منتظر بحران در بازار گوشت قرمز هم باشید
به گزارش بورس نیوز، اگرچه واردات نهاده های دامی با ارز دولتی بر مبنای دلار 4200 تومانی انجام می شود، ولی آشفتگی و گرانی سرسام آور گوشت و مرغ و لبنیات در یک سال اخیر، نشان داد تخصیص ارز دولتی موجب تعادل فرآورده های دامی نشده و آنچه روز به روز کوچکتر میشود، سفره خانوارها است.
مهدی صادقی فعال صنعت دامپروری در گفت و گو با بورس نیوز در خصوص وضعیت این صنعت در سال جاری بیان کرد: با دو نرخی شدن ارز واردات نهاده های دامی، فرصتی ایجاد شد تا این صنعت دستخوش سوءاستفاده دلالانی شود که کوچکترین اطلاعی از این صنعت ندارند. تاثیر این معضل را در چند وقت اخیر در بازار مرغ مشاهده کرده ایم و احتمالا همین مشکلاتی که اخیرا در بازار مرغ بوجود آمده، در سال جدید در بازار گوشت قرمز هم شاهد خواهیم بود.
وی افزود: بسیاری از واحدهای تولیدی، نهاده ای را که با ارز دولتی وارد کرده بودند، در بازار با نرخ ارز آزاد به فروش رساندند و در نتیجه، دلالان رشد کردند و تولیدکنندگان تحت فشار قرار گرفتند. البته موافق حذف ارز دولتی واردات نهاده های دامی نیستم و حذف ارز دولتی این مشکلات را تشدید می کند؛ اما امکان مدیریت صحیح تر و نظارت دقیق تر برای جلوگیری از این سوءاستفاده ها وجود داشت. در حال حاضر واردات نهاده های دامی با ارز دولتی توسط دلالان و برخی آقازاده ها صورت می گیرد. اصولی تر آن بود که سیاستی اتخاذ شود که ارز دولتی به مصرف دام و طیور برسد و دست واسطه ها از بازار نهاده های دامی کوتاه شود. اما نکته منفی اینجاست که با برهم خوردن تعادل بازار گوشت و مرغ، به جای یک راهکار مناسب، اقدام به واردات گوشت و مرغ منجمد می کنند که مسکن موقتی است و در بلند مدت مشکلات را تشدید می کند. در شرایطی که برخی وزرا اطلاعی از وضعیت تولید ندارند و در صحبت های خود اظهار می کنند قیمت نهاده دامی 2 سالی است که تغییر نکرده، یا قیمتی دستوری برای فروش مرغ اعلام می کنند، نمی توان انتظار بهبود اوضاع و راهکار منطقی داشت! همان طور که مرغ 50 هزار تومانی، از قبل قابل پیش بینی بود؛ حالا هم بروز التهاب در بازار گوشت قرمز در ماه های آینده(به شرط تداوم سیاست های فعلی) قابل پیش بینی است. ضمن اینکه سال 99، سال کم بارشی هم بوده و باید تبعات خشکسالی و کمبود علوفه و فشار بیشتر روی اقلام وارداتی را هم در سال 1400 بپذیریم. قطعا علوفه ای که در سال 1400 مورد استفاده قرار خواهد گرفت، 50 الی 100 درصدی گران تر از سال 99 خواهد بود و تولیدکنندگان در سال 1400، حسرت شرایط سال 1399 را خواهند خورد!
مدیر عامل سابق "زشگزا" در ادامه گفت: این شرایط نه برای تولیدکنندگان و نه برای سهامداران، مساعد نیست. مادامی که تولید از پویایی برخوردار نباشد، سرمایه گذاران تمایلی به سرمایه گذاری در حوزه تولید و دست و پنجه نرم کردن با چالش های مکرر را نخواهند داشت و نقدینگی(سرمایه ها) راهی بازارهای سفته بازانه مسکن و ارز و... خواهد شد.
صادقی در خاتمه در مورد راهکارهای حمایت از صنعت دام و طیور و جلوگیری از تلاطم در بازار فرآورده های دامی اظهار کرد: یکی از راهکارهای پیشنهادی، اعطای تسهیلات ارزان قیمت به تولیدکنندگان واقعی و علی الخصوص واحدهای تولیدی بزرگ خواهد بود که هم موجب رونق تولید و هم اشتغال زایی شود. ضمن اینکه واردات نهاده باید توسط تولیدکنندگان و بصورت مستقیم انجام شود، نه واسطه های متعدد! در صورتی که ارز کافی (حتی دلار 29 هزار تومانی) در اختیار این صنعت قرار بگیرد و محدودیت های واردات نهاده های دامی مرتفع گردد، این صنعت پتانسیل افزایش ظرفیت تولید و حتی صادرات گوشت و مرغ را خواهد داشت و شاید این اتفاق، فرصتی برای رشد این صنعت فراهم کند. به هر حال صنعت دام و طیور به روزهای حساسی رسیده و در صورت عدم حمایت از این صنعت و نابودی واحدهای تولیدی، در آینده باید چندین برابر سرمایه گذاری های امروز صرف احیای واحدهای تولیدی کرد.
بیشتر بخوانید:
موج سواری، مناسب ترین استراتژی سرمایه گذاری
جهانگیری: حذف ارز دولتی تصمیم درستی است
هیچ دولتی در هنگامه جنگ اجازه نمیدهد ارزاق و کالاهای اساسی مردم گران به دست آنها برسد.
افزایش حداقل 85 درصدی شیر خام و 23 درصدی گوشت با حذف ارز دولتی!
اگر ارز دولتی در اختیار سیاست گذاران بانک مرکزی هست، انتظار می رود هر چه زودتر در اختیار صنعت دامپروری قرار بگیرد تا بتوانیم خوراک دام را وارد کنیم؛ در غیر این صورت در آینده ای نزدیک، ناچار به واردات ...
سرنوشت عجیب ارز 4200 تومانی / ارز دولتی چگونه از بازار ضایعات فولا...
فقط در پنج ماهه اول امسال دولت 69 هزار میلیارد تومان ارز 4200 تومانی توزیع کرد تا کالاهای اساسی به وفور و با قیمت ارزان به دست مردم برسد. اما حالا گزارشها نشان میدهد این ارز گاهی به کالای نهایی تبدی...
کره گیاهی جایگزین کره حیوانی شد / تخصیص ارز دولتی به کره گیاهی
ريیس انجمن تولیدکنندگان کره گیاهی کشور از جایگزین کره حیوانی خبر داد و گفت: با افزایش قیمتها مردم کره گیاهی را جایگزین کره حیوانی کردهاند.
برنامه ناگهانی بانکمرکزی برای بازار ارز / سهمیه ارز دولتی حذف شد
به دنبال پیام شب گذشته ريیس کل بانکمرکزی، پس از پایان یافتن معاملات دیروز در بازار ارز، دو خبر مهم منتشر شد: اول حذف سهمیه 2200 دلاری برای هر کارت ملی و دوم وعده کاهش فاصله نرخ رسمی و بازار آزاد.
بلاتکلیفی 4٫8 میلیارد دلار ارز دولتی سال 97
کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم در گزارشی موضوع بلاتکلیفی 4٫8 میلیارد دلاری ارز دولتی سال 97 را مورد بررسی قرار داده است.
ارز دولتی برای واردات شیرخشک حذف شد
ريیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد میگوید: هنوز قیمت شیرخشک افزایش نیافته است. از ابتدای اسفند ماه ارز دولتی و حتی نیمایی به تولیدکنندگان و واردکنندگان مواد اولیه شیرخشک تعلق نگرفته است.
ارز دولتی برای واردات روغن حذف نشده است
یک عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران میگوید: هنوز ارز دولتی برای واردات روغن حذف نشده است. علاوه بر روغن، دانههای روغنی، کنجاله، ذرت و جو ارز دولتی دریافت میکنند.
استرداد 19هزار یورو ارز دولتی به بیت المال
مدیرکل تعزیرات حکومتی گیلان گفت: شرکتی که مبلغ بیش از 19 هزار یورو ارز دولتی را به منظور واردات کالا به کشور دریافت کرده بود، به علت عدم ایفای تعهدات ارزی محکوم شد.
ارز دولتی برای تمام داروها حذف نشده است
نایب ريیس اتحادیه واردکنندگان دارو میگوید: ارز دولتی برای تمام داروها حذف نشده است. این روزها به دلیل کند شدن تخصیص ارز نیمایی با کمبود داروهای وارداتی روبهرو هستیم.
حذف ارز دولتی واردات روغن خام!
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان روغن نباتی گفت: صنعت روغن نباتی موجودی مواد اولیه و روغن نباتی مناسبی در انبارها دارد و حتی اگر ارز دولتی صنعت حذف شود، بازار روغن نباتی حداقل تا پایان ماه مبارک رمضان، آر...
"افزایش قیمت" نتیجه حذف ارز دولتی صنعت دامپروری
فعلا ارز دولتی این صنعت حذف نشده، ولی به هر حال تخصیص ارز دولتی صنعت دامپروری هم همیشه برقرار نبوده و سرانجام قطع خواهد شد.
33 میلیارد دلار ارز دولتی در جیب واردکنندگان
بر اساس آخرین گزارش بانک مرکزی از فهرست دریافتکنندگان ارز دولتی، از فروردین 97 تا اوایل تیر امسال بیش از 33 میلیارد و 730 میلیون دلار ارز 4200 تومانی به واردات کالاها اختصاص داده شده است
در حال بارگیری...