تبلیغات

افزایش شکاف نرخ ارز موقتی است/ ارز مورد نیاز کالا‌های اساسی و دارو را تامین می‌کنیم

افزایش شکاف نرخ ارز موقتی است/ ارز مورد نیاز کالا‌های اساسی و دارو را تامین می‌کنیم

ريیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: از بهمن ماه پیش‌بینی شرایط سخت را می‌کردیم و شروع کردیم به دپو کردن ارز در جا‌های گوناگون و همین باعث شد که بتوانیم و قول موکد...

به گزارش ایلنا، عبدالناصر همتی، ريیس‌کل بانک مرکزی در نشست با اعضای مجمع کارآفرینان ایران با اشاره به شرایط سخت کشور و تاکید بر ضرورت صحبت صادقانه با مردم گفت: شرایطی که در 6 ماه گذشته داشتیم بسیار سخت بود، اما مجموعه دولت و کسانی که دستی بر آتش داشتند تلاش کردند با وجود مشکلات جدی مردم، جریان زندگی در کشور ادامه داشته باشد و تاب‌آوری داشته باشیم.

همتی تاکید کرد: سختی کشیدن با فروپاشی و آنچه آمریکا به دنبال آن است تفاوت دارد. صحبت کردن درباره مشکلات به معنی سیاه‌نمایی نیست و مردم شرایط کشور را به‌خوبی درک می‌کنند.

ريیس‌کل بانک مرکزی با مرور تجربه دوره گذشته ریاست‌جمهوری ترامپ و با اشاره به اظهارات روز‌های گذشته او درباره تشدید فشار بر ایران گفت: آنها هر کاری می‌توانستند تا امروز انجام داده‌اند و ادعا‌های اخیر، محدودیت و فشار تازه‌ای ندارد که ما را به فروپاشی برساند.

همتی با تاکید بر اینکه بانک‌ها تامین‌کننده اقتصاد کشور هستند، بر نقش نظام بانکی کشور برای تاب‌آوری در شرایط فعلی تاکید کرد.

وی همچنین گفت: از بهمن‌ماه پیش‌بینی شرایط سخت را می‌کردیم و شروع کردیم به دپو کردن ارز در جا‌های گوناگون و همین باعث شد که بتوانیم قول موکد بدهیم که ارز مورد نیاز کالا‌های اساسی و دارو را تامین می‌کنیم. تا پایان سال ارز مورد نیاز صنعت را هم تامین خواهیم کرد.

مردم باید بدانند که سختی‌هایشان را درک می‌کنیم

ريیس‌کل بانک مرکزی عنوان کرد: بانک مرکزی تلاش می‌کند به کارآفرینان کمک کند و سدی در مقابل آنان نباشد.

همتی گفت: معتقدم باید با مردم صادقانه صحبت کنیم. اینکه عده‌ای از صحبت‌های من در صداوسیما سوءاستفاده می‌کنند، انگیزه سیاسی دارند.

وی افزود: در شرایط بسیار سختی به سر می‌بریم، اما تلاش می‌کنیم شرایط اقتصادی کشور را باثبات کنیم. تحمل سختی با فروپاشی و چیزی که آمریکا دنبال آن است فرق دارد. وقتی از سختی‌ها صحبت می‌کنیم، عده‌ای می‌گویند شما دل مردم را خالی می‌کنید، در حالی که مردم باید بدانند که سختی‌هایشان را درک می‌کنیم.

تحریم بیشتری برای اعمال علیه کشور باقی نمانده است

ريیس‌کل بانک مرکزی اظهار داشت: در سال 99 کل درآمد نفت و گاز دولت 7 میلیارد دلار بود. در آن شرایط که ترامپ روی کار بود ایستادگی کردیم و آن شرایط را گذراندیم و در حال حاضر نیز گذر خواهیم کرد.

وی افزود: امروز دشمنان می‌گویند می‌خواهند تحریم صد درصدی را شروع کنند. به آنان می‌گوییم دیگر چه کاری مانده که انجام نداده‌اید؟

همتی بیان کرد: ما هم بیکار ننشسته‌ایم. با برنامه‌ریزی انجام‌شده مشکلی برای تامین ارز نداریم. هر کارآفرین هرچقدر اسکناس بخواهد تامین می‌کنیم.

شتاب تورم را کنترل کردیم

ريیس‌کل بانک مرکزی در مجمع کارآفرینان اظهار کرد: مهم‌ترین وظیفه دولت کنترل تورم است و بانک مرکزی نیز باید با همین هدف به دولت کمک کند. نمی‌توانیم بی‌هدف پول چاپ کنیم و نقدینگی را بالا ببریم.

وی افزود: از بهمن‌ماه پیش‌بینی جنگ را کردیم و ارز دپو کردیم تا بتوانیم معیشت مردم را تامین کنیم و در همین‌باره نیز به مقام معظم رهبری نامه نوشتم.

همتی گفت: 20 میلیارد دلار برای صنعت تا پایان سال تامین ارز انجام خواهیم داد.

وی ادامه داد: عده‌ای با انگیزه سیاسی جملات من را به‌گونه‌ای عنوان می‌کنند تا دل مردم را خالی کنند.

ريیس‌کل بانک مرکزی تصریح کرد: جلوی تورم و کاهش ارزش پول را در حد توان خواهیم گرفت.

وی یادآور شد: وزیر خزانه‌داری آمریکا رجزخوانی می‌کند و اقدامی نمانده که انجام ندهد.

همتی با اشاره به اینکه تامین و تخصیص ارز را انجام خواهیم داد و به سروصدا‌ها توجه نمی‌کنیم، افزود: متاسفانه مقررات دست‌وپاگیر زیادی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان وضع شده که باید این موضوعات را حل کنیم. ممکن است منشا ارز را برای برخی کالا‌ها بی‌اهمیت کنیم و به تولیدکنندگان اعتماد کنیم.

ريیس‌کل بانک مرکزی بیان کرد: آمریکا در همه طرح‌های تحریمی خود تلاش می‌کند اشتغال را در کشور با مشکل مواجه کند، اما کلید حل اشتغال در کشور افزایش تولید است. در این شرایط خاص توانستیم شتاب تورم را متوقف کنیم. تورم در مرداد حدود 4 درصد بود و میزان رشد نقدینگی نیز کاهشی شده است.

افزایش شکاف نرخ ارز موقتی است

همتی گفت: برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا 700 همت از طریق ابزار‌های تامین مالی و بدون اتکا به چاپ پول برای تولید تامین شود. در خصوص افزایش فرصت برای صادرکنندگان نیز پیگیری‌هایی انجام داده‌ایم و با قوه قضايیه جلساتی داشته‌ایم تا بخشی از مسايل را در داخل بانک مرکزی و با همکاری دستگاه‌های مرتبط حل کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در مورد فاصله نرخ ارز در بازار نیز معتقدم افزایش این فاصله موقتی است و نباید به دلیل نوسانات کوتاه‌مدت، مسیر سیاست‌های ارزی را تغییر دهیم. من نسبت به آینده اقتصاد خوش‌بین هستم و معتقدم بسیاری از مشکلات موجود قابل حل است.

ريیس‌کل بانک مرکزی عنوان کرد: از ابتدای سال تاکنون به‌طور میانگین روزانه 175 میلیون دلار ارز تامین کرده‌ایم؛ در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته حدود 205 میلیون دلار بوده است. البته کاهش فعالیت‌های اقتصادی موجب شده بخشی از درآمد‌های دولت از محل مالیات و حق بیمه کاهش پیدا کند و فشار بیشتری به دولت وارد شود، اما این به معنای توقف فعالیت اقتصادی کشور نیست.

local_offerبرچسب‌ها:

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد

Rejoining the server...

Rejoin failed... trying again in seconds.

Failed to rejoin.
Please retry or reload the page.

The session has been paused by the server.

Failed to resume the session.
Please retry or reload the page.