به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، فاضل حاوی مزیان، ريیس سازمان کنترل منابع رادیواکتیو عراق در گفتوگو با خبرگزاری رسمی عراق با (واع) گفت: ایجاد رآکتور هستهای برای عراق به منظور تولید برق، نمک زدایی آب دریا و حل مشکل کمبود آب ضروری است.
وی در عین حال تاکید کرد که ایجاد یک رآکتور هستهای برای مقاصد صلح آمیز به تخصص و تجربه، وضع قوانین مربوطه و همچنین زیرساختهای لازم نیاز دارد.
وی با بیان اینکه تا زمانی که قانون سازمان تنظیم مقررات هستهای وضع نشود، نمیتوان درباره ایجاد این راکتورها صحبت کرد، گفت: مصر ایجاد رآکتورهای هستهای را از سال 2012 آغاز کرده و هنوز در مرحله ساخت است، در حالی که امارات متحده عربی به دلیل در دسترس بودن بودجه سریعتر کار کرده است.
سازمان کنترل منابع رادیواکتیو عراق سال گذشته از نهایی شدن کار کمیته تشکیل شده درباره ایجاد نیروگاه هستهای در عراق و ارايه توصیههای آن در مورد بررسی امکان انجام قراردادهای جدید برای ایجاد رآکتورهای هسته ای برای مقاصد صلح آمیز خبر داد.
سازمان مذکور گفته بود که عراق مجوز لازم برای ساخت هشت نیروگاه اتمی برای تولید برق را از سازمان بینالمللی انرژی اتمی دریافت کرده است که به معنای تامین 25 درصد نیاز برق کشور است.
وابسته اقتصادی سفارت روسیه در بغداد هم همان زمان گفته بود که عراق و روسیه در حال نهایی کردن توافقنامه ساخت نیروگاه اتمی عراق توسط روساتم هستند، اما سازمان کنترل منابع رادیواکتیو عراق تاکید کرده بود که تاکنون هیچ توافقی با هیچ دولت عراقی برای برداشتن گامهای بعدی انجام نشده است.
این سازمان کنترل مواد پرتوزای عراق در عین حال گفت که برنامه عراق آن است که این هشت نیروگاه تا سال 2030 ساخته شده و به مرحله بهرهبرداری برسد و ممکن است توان تولید برق آن به 10 هزار مگاوات هم برسد.
پایان پیام/