اقتصاد آنلاین – سهیل بانی؛ صندوقهای معاملهپذیر سرمایهگذاری در سهام، در هفتهای که گذشت، به طور متوسط 1.9درصد افت قیمت را تجربه کردند و خالص ارزش داراییهای آنها 1.7درصد کاهش یافت. این در حالی بود که شاخص کل بورس، افت 14درصدی را به ثبت رساند.
صندوقهای سرمایهگذاری در سهام (سهامی، مختلط و شاخصی)بیشترین بازدهی هفتگی قیمت، 1.3درصد و مربوط به صندوق آرمان سپهر آشنا (آسام) بود. با این وجود خالص ارزش داراییهای هیچ یک از صندوقهای سهامی، مختلط و یا شاخصی افزایش پیدا نکرد.
بیشترین سقوط قیمت صندوقهای قابل معامله در این هفته، به صندوق بذر امید آفرین اختصاص داشت؛ صندوق «بذر» همجهت با تنزل 2.4درصدی ارزش داراییهای تحت تملکش با افت 4.2درصدی قیمت مواجه شد.
صندوق ارزش آفرین بیدار را میتوان ارزانترین صندوق در شروع هفته بعد نام برد. زیرا قیمت آن روی تابلو 12.5درصد زیر NAV ابطال قرار دارد. صندوق فراز داریک نیز به عنوان گرانترین صندوق، با انحراف 7.2درصدی قیمت، به استقبال هفته بعد رفت.
صندوقهای دولتیطی این هفته، صندوق واسطهگری مالی یکم 3.4درصد افت قیمت داشت و ارزش سبد بانکی و بیمهای آن 3.2درصد کاهش یافت. دومین صندوق دولتی، یعنی صندوق پالایشی یکم، 3.1درصد افت قیمت داشت و از ارزش سبد داراییهای پالایشگاهی آن 2.1درصد کاسته شد. بدین ترتیب قیمت «دارا یکم» 31.8درصد و «پالایش» 36.3درصد زیر NAV ابطال بسته شد.
صندوقهای کالایی (طلا و زعفران)در طول این هفته، صندوقهای مبتنی بر سکه طلا به طور میانگین بازده 0.2درصدی برای سرمایهگذاران خود به ارمغان آوردند. به موازات آن گواهی سپرده یک روزه سکه طلای بانک رفاه 0.2درصد رشد قیمت داشت و 1.3درصد بالای قیمت سکه بازار آزاد به معاملات این هفته خود پایان داد.
از میان صندوقهای کالایی، صندوق ETF پشتوانه طلای کیان (گوهر) بهترین بازدهی (0.5درصد) را به نام خود ثبت کرد و حباب منفی صندوق گروه زعفران سحرخیز نیز به 5.3درصد رسید.
برای مشاهده تصویر در اندازه اصلی، روی آن کلیک کنید









