تبلیغات

رونمایی از قیمت جدید مرغ / یارانه‌ حذف‌شده به کجا رفت؟

رونمایی از قیمت جدید مرغ / یارانه‌ حذف‌شده به کجا رفت؟

قیمت مرغ در یک هفته 25 درصد بالا رفت درحالی که هنوز هیچ سقفی اعلام نشده است اما در بازاری که سقف ندارد، هر هفته یک رکورد جدید زده می شود و مردم حق دارند بدانند این افزایش تا کجا ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی تابناک ، غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی اخیرا درباره افزایش قیمت مرغ واکنش نشان داد و دلیل آن را بالا رفتن قیمت جهانی نهادها اعلام کرد گفت: این هفته قیمت مرغ به کیلویی 350 هزار تومان رسید که پیش از آن 280 هزار تومان بود یعنی این هفته 70 هزار تومان در هر کیلو قیمت بالا رفته است البته اتحادیه‌های مرغداران هم می‌گویند افزایش 5 برابری قیمت نهاده پس از حذف ارز ترجیحی عامل گرانی شده است.

همه چیز گردن بازار جهانی!

> وزیر جهاد کشاورزی، علت گرانی مرغ را افزایش قیمت جهانی نهاده‌های دامی اعلام کرد، اما هیچ عددی برای این افزایش ارايه نداد. در همان حال، اتحادیه‌های مرغداران علت اصلی را «حذف ارز ترجیحی و افزایش چند برابری قیمت نهاده» می‌دانند یعنی یک سیاست داخلی، نه یک عامل جهانی. این گزارش نشان می‌دهد که پاسخ وزیر، هم از نظر عددی ناقص است، هم از نظر منطقی متناقض، و هم از نظر پاسخگویی، مسيولیت را از سیاست داخلی به بازار جهانی منتقل می‌کند.

بررسی خبرنگار تابناک از بازار مرغ نشان می دهد که هفته گذشته قیمت مرغ 280,000 تومان بود و این هفته به 350,000 تومان تومان رسید و این رشد 70,000 تومانی یا 25 درصدی در یک هفته با ادعای آقای وزیر با اثر قیمت

ازسویی دیگر، اگر مصرف ماهانه‌ 5 کیلوگرم مرغ برای یک خانواده‌ی چهارنفره باشد یک خانواده‌ی چهارنفره، فقط برای مرغ، سالانه بیش از 4 میلیون تومان بیشتر می‌پردازد .

همچنین نوری قزلجه مدعی شد که قیمت جهانی نهاده‌ها بالا رفته، اما میزان آن را مشخص نکرد برای مثال اگر ذرت جهانی 5 درصد رشد کرده، این نمی‌تواند 25 درصد افزایش قیمت مرغ را توضیح دهدضمن اینکه این جمله، نه عدد دارد، نه سقف، نه برنامه، نه تعهد.

یارانه‌ حذف‌شده به کجا رفت؟

اما در شرایطی که قیمت هفته‌ای 25 درصد بالا می‌رود، مردم حق دارند بدانند که سقف این افزایش کجاست؟ و چه زمانی تثبیت می‌شود؟ و یا چه ابزاری برای کنترل بازار در اختیار است؟

البته در سال های اخیر هر گرانی، به عوامل جهانی نسبت داده می‌شود که آسان‌ترین راه فرار از پاسخ‌گویی است؛ چون بازار جهانی، پاسخ‌گو نیست .

اما بهتر است وزیر جهاد کشاورزی به این سوالات به طور شفاف پاسخ دهد که دقیقا چه میزان قیمت جهانی ذرت در یک هفته رشد کرده که 25 درصد افزایش قیمت مرغ را توجیه دهد؟ دوم آنکه برنامه‌ی مشخص وزارت‌خانه برای تثبیت قیمت مرغ در هفته‌های آینده چیست؟

بهتر بود تا این وزارتخانه با اعلام سقف قیمتی با تاریخ صورت می داد تا بازار بدون سقف، هر هفته یک رکورد جدید نزند همچنین سهم نهاده، سهم تولید، سهم توزیع و سهم سود مشخص شود . البته با تامین نهاده با ارز حمایتی هدفمند می توان یارانه‌ی مستقیم و هدفمند به تولیدکننده داد و مانع رشد قیمت ها شد .

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد

Rejoining the server...

Rejoin failed... trying again in seconds.

Failed to rejoin.
Please retry or reload the page.

The session has been paused by the server.

Failed to resume the session.
Please retry or reload the page.