به گزارش خبرنگار اقتصادی تابناک، بازار سرمایه در نخستین روز از هفته کاری خود (شنبه 28 شهریور 1405) روزی سرخپوش را تجربه کرد. روند معاملات امروز نشان داد که فشار فروش همچنان بر تقاضا غلبه دارد و تداوم خروج نقدینگی از نمادهای بزرگ، شاخصها را به عقب رانده است.
ارقام کلیدی شاخصهای بورسیدر پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس با افتی 108 هزار و 889 واحدی، معادل 1.44 درصد کاهش یافت و در ارتفاع 7 میلیون و 448 واحدی قرار گرفت. شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) نیز با افت 18 هزار و 102 واحدی به سطح 1 میلیون و 238 هزار واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز که نماینده نمادهای کوچک و متوسط بازار است، با کاهش 29 هزار و 410 واحدی به محدوده 1 میلیون و 986 هزار واحدی عقبنشینی کرد. این در حالی است که سهامداران در آخرین روز کاری هفته قبل شاهد رشد شاخص بورس بودند.
ارزش دلاری بورس چقدر شد؟ارزش معاملات امروز با ثبت عدد 46.8 هزار میلیارد تومان، نشاندهنده فعالیت بالای معاملهگران در بازار بود. ارزش کل بازار سرمایه نیز به بیش از 25 هزار همت رسید که با لحاظ نرخ دلار 229،700 تومانی، ارزش دلاری بازار به 111 میلیارد دلار میرسد.
نکته قابل تامل در معاملات امروز، قدرت نمایی فروشندگان در صفهای سفارش بود. در حالی که ارزش سفارشات خرید در مجموع 6.3 همت ثبت شد، ارزش سفارشات فروش به 11.1 همت رسید که نشاندهنده برتری محسوس فشار عرضه بر تقاضا در پایان وقت بازار است.
تحلیل جریان ورود و خروج نقدینگیامروز شاهد عقبنشینی جدی نقدینگی از بورس بودیم؛ به گونه ای که 6.2 هزار میلیارد تومان خروج پول حقیقی در معاملات خرد و خروج 2.2 همت نیز صندوقهای درآمد ثابت به ثبت رسید. همچنین امروز صندوقهای کالایی با جذب 7.9 همت نقدینگی، به مقصد اصلی سرمایهگذاران تبدیل شدند.
بیشترین خروج پول حقیقی در گروههای «فلزات» (1.6 همت)، «نفتی» (867 میلیارد تومان) و «بانکی» (841 میلیارد تومان) رخ داد. نمادهایی نظیر فخوز، شپنا، وبملت، فولاد و پالایش در صدر لیست خروج نقدینگی قرار گرفتند. در مقابل، گروه «شیمیایی» با ورود 335 میلیارد تومان نقدینگی و نمادهایی مانند شپدیس، تابان و وساپا، توانستند توجه خریداران را به خود جلب کنند.
صدرنشینان و جاماندگان؛ تغییرات قیمتیدر میان نمادهای مورد توجه بازار، عیار، فولاد، شپدیس، فخوز، نوری و فملی بالاترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند. در سمت سبز بازار که تنها 21 درصد از کل نمادها را شامل میشد، ومشان با بازدهی 10.3 درصدی و تاپیکو با 8 درصد رشد، پرچمداران بودند. در سوی دیگر، نمادهای پیشران، شتاب و توان با افت 4 درصدی، سنگینترین ریزش روزانه را تجربه کردند.








