امسال خاموشی نداریم/نیروگاه بعثت تهران به زودی جایگزین می‌شود

امسال خاموشی نداریم/نیروگاه بعثت تهران به زودی جایگزین می‌شود

معاون راهبردی تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی گفت: یقین داریم امسال...

به گزارش ایسنا، ناصر اسکندری در نشستی خبری در پاسخ به سال ایسنا، در خصوص از رده خارج کردن نیروگاه‌های فرسوده، اظهار کرد: یکی از بحث‌های جدی ما این است که بتوانیم با سوخت کمتر برق بیشتری را تولید کنیم در همین راستا به دنبال اسقاط نیروگاه‌های فرسوده هستیم.

وی افزود: در کنار اسقاط نیروگاه‌های فرسوده به دنبال اضافه شدن بخش بخار در کنار نیروگاه‌های گازی و تبدیل آن ها به نیروگاه های سیکل ترکیبی هستیم و سیاست گزاری وزارت نیرو نیز در همین راستا تعریف شده است.

معاون راهبردی تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی در خصوص نیروگاه بعثت گفت: در این بین نیروگاه بعثت جزو طرح‌های مصوب است و اکنون منتظر اخذ مجوز از سازمان محیط زیست برای جایگزینی این نیروگاه با نیروگاهی با راندمانی بالا هستیم.

اسکندری در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص علت فوت وقت با توجه به تکمیل نیروگاه جایگزین، گفت: قطعا این مجوز در آینده نزدیک صادر خواهد شد.

وی با اشاره به نیروگاه طرشت نیز، گفت: برای این نیروگاه مولدهای کوچک مقیاس طراحی شده و بخشی از کار جلو رفته است و برنامه مصوب برای جایگزینی نیز وجود دارد.

معاون راهبردی تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی با تاکید بر اینکه 97 درصد برنامه تعمیرات نیروگاهی به اتمام رسیده است و مابقی نیز طی روزهای آینده تکمیل می‌شود، اظهارکرد: بیش از 8000 میلیارد تومان برای تعمیرات نیروگاه‌های دولتی هزینه شده است.

اسکندری راندمان فعلی نیروگاه ها را 39.1 درصد اعلام کرد و گفت: مطابق برنامه‌ریزی های صورت گرفته تا پایان 1402 راندمان نیروگاه‌ها را به 39.2 درصد خواهیم رساند.

معاون راهبردی تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی با بیان این‌که آماده سازی نیروگاه از دو منظر سرمایه ملی و اهمیت صنعت برق مورد توجه است گفت: در سال گذشته 94 هزار مگاوات تعمیرات نیروگاهی را با موفقیت پشت سر گذاشتیم و برای امسال نیز پیش بینی بالای 100 هزار مگاوات تعمیرات را داشتیم.

وی ادامه داد: بیش از 730 مورد تعمیرات در نیروگاه‌ها صورت گرفته که بعضی از آنها بیش از سه ماه زمان لازم دارد. از شهریورماه سال قبل تعمیرات آغاز شد و تا خردادماه ادامه دارد.

معاون راهبردی تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی با بیان این‌که بیش از 97 درصد تعمیرات نیروگاهی خاتمه یافته و اکنون نیروگاه‌ها در مدار هستند، اظهار کرد: مابقی نیز ظرف دو سه روز آینده به نتیجه می‌رسد 69 درصد از نیروگاه‌ها در اختیار بخش خصوصی و 31 درصد در اختیار بخش دولتی است اما با این حال عملیات تعمیرات نیروگاه‌ها توسط شرکت برق حرارتی انجام می‌شود.

وی با بیان این‌که نیروگاه‌های کشور بر مبنای مصرف گاز طراحی شده و مناسب‌ترین بهره‌برداری نیز استفاده از گاز در نیروگاه‌ها است، گفت: الزاما سوخت دوم در نیروگاه‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد در شرایط فعلی 14 نیروگاه می‌تواند از مازوت و مابقی از گازويیل استفاده کنند.

وی با تاکید بر این‌که زمانی که از سوخت دوم در نیروگاه‌ها استفاده می‌شود راندمان نیروگاه کاهش می‌یابد به همین دلیل هیچ انگیزه‌ای در حوزه نیروگاهی برای استفاده از سوخت مایع وجود ندارد، گفت: یکی از بحث‌های جدی در حوزه بهره‌برداری از نیروگاه‌ها موضوع افزایش راندمان بوده به همین دلیل سیاست گذاری‌هایی در این راستا صورت گرفته است.

اسکندری با بیان این‌که نیروگاه‌های سیکل ترکیبی راندمان مناسبی دارند و نیروگاه‌های کلاس F نیز با راندمان بالا نصب می‌شوند، اظهار کرد: در سال‌های اخیر با توجه به جهت گیری دولت برای نصب نیروگاه با راندمان بالا توانسته‌ایم در انتهای سال 1401 راندمان نیروگاه‌ها را به 39.1 درصد برسانیم که عدد مناسبی است.

معاون راهبردی تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی با اشاره به آمادگی نیروگاه‌ها در سال قبل گفت: در سال 1401 آمادگی نیروگاه‌ها 98 درصد بود که این عدد در دنیا به طور میانگین 95 درصد است و یقین داریم که امسال نیز با آمادگی بالای 98 درصد وارد پیک شویم.

وی در خصوص اقدامات صورت گرفته برای ارتقاء ظرفیت نیروگاه‌های کشور تصریح کرد: با گذر عمر از نیروگاه‌ها ظرفیت آنها نیز کاهش می‌یابد به همین دلیل برنامه ارتقاء ظرفیت نیروگاه‌ها در دستور کار است. در سال گذشته 1113 مگاوات ظرفیت جدید ایجاد کرده‌ایم برای امسال پروژه ارتقاء وجود دارد که براساس مبنای اولیه 490 مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌ها اضافه می‌شود.

وی در خصوص میزان آلایندگی نیروگاه‌ها در کشور اظهار کرد: تاثیر نیروگاه‌های کشور بر میزان آلودگی 1.10 درصد بوده و اصلی‌ترین عامل آلایندگی ذرات معلق شناخته شده و باید توجه داشت که در تهران بیش از 10 سال است که حتی یک قطره مازوت در نیروگاه‌ها استفاده نکرده‌ایم.

معاون راهبردی تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی با بیان این‌که نیروگاه‌های در حال بهره برداری در اوج مصرف حداقل 52 هزار مگاوات از بار مصرفی را تامین می‌کنند، تصریح کرد: در حال حاضر این عدد 47 مگاوات است که ظرف چند روز آینده به 52 هزار مگاوات می‌رسد.

به گفته اسکندری حداقل 7000 مگاوات ظرفیت برای بخش بخار وجود دارد که اگر سرمایه‌گذاران تمایل به حضور در این عرصه داشته باشند شرایط آن را فراهم خواهیم کرد.

قیمت خودرو در سراشیبی سقوط قرار گرفت قیمت بلیت پرواز عتبات اوج گرفت دست مستاجران به وام 200 میلیونی می‌رسد؟ حل چالش بنزین با توسعه صنعت CNG قیمت روز انواع مگان + جدول قیمت گوشی های پرطرفدار بازار چند؟ +جدول فراخوان عمومی برای این سهامداران بورسی مدیرعامل جدید بانک ملی ایران منصوب شد پیش‌پروانه 9 شهرک مسکونی به‌نام سازمان ملی زمین و مسکن صادر شد حمایت بانک رفاه کارگران از افزایش تولید تجهیزات پزشکی از سوی جمعیت هلال احمر با کمتر از 8 میلیون تومان این جاروبرقی ها را بخرید ترمز قیمت مرغ کشیده شد | قیمت مرغ گرم در بازار امروز چند؟ رهن آپارتمان 90 متری در کرج چقدر پول می خواهد؟ قیمت گوشت اشک همه را درآورد | قیمت گوشت گوساله و گوسفندی کیلویی چند؟ افزایش تورم در ایران تا اطلاع ثانوی ادامه دارد! جزییات مهم عرضه اولیه شهر | میزان نقدینگی مورد نیاز عرضه اولیه شهر آشوب میان فولادی‌ها و معدنی‌ها یک ابزار جدید در بورس تهران هفته آینده معرفی می‌شود «شهر» به بورس تهران می‌آید پیش‌پروانه 9 شهرک مسکونی به‌نام سازمان ملی زمین و مسکن صادر شد قطب‌های تولید و حفاری نفت ایران توافقنامه همکاری امضا کردند ناترازی گاز مدیریت می‌شود/ وزارت نفت چه مشوق‌هایی برای سرمایه‌گذاران در نظر گرفته است؟ صدور اسناد کشاورزی به کجا رسید؟ پیش بینی قیمت سکه 11 خرداد 1402 | عقبگرد قیمت سکه با سطوح حمایتی طلای جهانی پیش‌بینی مهم از قیمت کاردانو مقاومت مالیاتی پولدارها! جزيیات مهم درباره عرضه اولیه «نیان» خرید خودرو بدون قرعه کشی و ثبت نام در سامانه بانک رفاه کارگران خود را متعهد به حمایت از حوزه سلامت کشور می‌داند تقویت دوطرفه شدن بورس با راه‌اندازی «آتی تک سهم» بازدهی روزانه حیرت انگیز صندوق درآمد ثابت ثبات ویستا کنایه سنگین به ريیسی درباره سفره مردم ایران دجله و فرات تا 17 سال دیگر خشک می شوند چشم امید پاکستان به نفت ارزان روسیه شرکت نفتی بزرگ روس: مبادله به روبل و ارزهای ملی با کشورها در اولویت است همتی: با حجم پولی که چاپ می‌کنید، امسال هم سفره مردم 30 تا 40 درصد کوچکتر می‌شود! خبر جدید وزیر کار درباره تغییر حقوق کارگران گلایه مسافران از تاخیر 2 ساعته پرواز تهران - عسلویه هواپیمایی پارس ایر شاهکار تازه دولت ريیسی در رکوردشکنی گرانی! نیازمند تدوین قانون با نگاه مثبت در حوزه رمزارز و بلاکچین هستیم دلارهای ایران آزاد می‌شود؟ "ومهان" در یک سال چقدر سود ساخت؟ برنامه‌ریزی برای عبور موفق از پیک تابستان امسال با همراهی مردم گزارش بازار بدهی 10 خرداد ماه/ معامله عجیب در اوراق گام بانک شهر با 68 درصد بازدهی سرمایه بانک مشترک ایران-ونزويلا210 درصد افزایش یافت تاکید دبیرکل اوپک بر نقش مثبت توافقنامه همکاری در ثبات بازار نفت افزایش 8 درصدی میزان بارش‌ها نسبت به سال آبی گذشته ‌ارزش لیر در برابر دلار کاهش یافت افزایش بیش از 80 درصدی "فخوز" جزيیات افزایش 20 درصدی یارانه کالابرگ سه دهک کم درآمد