایران می‌آید؟ خودروهای خارجی کی می رسند؟ تغییر عجیب در سبد غذای خانوارهای ایرانی پخش آنلاین مجامع عمومی شرکت‌های بورسی، الزامی شد یارانه چه کسانی 80هزار تومان افزایش می‌یابد؟ توافق ایران و غرب قیمت دلار را کاهشی کرد اطلاعیه درباره سلامت مرغ‌های موجود در بازار دلجویی گمرک از تاجران/ عوارض کدام کالاها حذف شد؟ قیمت جدید پراید، کوییک و شاهین در بازار قیمت اجاره مسکن در کرج + جدول وزیر‌ اسبق خزانه‌داری آمریکا: برگزیت موجب تورم و آسیب به اقتصاد بریتانیا شد کنفرانس تجاری چین و جهان عرب در ریاض برگزار می‌شود قیمت نفت افزایش یافت خودروهای خارجی کی می رسند؟ / واردات خودروهای کارکرده روی دور تند خبر خوش برای معدنی‌ها افشاگری ريیس کمیسیون صنایع مجلس از مخالفت های... عملکرد بیت کوین در ماه ژوين چگونه خواهد بود؟ ریزش دستوری بورس صحت دارد؟ ارزش دلاری بورس نصف سال 99؛ عقب ماندگی بورس از دلار چه زمانی جبران می شود؟ سالانه حدود 9 میلیون تن ظرفیت صادرات و واردات دار... پیش‌بینی باد شدید و گرد و خاک در شرق و غرب کشور سکه به 30 میلیون 496 هزار تومان رسید اسناد غیررسمی مسکن باید نامعتبر شود پیوستن 30 بانک روسیه به سیستم پرداخت بین بانکی فرامرزی چین آرامش در بازار مرغ/ به زودی از سامانه معاملاتی جوجه رونمایی می‌شود 5000 واحد مسکونی نوسازی شده در بافت‌های فرسوده 17 استان افتتاح شد تسهیلات‌دهی بانک‌ها تحت یک سیستم نظارتی قوی قرار دارد تجمع بازنشستگان صندوق مس؛ روی صندوق ما دست گذاشته‌اند و وعده توخالی می‌دهند افزایش 2 برابری تسهیلات ودیعه نوسازی بافت‌های فرسوده ماجرای آمیتیس؛ آیا بیمه مرکزی می‌خواهد استارتاپ‌های اینشورتک را نابود کند؟ برنامه‌ریزی ایران و ازبکستان برای ارتقای همکاری‌های اقتصادی و فناوری‌ 40 پروژه زیرساختی طی 2سال اجرایی شد / در حوزه... جزيیات رشد تجارت ایران و امارات در سال گذشته/ تاجران دو کشور چه کالاهایی خریدند؟ مسکو: بریکس می‌تواند مرکز ثقل در جهان چند قطبی باشد قیمت دلار در صورت احیای برجام چقدر می‌شود؟ تقاضای تسهیل در تخصیص ارز از سوی واردکنندگان موبایل کاهش قیمت خودرو در بازار آزاد همچنان ادامه دارد/ نبود مشتری برای خودروهای میلیاردی بغداد: پیگیر پرداخت بدهی گازی به ایران هستیم بلاتکلیفی کارگران برای خانه دار شدن آخرین ‌قیمت ارز و طلا در بازار تهران تجارت ایران و ازبکستان تا 1404 به یک میلیارد دلار می‌رسد چند بنگاه مسکن با یکدیگر هم دست می‌شوند تا قیمتها را افزایش دهند واردات خودروهای کارکرده روی دور تند افتاد تغییرات جدید «کالا برگ» برای سه دهک درآمدی از شنبه / مددجویان مشمول افزایش مشروط 20 درصدی یارانه ادامه آشفتگی در بازار اجاره بها استقرار خودروهای امدادی گروه بهمن در جاده‌های کشور جزيیات اجرای طرح کالابرگ/ با کالابرگ کدام کالاها را می توان خرید؟ توافق بازخرید 58 هزار میلیارد تومانی در اجرای عملیات بازار باز آگاهی دستگاه‌های نظارتی از نحوه پرداخت وام کارمندان بانک‌ها قیمت طلا و سکه 11 خرداد 1402/ افزایش جزيی قیمت ها نسبت به دیروز