132 پروژه نیمه‌تمام نفتی به خط پایان رسیدند/ 14 میلیارد دلار برای توسعه میدان‌های نفت و گاز

132 پروژه نیمه‌تمام نفتی به خط پایان رسیدند/ 14 میلیارد دلار برای توسعه میدان‌های نفت و گاز

بررسی‌ها نشان می‌دهد در سال 1400 تعداد 17 پروژه، در سال 1401، 47 پروژه و امسال 67 پروژه نفتی افتتاح شده و در مجموع 132 پروژه به‌منظور رشد تولید نفت، گاز، میعانات گازی، فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی به ارزش 28 میلیارد دلار به بهره‌برداری رسیده است.

به‌گزارش ایسنا، در دولت سیزدهم، تولید نفت 60 درصد افزایش داشته که این افزایش تولید به افزایش صادرات نفت خام و میعانات گازی تا 3 برابر بیشتر از دولت گذشته منجر شده است، در این دولت همچنین 70 میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز اضافه شده است که ارزش درآمدی و صادراتی بیشتری برای کشور به دنبال دارد.

برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی اکنون که 70 درصد گاز را به خود اختصاص داده، به روزانه بیش از 700 میلیون متر مکعب رسیده است. توسعه و سرمایه‌گذاری 28 میلیارد دلاری برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام و آغاز طرح‌های تازه نفتی نیز از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون انجام شده و این طرح‌ها یا به بهره‌برداری رسیده و یا قرارداد آنها امضا شده است.

به‌زودی؛ امضای 14 میلیارد دلار قرارداد توسعه میدان‌های نفتی و گازی

به‌تازگی جواد اوجی - وزیر نفت، اعلام کرد که 50 پروژه تازه و مهم نفتی همسو با رشد تولید در دولت سیزدهم تعریف شده است که با اجرای این طرح‌ها، افزون بر ارزش افزوده و اشتغالزایی، درآمدهای ارزی نیز ایجاد خواهد شد و مشکل ناترازی انرژی برطرف می‌شود. ارزش این 50 پروژه 48 میلیارد دلار است که یکی از این پروژه‌ها، توسعه فاز 11 میدان مشترک پارس جنوبی بود که 20 سال با قراردادهای مختلف با شرکت‌هایی مانند توتال، شل، سی‌ان‌پی‌سی و پتروناس معطل مانده بود.

وی با اشاره به اینکه فاز 11 پارس جنوبی یکی از مرزی‌ترین فازها با ضخامت بالای لایه گازی بود، افزود: با توجه به مشترک بودن میدان پارس جنوبی، با برداشت نکردن گاز از سمت ایران، قطر تولید بیشتری داشت. در این دولت با کار کارشناسی و جابه‌جا کردن سکوی فاز 12 به موقعیت فاز 11، پروژه حدود 3 سال زودتر با حضور ريیس‌جمهوری به بهره‌برداری رسید و اکنون روزانه 15 میلیون متر مکعب از این فاز برداشت می‌شود که با حفاری چاه‌های بیشتر و تکمیل این فاز برداشت گاز به 50 میلیون متر مکعب در روز می‌رسد. این در حالی است که کل مصرف گاز در استان خراسان رضوی روزانه 50 میلیون متر مکعب است.

وزیر نفت به بهره‌برداری از پالایشگاه فاز 14 پارس جنوبی و فاز 2 پالایشگاه آبادان نیز اشاره و اظهار کرد: در تولید نفت نیز اقدام‌های مهمی انجام شد تا تولید از 2.2 میلیون بشکه در شهریور 1400 امروز به 3 میلیون و 450 هزار بشکه در روز برسد.

اوجی با تاکید بر اینکه خبرهای خوبی تا پایان امسال در صنعت نفت خواهیم داشت، تصریح کرد: به‌زودی چند پروژه‌ در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش افتتاح و 6 قرارداد توسعه میدان‌های نفتی و گازی به ارزش 14 میلیارد دلار امضا می‌شود.

تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام در صنعت نفت اتفاقات خوبی را در این صنعت رقم زد تاجایی که ظرفیت پالایش گاز کشور 60 میلیون متر مکعب در روز افرایش یافت و شاهد رشد 13 درصدی ظرفیت پالایشی کشور هستیم به‌طوری که ظرفیت پالایش نفت کشور از 2.1 میلیون بشکه در ابتدای دولت سیزدهم به روزانه 2 میلیون و 370 هزار بشکه رسیده است.

اما در حوزه جمع‌آوری گازهای همراه چه در پالایشگاه و چه در میدان های نفتی و گازی، اقدام‌های مهمی انجام شده است؛ به‌طوری که از 40 میلیون متر مکعب گاز غنی که در مشعل‌ها می‌سوزد، اکنون روزانه 11.5 میلیون متر مکعب از این گازها جمع می‌شود که تا پایان امسال این عدد به 14.5 میلیون متر مکعب در روز می‌رسد و تا پایان 1404 همه گازها جمع آوری خواهد شد تا خوراک پتروشیمی‌ها شود و با جلوگیری از خام‌فروشی، درآمد ارزی نیز برای کشور ایجاد شود.

همچنین در تولید بنزین نیز متوسط تولید در سال 1400 حدود 91 میلیون لیتر در روز بود که این عدد اکنون با رشدی 22 درصدی به 114 میلیون لیتر رسیده است، تولید محصولات پتروشیمی در طول دولت سیزدهم تاکنون از 68 میلیون تن در سال به 76 میلیون تن رسید.

از سوی دیگر سه ماه دوم امسال در بخش نفت و گاز رشد 25.7 درصدی ثبت شد که این رشد ثمره سرمایه‌گذاری و شناسایی و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است. درواقع رشد تولید در بخش نفت و گاز سبب رشد اقتصادی در کشور شد و در طول این مدت نیز همواره رشد اقتصادی با نفت بیشتر از رشد اقتصادی بدون نفت بوده است.

local_offerبرچسب‌ها:

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد