تبلیغات

بنیاد مسکن 11 هزار واحد مسکن استیجاری برای دهک‌های یک تا 6 می‌سازد

بنیاد مسکن 11 هزار واحد مسکن استیجاری برای دهک‌های یک تا 6 می‌سازد

بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از تامین 11 هزار واحد مسکن استیجاری برای دهک‌های یک تا 6 درآمدی خبر داد؛ اقدامی که با هدف حمایت از مستاجران کم‌درآمد و کاهش فشار هزینه اجاره انجام می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در اطلاعیه‌ای از اجرای سه برنامه برای ساخت و تامین مسکن ویژه دهک‌های یک تا چهار درآمدی خبر داد و اعلام کرد: این برنامه‌ها در چارچوب مصوبات شورای عالی مسکن و مفاد قانون برنامه هفتم توسعه، در شهرها به‌ویژه کلان‌شهرها و همچنین روستاها در حال اجراست و برخی از آنها به مراحل مختلف پیشرفت فیزیکی و افتتاح رسیده‌اند.

بر اساس این گزارش، در حال حاضر ساخت و تامین بیش از 250 هزار واحد مسکونی در استان‌های مختلف کشور توسط بنیاد مسکن در حال انجام است. این واحدها در قالب برنامه‌های مختلف از جمله «مسکن امید»، «مسکن اقدام ملی» و «مسکن اجاره‌ای» احداث می‌شوند.

در طرح مسکن اقدام ملی که در راستای قانون جهش تولید مسکن مصوب سال 1400 توسط دولت به اجرا درآمد، تاکنون عملیات ساخت حدود 900 هزار واحد مسکونی روی زمین‌های 99 ساله توسط دولت و سایر نهادهای عمومی و انقلابی آغاز شده است. از این میزان، ساخت 195 هزار واحد مسکونی بر عهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار دارد.

همچنین بنیاد مسکن در اجرای برنامه تامین مسکن محرومان، رویکردی مبتنی بر مشارکت متقاضیان و مشمولان را دنبال کرده و تلاش کرده است این طرح صرفا به شکل از بالا به پایین اجرا نشود. بر همین اساس، زمینه مشارکت متقاضیان در فرآیند ساخت‌وساز فراهم شده است.

بر این اساس، برنامه ساخت و تامین مسکن برای دهک‌های یک تا چهار درآمدی در دو مسیر اصلی دنبال می‌شود که هر یک متناسب با شرایط متقاضیان و ظرفیت‌های موجود، مراحل اجرایی متفاوتی دارد.

ساخت 195 هزار واحد مسکن حمایتی در دستور کار بنیاد مسکن است

مهدی هدایت، معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی درباره نحوه اجرای طرح‌های تامین مسکن حمایتی اظهار کرد: در طرح نهضت ملی مسکن، پروژه‌های ساخت و تامین مسکن در دو قالب «بنیاد ساخت» و «گروه ساخت» اجرا می‌شود.

وی افزود: در قالب «بنیاد ساخت»، متقاضیانی که تمایل داشته باشند عملیات ساخت واحدهای مسکونی آنها توسط بنیاد مسکن انجام شود، قرار می‌گیرند. در مقابل، متقاضیانی که تمایل دارند زمین دریافت کرده و به‌صورت گروهی نسبت به ساخت‌وساز اقدام کنند، در قالب «گروه ساخت» دسته‌بندی می‌شوند.

هدایت تصریح کرد: در حال حاضر ساخت 83 هزار واحد مسکونی حمایتی توسط بنیاد مسکن در قالب «بنیاد ساخت» و 112 هزار واحد نیز در قالب «گروه ساخت» در دست اجراست.

معاون مسکن شهری بنیاد مسکن ادامه داد: پروژه‌های نهضت ملی مسکن که مسيولیت ساخت آنها بر عهده بنیاد مسکن قرار دارد، تاکنون به 55 درصد پیشرفت فیزیکی رسیده‌اند.

وی با اشاره به اجرای همزمان طرح «مسکن امید» گفت: بنیاد مسکن در کنار اجرای طرح نهضت ملی مسکن، برنامه مسکن امید را نیز دنبال می‌کند. در این طرح، سازمان ملی زمین و مسکن برای احداث 50 هزار واحد مسکونی، زمین‌های 99 ساله را در استان‌های مختلف واگذار می‌کند و بنیاد مسکن نیز عملیات آماده‌سازی زمین و ساخت واحدهای مسکونی را بر عهده دارد.

هدایت درباره تامین مالی طرح مسکن امید در پایان خاطرنشان کرد: منابع مالی این طرح از محل حساب 100 امام خمینی (ره)، منابع بلاعوض، تسهیلات کم‌بهره و همچنین کمک‌های خیرین تامین می‌شود.

15 هزار واحد مسکن امید و نهضت ملی در 28 استان افتتاح شد

به گزارش مهر، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اعلام کرد که همزمان با هفته دولت، 15 هزار واحد مسکونی از پروژه‌های «مسکن امید» و «نهضت ملی مسکن» که مسيولیت ساخت آنها بر عهده بنیاد مسکن بوده است، در 28 استان کشور افتتاح شد.

بر اساس این گزارش، این واحدهای مسکونی با برخورداری از امکانات لازم برای سکونت، به خانوارهای دهک‌های کم‌درآمد تحویل داده شده است.

از مجموع 15 هزار واحد مسکونی افتتاح‌شده، 10 هزار واحد در قالب «بنیادساخت» و 5 هزار واحد نیز در قالب «گروه‌ساخت» احداث شده‌اند.

آغاز برنامه مسکن استیجاری برای اقشار کم‌درآمد

بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همچنین در پی تصویب طرح «مسکن استیجاری» در شورای عالی مسکن در سال گذشته و با توجه به مشکلات مستاجران کم‌درآمد در تامین هزینه‌های اجاره، سومین جبهه کاری خود برای کمک به تامین مسکن اقشار کم‌برخوردار جامعه را تعریف کرده است.

بر این اساس، بخشی از حدود 11 هزار واحد مسکونی فاز نخست طرح مسکن استیجاری که وزارت راه و شهرسازی با هدف تملک واحدهای آماده و عرضه آنها به دهک‌های یک تا 6 درآمدی در دست اجرا دارد، توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تامین شده است.

همچنین بنیاد مسکن در فاز دوم این طرح نیز مشارکت خواهد داشت. این مرحله با ظرفیت ساخت 75 هزار واحد مسکونی اجاره‌ای ویژه زوج‌های جوان فاقد مسکن در نظر گرفته شده است.

بر اساس این برنامه، پس از احداث واحدهای مسکونی، این واحدها برای حداکثر پنج سال و با نرخ‌های حمایتی در اختیار مستاجران دهک‌های پایین درآمدی قرار می‌گیرند.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد

Rejoining the server...

Rejoin failed... trying again in seconds.

Failed to rejoin.
Please retry or reload the page.

The session has been paused by the server.

Failed to resume the session.
Please retry or reload the page.