کارگران چشم انتظار مجلس / بررسی لایحه بودجه به...

کارگران چشم انتظار مجلس / بررسی لایحه بودجه به...

پس از برگزاری جلسات فشرده و پیاپی در خلال رسیدگی به اعتراضات داوطلبان انتخابات و همچنین پس از آن، بررسی بخش اول لایحه...

هادی طحان‌ نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:

«پس از برگزاری جلسات فشرده و پیاپی در خلال رسیدگی به اعتراضات داوطلبان انتخابات و همچنین پس از آن، بررسی بخش اول لایحه بودجه 1403 در شورای نگهبان امروز به پایان رسید.

انشاءالله در روزهای آینده گزارشی از ایرادات شورا به لایحه مذکور را به استحضار مردم عزیز خواهم رساند.»

پیشتر سمیه گلپور، ريیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران، درباره مطالبات جامعه کارگری اظهار داشت که حدود دو هزار انجمن صنفی از مشاغل مختلف در بخش صنعت، خدمات و... در راستای تشکل‌ یابی مشاغل به ثبت رسیده است. در امسال، دو موضوع مهم که شامل قانون هفتم توسعه و لایحه بودجه 1403 بودند، مورد بحث و بررسی قرار گرفتند. کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران پیشنهاداتی برای احقاق حقوق کارگران ارايه داد زیرا برخی از موارد مطرح شده در این دو لایحه، با وضعیت اقتصادی مردم همخوانی ندارد.

وی افزود: طی نامه نگاری‌های انجام شده با ريیس مجلس شورای اسلامی و کمیسیون تلفیق، کانون سعی کرد صدای جامعه کارگری را به گوش مسيولان برساند. به عنوان مثال موضوع استاد-شاگردی با وجود اینکه نمایندگان معتقد بودند رای نمی‌آورد در حال تصویب بود که با پیگیری جامعه کارگری در آخرین لحظات رد و از دستور کار خارج شد. البته در برخی موارد مانند افزایش سن و سابقه بازنشستگی پیگیری‌ها نتیجه‌ای در بر نداشت.

وی به گلایه عنوان کرد: اگر افزایش سن و سابقه بازنشستگی با توجه به افزایش امید به زندگی همچون کشورهای اروپایی است باید سایر فاکتورها و شاخص‌ها مانند بیمه، آموزش، بهداشت و… نیز بر اساس معیارهای این کشورها باشد. آیا روابط کار ما همچون کشورهای اروپایی است؟ آیا مبلغ پرداختی به بازنشستگان مانند آنها انجام می‌شود؟ گله مند هستیم که در موضوع افزایش سن بازنشستگی از تشکل‌های کارگری نظرسنجی نشد.

وی تصریح کرد: هنگامی که از تشکل مردمی و صنفی صحبت می‌شود یعنی حلقه میانی بین مردم و حکمرانان و در این خصوص کمترین انتظار ما تعامل است که ندیدیم؛ در حالی که تشکل‌های کارگری باید اطلاع داشته باشند برای دستمزد کارگران چه اعتباری در بودجه 1403دیده شده است.

گلپور با بیان اینکه بارها رهبر معظم انقلاب در سخنان خود تاکید داشته سیاست گذاران در سیاست گذاری جانب مظلوم را رعایت کنند، اظهار داشت: اگر مردم مشکلات اقتصادی و شرایط تحریم را پذیرفته‌اند انتظار هوشمندی بیشتری از تصمیم سازان دارند. اگر از متناسب سازی حقوق صحبت می‌شود درخواست تشکل‌ها جبران عقب ماندگی گذشته است نه اینکه در افزایش دستمزد بدون در نظر گرفتن نرخ تورم که حدود 45 درصد است نیم آن هم در تعیین مزد لحاظ نشود. صحبت از افزایش 20درصدی با کدام عقل معاش قابل توجیه است؟

وی افزود: دولت می‌خواهد ناترازی اقتصادی را با افزایش سن و سابقه شاغلان تراز کند در حالی که برای خروج از وضعیت فعلی صندوق تامین اجتماعی دولت باید بدهی خود را به این صندوق بپردازد.

گلپور با اشاره به 700هزار میلیارد تومان (همت) بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: قرار بود امسال 70همت این بدهی پرداخت شود که تا کنون اقدامی صورت نگرفته است. فراموش نشود 700همت بدهی که از دهه 50تا به امروز است باید با توجه به نرخ تورم به روز شود.

ريیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران با اشاره به اینکه حق رای 3تشکل جامعه کارگری در شورای عالی کار به یک اندازه نیست، گفت: مطابق آيین نامه شورای عالی کار حضور تمام تشکل‌ها باید به صورت کارگروهی باشد که متاسفانه اینگونه نیست؛ حق رای برای 3نماینده از یک تشکل در این شورا به معنی عدم اجرای عدالت است در حالی که جایگاه تمام تشکل‌ها باید حفظ شود. همچنین این ضعف در حوزه تامین اجتماعی هم وجود دارد و از 3تشکل فعال جامعه کارگری کشور فقط دو تشکل دارای کرسی هستند. در این خصوص هم سازمان تامین اجتماعی باید زمینه همگرایی تشکل‌ها را فراهم کند.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد