افزایش ناگهانی قیمت نفت / بازار انرژی آشفته شد

افزایش ناگهانی قیمت نفت / بازار انرژی آشفته شد

قیمت نفت در معاملات امروز، تحت تاثیر عوامل بسیاری که مهم ترین آن ها نقش آمریکا است با افزایش قیمت همراه شد.

قیمت نفت بعد از چند روز متوالی که روند کاهشی را طی کرده بود، امروز با افزایش قیمت همراه شد. بسیاری از کارشناسان درباره سقوط طلای سیاه نظریه هایی را مطرح کرده بودند اما امروز، بالا رفتن قیمت نفت سبب شد تا تمام معادلات بهم بریزد.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 76 سنت معادل 0.93 درصد افزایش به 82 دلار و 12 سنت رسید.

 قیمت نفت حدود 1 درصد در روز جمعه افزایش یافته اما نگرانی در مورد ادامه سیاست نرخ بالای بهره در آمریکا تقاضا برای سوخت را محدود کرده و نفت را در آستانه یک کاهش قیمت هفتگی قرار داده است.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 76 سنت معادل 0.93 درصد افزایش به 82 دلار و 12 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 85 سنت معادل 1.11 درصد افزایش 77 دلار و 72 سنت معامله می‌شود.

قیمت نفت خام برنت در روز پنجشنبه به پایین‌ترین رقم از هفتم فوریه و قیمت نفت آمریکا به کمترین رقم از 23 فوریه رسیده بود.

نفت برنت 2.1 درصد و نفت آمریکا 2.8 درصد طی یک هفته گذشته کاهش قیمت داشته‌اند. این چهارمین هفته پیاپی کاهش قیمت نفت است.

نگرانی در مورد سیاست نرخ بهره فدرال رزرو و افزایش ذخایر نفت خام آمریکا بر حساسیت بازار تاثیر گذاشته است.

جزيیات آخرین اجلاس فدرال رزرو آمریکا که در روز چهارشنبه منتشر شد نشان داد سیاستگذاران این بانک مطمين نیستند نرخ بهره به اندازه کافی برای مهار تورم بالا باشد. برخی مقامات عقیده دارند در صورت افزایش دوباره تورم، نرخ بهره از این سطح هم بالاتر می‌رود.

اما جرم پاول ريیس فدرال رزرو و سایر سیاستگذاران احتمال افزایش دوباره نرخ بهره را پایین می‌دانند.

بالا رفتن نرخ بهره هزینه وام‌گیری را افزایش داده که فعالیت اقتصادی را آهسته و کرده و تقاضا برای نفت را پایین می‌آورد.

از طرف دیگر، تحلیلگران بانک سرمایه‌گذاری مورگان استنلی عقیده دارند مصرف نفت 1.5 میلیون بشکه در سال جاری میلادی افزایش می‌یابد.

به نظر می‌رسد افزایش تقاضای جهانی، کاهش تقاضا برای بنزین در آمریکا را جبران کرده است.

در این بین، بازار منتظر نتیجه اجلاس سازمان کشورهای صادر کننده نفت و متحدانش در ايتلاف اوپک پلاس است که قرار است در دوم ژوين برگزار شود. اعضای این ايتلاف قرار است در مورد تمدید قرارداد کاهش 2.2 میلیون بشکه‌ای تولید تصمیم‌گیری کنند.

پیش بینی می‌شود این طرح حداقل تا پایان سپتامبر تمدید شود.

 ضعیف شدن حاشیه سود پالایش در سراسر جهان ناشی از افت قیمت دیزل بوده که محصول پالایش شده مهمی برای بخش‌های صنعتی و حمل و نقل محسوب می‌شود. تاماس وارگا، تحلیلگر پی وی ام اظهار کرد: حاشیه سود کمتر، نشانه واضحی است که پالایشگاه‌ها، در بحبوحه تقاضای کمتر صنعتی و مصرفی، سوخت بیش از حدی تولید کردند.

 تقاضای ضعیف‌تر برای نفت از سوی بخش پالایش آسیایی، باعث شده است قیمت نفت دوبی در هشتم مه، به پایین‌ترین حد 2 ماه اخیر نزول کند.

 بر اساس گزارش رویترز، یک خریدار نفت آسیایی که مایل نبود فاش شود، گفت: برای خرید نفت غرب آفریقا و وست تگزاس اینترمدیت تا زمان کاهش بیشتر قیمت آن، دست نگه خواهد داشت.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد