به دلیل کمبود آمار رسمی و دقیق درباره مصرف گوشت در کشور، نمیتوان به صورت قطعی و دقیق به رقم مصرف گوشت در کشور پی برد. با این حال، با استفاده از تحقیقات و منابع موجود، میتوان تخمینی از مصرف گوشت در کشور ارايه داد. این تخمینها معمولا بر اساس نرخ مصرف گوشت در بازار، آمار تولید داخلی و واردات گوشت، و عوامل دیگری مانند رشد جمعیت و عادات غذایی انجام میشود.
اما همین که نهادهای رسمی کمتر به موضوع ارايه آمار در این باره وارد می شوند، نشان می دهد احتمالا اعداد مورد اشاره چندان آبرومند نیست.
افزایش وحشتناک قیمت گوشتضمن این که افزایش هولناک و قیمت های عجیب و غریب گوشت به ویژه گوشت قرمز در سال های اخیر، خود نشانی بر کاهش مصرف است. در عین حال روند کاهشی در یک دهه اخیر قابل کتمان نیست.مرکز آمار در یکی از این آمارها گفته است: « بررسی سری زمانی سرانه مصرف گوشت نشان میدهد مصرف گوشت قرمز کاهشی بوده به نحوی که از 8 کیلو و 700 گرم در سال 1390 به حدود6 کیلوگرم در سال 1396 رسیده است.»
روایت ها درباره میزان مصرف گوشت متفاوت و با اشکال مختلف ارايه شده است. اکو ایران پیش از این در گزارشی نوشته است: «فايو (سازمان جهانی غذا) در گزارشی در 2021-2020 سرانه مصرف گوشت قرمز ایرانیها را زیر 12 کیلوگرم اعلام کرده بود. براساس اعلام این نهاد بینالمللی به نقل از روزنامه فرهیختگان در سال 1399، سرانه مصرف گوشت قرمز و سفید در جهان 41 کیلوگرم بوده که براساس آن در میان 196 کشور جهان، رتبه ایران 98 است. رتبهای که به باور کارشناسان در سال 1401 مجدد افت کرد و ريیس اتحادیه تهیه و توزیع کنندگان گوشت گوسفندی تهران به نقل از اتاق اصناف، رقم مصرف گوشت قرمز در سال1401 برای هر ایرانی را حدود 6 کیلوگرم اعلام کرد.»
البته در گزارش ها آمده است که طبق بررسی دادههای سال 2022 فايو، میزان مصرف گوشت قرمز ایران 6 کیلوگرم بوده است.