مناطق آزاد جدید صرفا مناطق آزاد مشترک با کشورهای دیگر خواهد بود

مناطق آزاد جدید صرفا مناطق آزاد مشترک با کشورهای دیگر خواهد بود

مشاور ريیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی گفت: مناطق آزاد به بهشت سرمایه گذاران تبدیل...

به گزارش خبرگزاری برنا؛ حجت‌الله عبدالملکی با بیان اینکه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در ادبیات اقتصادی انقلاب اسلامی جایگاه ویژه‌ای دارند، عنوان کرد: کشور چین با ایجاد 13 منطقه آزاد اقتصادی توانست رشد اقتصادی قابل ملاحظه ای داشته باشد. مناطق آزاد و ویژه در ادبیات اقتصادی انقلاب اسلامی جایگاه ویژه‌ای دارند، به طوری که در بند 11 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی که در سال 1392 رهبر معظم انقلاب ابلاغ فرمودند؛ به موضوع توسعه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با رویکرد جذب سرمایه گذار خارجی،‌ انتقال فناوری،‌ افزایش تولید،‌ ایجاد اشتغال پرداخته شده است. اما آیا به آن جایگاه ترسیم شده رسیده یا خیر؟ که باید گفت در آن مسیر حرکت کرده اما تا رسیدن به مقصد فاصله قابل توجهی وجود دارد، لذا باید در گام دوم انقلاب اسلامی یک حرکت شتابنده تر در راستای تحقق آن اهداف داشته باشیم.

عبدالملکی با اشاره به انتقادهای برخی از مردم و مسيولان بر عملکرد مناطق آزاد عنوان کرد: طی سال های گذشته انتقادهای از عملکرد مناطق آزاده شده و عنوان کردند این مناطق می تواند عملکرد بهتری داشته باشد.

وی ادامه داد: به طور نسبی موفقیت هایی در مناطق آزاد کسب شده،‌ هرچند این حد از موفقیت ها راضی کننده نیست و باید برای بهتر شدن شرایط تلاش بیشتری انجام شود.

مشاور ريیس جمهور با بیان اینکه یک سوم از صادرات کشور از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی انجام می شود،‌ گفت: 70 درصد از حمل و نقل دریایی از طریق مناطق آزاد و ویژه اقتصادی انجام می شود. این موارد باعث شده 700 هزار نفر در این مناطق مشغول به کار شوند.

عبدالملکی معتقد است: ظرفیت هایی بسیاری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی وجود دارد.

وی با اشاره به مشوق های سرمایه گذاری در مناطق آزاد گفت: مشوق های که برای سرمایه گذاران در نظر گرفته شده که می توان انگیزه خوبی برای جهش اقتصادی ایجاد کند. اما در حال حاضر با وضع برخی از قوانین بخشی از مشوق ها کمرنگ شده است.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی، از تنظیم لایحه جامع در مناطق آزاد خبر داد و گفت: یکی از برنامه های اساسی دبیرخانه سازمان مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تنظیم لایحه جامع در راستای ساماندهی قوانین و مقررات مناطق آزاد با رویکرد ابقای مشوق های این مناطق است. همچنین تمامی دخل و تصرف مقررات مناطق آزاد منوط به اصلاح در قانون جامع است. در حال حاضر کارگروهی در مجلس برای بررسی این قانون تشکیل شده است.

عبدالملکی با اشاره به اینکه بر اساس این اسناد بالادستی اقتصاد مقاومتی، دو رویکرد اساسی را به عنوان راهبردهای مناطق آزاد تنظیم شده و ذیل هر کدام تعدادی سیاست در نظر گرفته شده که در حال پیگیری است، بیان کرد: در مناطق آزاد مبنتی بر اسناد بالادستی 2 رویکرد اساسی شامل مردمی و جهانی کردن مناطق آزاد در حال پیگیری است. با این رویکرد از مشکلات فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران گره گشای می شود و منفعت این مناطق به تمامی مردم ایران خواهد رسید.
وی معتقد است: مردم باید مناطق آزاد را متعلق به خود بدانند و نسبت به قوانین آن حساس باشند.

مشاور ريیس جمهور با تشریح سیاست‌های ذیل این راهبرد، اضافه کرد: گردشگری گسترده برای تمامی اقشار، تقویت صادرات از سرزمین اصلی از طریق مناطق آزاد جزو سیاست های مردمی و تکمیل زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری اقتصاد بین‌الملل، ایجاد مناطق آزاد مشترک یا متناظر با کشورهای دیگر، جذب سرمایه‌گذار خارجی که در این راستا 350 بسته سرمایه گذاری آماده شده است، ایجاد الگوهای اقتصادی جدید و قابل عرضه و مبتنی بر ادبیات اسلامی و انقلابی (اقتصاد مقاومتی) از جمله بندهای راهبرد جهانی کردن مناطق آزاد خواهند بود.

عبدالملکی ادامه داد: تا سال آینده بیمه و بانک آف شور و بورس بین الملل راه اندازی خواهد شد.

وی معقتد است: ایجاد مناطق آزاد جدید صرفا مناطق آزاد مشترک با کشورهای دیگر خواهد بود. در این راستا با 16 کشور مانند ترکیه رایزنی شده است. این امر باعث تسهیلگری برای سرمایه گذاران خواهد شد و یک جهشی در تعاملات تجاری رقم خواهد خورد.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی گفت: مناطق آزاد به بهشت سرمایه گذاران تبدیل خواهد شد و تمامی مسيولان دیربط در این راستا تلاش می کنند.

عبدالملکی در خصوص مشکلات در مناطق آزاد اظهار کرد: مشکلات مناطق آزاد در 21 دسته گروه بندی شده است. باز سویی رخی از این مشکلات مانند مالیات بر ارزش افزوده مضاعف یا ناهماهنگی‌هایی بین گمرک جمهوری اسلامی و گمرک مناطق، تولیدکنندگان را با مشکل رو به رو می کند. برای حل این مشکلات با کمسیون مجلس و مسيولان ذیربط در حال رایزنی هستیم. از سوی دیگر برای برخی از مشکلات نیز با حضور کارگروه های تخصصی آن صنف مانند حوزه شیلات،‌ صنعت و... در حال تسهیلگری هستیم.

وی در مورد ماده 65 قانون احکام دايمی برنامه های توسعه کشور گفت: در این ماده عنوان شده بالاترین مقام اجرایی در مناطق، مدیرعاملان سازمان‌ها هستند و سایر دستگاه های اجرایی باید با این مقام مسيول هماهنگ باشند. این موضوع در حال پیگیری است و خوشبختانه هماهنگی در دولت سیزدهم افزایش پیدا کرده و به صورت عمومی این ماده به خوبی در حال اجرا است.

به جدیت به دنبال آزادسازی واردات خودروهای عادی هستیم

مشاور ريیس جمهور عنوان کرد: طبق مصوبه هیيت دولت، به وزارت صنعت اجاز‌ه واردات یکصد هزار خودرو داده شده است‌ که شامل مناطق آزاد هم می‌شود؛ اما در برخی بندهای این مصوبه اشکالاتی وجود دارد. به عنوان مثال براساس این مصوبه ‌مناطق آزاد فقط باید خودروهای برقی ‌با شرایط ویژه وارد کنند؛ لذا در حال مذا‌کره با ریاست ‌جمهوری برای ابهام‌زدایی از این مصوبه هستیم که چگونه مناطق آزاد ‌از ظرفیت این 100 هزار خودرو ‌بهره‌مند شود.

عبدالملکی معتقد است: طبق قانون باید وارادت در مناطق آزاد به راحتی انجام شود و به جدیت به دنبال آزادسازی واردات خودروهای عادی و خودروهای هیبریدی بدون سقف قیمتی در مناطق آزاد هستیم.

وی با اینکه اینکه بین سرمایه گذاران تبعیضی قايل نمی شویم،‌گفت: تمامی سرمایه گذاران برای مناطق آزاد یکسان بوده و طبق قانون با آنها رفتار می شود و در این راستا سامانه سرمایه گذاری در مناطق آزاد راه اندازی شده است تا ارتباط بین سرمایه گذار و بدنه دولت به حداقل برسد تا دست های پشت پرده حذف شود.

به دنبال ثبیت مدیریت هستیم

دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی معتقد است: ثبات مدیریتی جزو حقوق سرمایه گذاران مناطق آزاد است. باید توجه داشت که سرمایه گذار با تغییر مدیریتی چه آسیب و یا منفعتی می برد. مدیر متوسط و باثبات از مدیرعالی بدون ثبات، کارایی بهتری دارد. به همین منظور به دنبال ثبیت مدیریت هستیم.

عبدالملکی، حمل و نقل هوایی را برای سرمایه گذاران دارای اهمیت دانست و گفت: در این راه به دنبال تکمیل و توسعه زیرساخت های فرودگاه هستیم. همچنن در حال پیگیری راه اندازی و تکمیل زیرساخت های فرودگاه چابهار و کنارک و افزایش پرواز به مناطق آزاد هستیم.

وی از بخش خصوصی تشکر کرد و گفت: این بخش به سازمان مناطق آزاد کمک کرده و این سازمان نیز در کنار آنها است.

یکی از خلاءهای مهم کشور، مسيله سرمایه‌گذاری است اعمال مجدد مالیات ارزش افزوده بر کالاهای اساسی عکس | فرمان فوق العاده این بنز ! عکس | هیولاهای دنیای ماشین با این دستگاه ها ساخته شدند! اعلام آمادگی دیوان محاسبات برای گره گشایی و رفع اشکالات در پرداخت حقوق معلمان پشت پرده کمبود بلیت هواپیما چیست؟ روسیه جای عربستان را به عنوان بزرگترین صادر کننده نفت به چین گرفت اعمال مجدد مالیات ارزش افزوده 9 درصدی کالاهای اساسی در سال 1402 + سند سال 1401 را بدون استفاده از تنخواه بانک مرکزی به پایان بردیم 3 میلیارد دلار صادرات فراورده‌های نفتی با کمک بورس انرژی خبر تازه درباره ثبت‌نام خودروهای داخلی یک چهارم پروژه مسکن ملی به پیشرفت 70 درصد رسید عرضه آجیل‌های تقلبی در میادین تره‌بار/ خشکسالی دلیل جدید گرانی ها حتی پسته! وزیر کار: نرخ بیکاری در سال جاری به 8.2 درصد کاهش یافت تولید یک میلیون و 348 هزار خودرو در سال 1401/ ایران رکورددار رشد تولید خودرو در جهان شد خاندوزی: سال 1401 را بدون استفاده از تنخواه بانک مرکزی به پایان بردیم سامانه ثبت‌نام خودروها 24 امشب بسته می‌شود/ بازگشایی مجدد 7 و 8 فروردین رای شورای رقابت به لغو عضویت شرکت‌های کروز در هیات مدیره ایران خودرو درج قیمت روی بلیت هواپیما الزامی شد/ برخورد با شرکت های متخلف پیش‌بینی فرزین درباره وضعیت بازار ارز در 1402 پیش بینی فرزین درباره وضعیت بازار ارز در سال 1402 عرضه 257 میلیون دلار حواله، دو برابر بیشتر از معاملات بیت‌کوین تخت گاز می‌رود! عکس| ستایش سایت معتبر از ماشین شگفت انگیزی که طالبان با موتور کرولا ساخت! مردم 30 درصد کمتر به خشکشویی‌ها مراجعه می کنند سخنگوی وزارت صمت: مهلت ثبت نام در طرح یکپارچه فروش خودرو 2 روز دیگر تمدید شد / جاماندگان 7 و 8 فرورد... واکنش ایران خودرو درپی انتشار تصاویری از پارکینگ این شرکت در شبکه های اجتماعی دفتر رسانه وزارت صمت: از تخلفات شرکت‌های بهمن و کروز تا فروش خودرو 3 تا 5 برابر قیمت واقعی به مردم تمدید مهلت ثبت نام در طرح یکپارچه عرضه خودرو در 7 و 8 فروردین اولویت‌ها و برنامه‌های کلیدی سازمان بورس در سال 1402 اعلام شد تحویل حضوری خودروها در ایران‌خودرو مازندران مصرف بنزین کشور باز هم رکورد زد آخرین قیمت دلار و یورو 29 اسفند 1401 مردم به زودی شاهد بهبود عملکرد بازار ارز خواهند بود آخرین قیمت سکه و طلا در آخرین روز اسفند 1401 خاندوزی: 2 برابر سال گذشته بودجه عمرانی پرداخت کردیم/ 12 ماه بودجه عمومی بدون استقراض طومار تخلفات شرکت‌های بهمن و کروز؛ از قاچاق 33 هزار میلیارد تومانی تا جریمه 13800 میلیاردی شمار شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در صنعت آب و برق از 1000 شرکت فراتر رفت دریافت شماره شبا بانک رفاه مزیت‌های «مرغ سایز» برای مصرف‌کنندگان مصرف بنزین رکورد زد/ هشدار افزایش مصرف بنزین همزمان با افزایش مسافرت ها صندوق توسعه ملی 33 درصد از بانک سینا را تملک کرد خودرویی که فقط رنگ‌آمیزی آن به 600ساعت زمان نیاز دارد! کاهش دما در برخی شهرها/ آسمان کشور 2 روز آینده بارانی است کارگران مزد سال 1402 را چگونه محاسبه کنند؟ بازار پوشاک یخ زد پیش‌بینی ريیس کل بانک مرکزی از وضعیت بازار ارز در سال جدید ‌خودپردازهای خالی از اسکناس در روزهای پایانی سال/ گلایه مردم از نبود پول نو در آستانه سال نو‌ فرزین: مردم به زودی شاهد بهبود عملکرد بازار ارز خواهند بود مرکز فروش ماهی بعثت ؛ از فروش ماهی لوکس تا گارانتی تعویض!