مجمع وساخت 1401 | چه میزان سود تقسیم شد؟
به گزارش نبض بورس، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سرمایه گذاری ساختمان ایران با حضور 76.35 درصد سهامداران، نماینده سازمان بورس، نماینده موسسه حسابرسی و بازرس قانونی و ناظرین به ریاست آقای قربانی به صورت حضوری و آنلاین برگزار گردید، آقای جاوید سرپرست شرکت گزارشی از فعالیت شرکت در خصوص سال مالی منتهی به 31 شهریور 1401 به صورت زیر ارايه دادند:
عملکرد مالی شرکت در سال مالی مورد گزارشطی سنوات اخیر سود شرکت افزایش چشمگیری داشته به طوری که در 5 ساله از 282 میلیارد تومان به 608 میلیارد تومان رسیده است. علت این افزایش سود نیز فروش سهام از جمله سهام بانک توسعه صادرات بوده است. درآمدهای عملیاتی شرکت در سال 1401 نسبت به سال قبل افزایش داشته به طوری که در فروش پروژهها و املاک 160 درصد رشد داشته که علت آن افزایش فروش پروژهها به دلیل فروش مغازههای ابزار سازان اردبیل متعلق به شرکت نوین کرت بوده است. در سود فروش سهام 67 درصد رشد داشته که علت آن افزایش سود فروش سهام عمدتا مربوط به فروش بلوکی شرکت سرمایه گذاری توسعه خوزستان بوده است.
در سود سرمایه گذاریها 372 درصد رشد داشته که علت آن افزایش سود سرمایه گذاری بابت افزایش سود تقسیمی شرکتهای سرمایه پذیر میباشد که عمده آن مربوط به سود سهام شرکت تامین سرمایه نوین و بانک اقتصاد نوین بوده است.
در مجموع درآمدهای عملیاتی شرکت با 117 درصد رشد، 3.182 میلیارد ریال بوده است. مجموع هزینههای شرکت اصلی 15 درصد رشد داشته و جمع بدهیها نیز 36 درصد کاهش داشته است.
در مجموع شرکت 10 شرکت زیر مجموع داشته که از این تعداد برخی فعال، برخی نیمه فعال و برخی متوقف هستند. در حال حاضر شرکتهای استانی متوقف شده و تولیدی ندارند. هدف از ایجاد این شرکتها ورود به بازار ساخت و ساز بوده که به دلیل اجرای پروژههایی مانند مسکن مهر تنها 4 یا 5 شرکت فعال هستند. شرکت تا کنون چندین بار برای فروش این داراییها مزایده گذاشته، اما خریداری برای این داراییها نبوده است.
شرکت پشتیبان ایجاد ساختمان، شرکت سازههای نوین کرت و شرکت توسعه و فن آوری ساختمان فاقد پرسنل بوده است و توسط هیات مدیره اداره میگردد. در خصوص فروش پروژه امیر کبیر محمد شهر اقدام شده، اما برخی از داراییها خریدار ندارند. بر همین اساس شرکت ابتدا این داراییها را اجاره داده و سپس اقدام به فروش خواهد نمود.
در خصوص پرونده خانه سازی رای 13.5 میلیون یورویی به نفع شرکت صادر شده است.
در حوزه حقوقی شرکت 115 پرونده داشته که از این تعداد 75 پرونده مختومه شده است.
بازنگری در سرمایه گذاریها و متنوع نمودن پرتفوی شرکت جهت کاهش ریسک و افزایش بازدهی.
افزایش فعالیتهای عملیاتی شرکتهای زیر مجموعه.
تامین منابع مالی برای شرکتهای گروه پس از چابک سازی و ادغام آنها و شروع به عملیات و تولید ساختمان در راستای عملیات اصلی شرکت.
فروش و واگذاری داراییهای غیر مولد و ارزیابی، بررسی املاک و مستغلات و موجودیهای بلا استفاده شرکت و تصمیم گیری در خصوص فروش یا فعال سازی و پیگیری رفع مشکلات اسناد مالکیت آن.
پیگیری جهت برطرف نمودن محدودیتهای اصل 44 در ارتباط با سرمایه گذاری در سهام بانک اقتصاد نوین.
پیگیری منافع آسیب دیده بخشی از داراییهای شرکت در سنوات گذشته.
بررسی و تصمیم گیری در ارتباط با سرمایه گذاریهای کم بازده، با توجه به روند شرایط حاکم بر بازار (از جمله فروش شرکتهای عمران مسکن سازان).
ایجاد رویههای گوناگون جهت تامین منابع مالی از محل بازنگری و کارآمد نمودن سرمایه گذاری ها.
تلاش در جهت استقرار کامل نظام مدیریت ریسک.
چابک سازی شرکتهای زیر گروه در جهت کاهش هزینههای سربار ثابت و افزایش و تولید ساختمان در سالهای آتی با توجه به غیرفعال بودن تولید ساختمان طی سالهای گذشته.
ارتقای نیرو انسانی از طریق جذب نیروهای متخصص و آموزش نیروهای فعلی شرکت.
پیگیری ویژه پروندههای حقوقی، قرارداد وکلا و پیمانکاران و طرفین دعوی موارد حقوقی معوق گذشته.
پیگیری مکرر در خصوص نهایی نمودن توافق نامه سنواتی زمین نوسا کیش.
پیگیری جهت انتقال قطعی سهام با نمادهای انرژی 2 و کبورس موضوع توافق نامه شهریور 1400 هیات مدیره شرکت با گروه استراتوس در خصوص بدهی شرکت هنزا.
پیگیری جهت اتمام و حل و فصل اختلافات مربوط به پروژههای سنواتی گروه از جمله پروژه ظفر و سایر پروژه ها.
علت عدم تعیین مدیرعامل طی 20 ماه اخیر چه بوده است؟ طی یک سال اخیر 2 نفر برای مدیر عاملی مشخص شده، اما هیات مدیره به اجماع نرسیده است. با توجه به ترکیب هیات مدیره جدید انتظار میرود مدیرعامل طی 3 ماه آینده مشخص شود.
علت فروش توسعه عمران خوزستان چه بوده است؟ عمده دارایی این شرکت یک زمین کشاورزی 30 هکتاری بوده که به علت برگشت مد دریا به کارون این زمینها شور شده اند. چنانچه شرکت میخواست این زمینها را آب شویی کند نیاز به 150 میلیارد تومان تجهیزات داشته و 3 تا 4 سال زمان نیاز داشت لذا با توجه به این که این کار از ماموریت شرکت خارج بوده این شرکت به مزایده گذاشته شده و به فروش رفته است. این دارایی به مبلغ 11 میلیارد
تومان به فروش رفته است.
در انتها به ازای هر سهم 14 ریال سود تقسیم گردید، موسسه حسابرسی فاطر به عنوان بازرس قانونی و حسابرس شرکت و موسسه حسابرسی فراز مشاور دیلمی پور به عنوان بازرس علی البدل انتخاب گردید.