استانداردسازی با اهداف صادراتی انجام می شود
فعالان صنعت سیم و کابل از نبود استانداردها در این صنعت گله مند بوده و معتقدند؛ رقبای ناسالم با تخلف و تقلب منجر به ایجاد رانت و آسیب جدی به انرژی و جامعه شده اند. به گفته آنها، حمایت دولت، از این صنعت، ناچیز بوده و اصلا به چشم نمی آید.
فعالان صنعت سیم و کابل نیز درباره صادرات محصولات این صنعت نیز انتقاد کرده و با بیان این که قادر به رقابت با سایر کشورهای منطقه نیستند بر تفاوت قیمت های صادراتی نسبت به تولید انتقاد دارند.
گفته می شود، تعرفههای صادراتی محصولات ایرانی بهحدی است که در مقایسه با سایر صادرکنندگان قادر به رقابت در بازارها به ویژه در عراق نیستند و همین موضوعات ریشه به تیشه صادرات این صنعت زده به شکلی که نیازمند اصلاحاتی در سیاست های داخلی برای جلوگیری از صادرات مواد اولیه نیز هستند.
بزرگترین مانع صادراتیصادرات سیم و کابل غیراستاندارد از کشور تبدیل به بزرگترین مانع صادراتی شده که پیشبینی میشود بین 15 تا 20 درصد محصولات تولیدی از کیفیت و استاندارد لازم برخوردار نباشد. همچنین تولیدکنندگان محصولات تقلبی به قدری حرفه ایی شده اند که حتی کارشناسان خبره سازمان ملی استاندارد با نمونهبرداریهای فعلی قادر به شناسایی این کالاها نیستند».
استاندارد سازی با محوریت صادراتعباس نوری مدیرکل استاندارد استان تهران نیز در گفتگو با گسترش نیوز در راستای نبود استانداردهای لازم در صنعت سیم و کابل خاطرنشان کرد: «در دوره تحولی سازمان ملی استاندارد؛ در حوزه های مختلف برنامه های متعددی در دستور کار است و به عنوان یکی از اولویت های مهم سازمان ملی استاندارد مد نظر قرار دارد بنابراین اداره کل استاندارد تهران؛ بحث کیفی سازی محصولات را مدنظر قرار داده است».
وی ادامه داد: «کیفیت محصولاتی که مجوز استاندارد به آن ها تعلق می گیرد را حق الناس می دانیم در نتیجه، رسالت سازمان ملی استاندارد؛ دفاع از حقوق مردم بوده بنابراین برای رفع مشکلات همه صنایع و محصولات غیر استاندارد با تمامی اتحادیه ها و اصناف وارد تعامل و مذاکرات شده ایم».
مدیرکل استاندارد استان تهران در ادامه با اشاره به این که از تمامی اتحادیه ها و انجمن هایی که محصولاتشان دارای نشان استاندارد هستند برای کاهش تعداد متقلبان و متخلفان یاری می طلبیم ادامه داد: « در حوزه صنعت سیم و کابل نشست هایی با برخی از مسيولان مرتبط برگزار شده و یکی از مهمترین برنامه های آتی ما، کیفی سازی نظارت بر بازار و تدوین استانداردهای جدید نسبت به ظرفیت تمامی انجمن هاست».
نوری در پاسخ به این سوال که، تصویب استانداردهای جدید با نگاه صادراتی خواهد بود یا تولید داخل؟ یادآور شد: « وقتی در حوزه تدوین استاندارها، ورود می کنیم این به معنای روزآمد کردن استانداردها هستیم در نتیجه این استانداردها، استاندارد روز جهانی خواهد بود که با اولویت صادرات مد نظر قرار می گیرد.
یکی از مهمترین وظیفه ما در سازمان استاندارد نظارت بر کیفیت کالا و خدمات است یادآور شد:« یک بخشی از کیفی سازی محصولات، رعایت الزامات استاندارد های تدوین شده است که به خودی خود کیفیت مناسب را در اختیار مردم قرار میدهد اما در دوره جدید که به نام تحول سازمان ملی استاندارد نیز از آن یاد می شود ، قطعا نظارت ها بیشتر بوده و ما مدعی العموم مردم هستیم به شکلی که تلاش ما برای ارتقای کیفی محصولات را حق مردم می دانیم و هر جایی حقی از مردم در نظر گرفته نشود به عنوان مدعی العموم ورود خواهیم کرد».
به گفته وی؛ نظارت های ما نسبت به گذشته بسیار قوی تر، منظم تر و با برنامه ریزی های بسیار بهتری در حال انجام است.
تحقق 65 درصدی برنامه تولید بذر گندم تاکنون
حدود 65 درصد برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی در تولید بذر گندم آبی و دیم تا کنون برای کشت پاییزه سال زراعی 1402-1401...
درخواست ارمنستان از ایران برای تولید مشترک دارو و تجهیزات پزشکی
معاون وزیر اقتصاد ارمنستان گفت: ارمنستان آماده تولید مشترک دارو با ایران است.
تصمیمات جدید دولت برای اجرایی شدن قانون ساماندهی صنعت خودرو
اعضای دولت پس از بحث و بررسی مقرر کردند دولت در راستای اجرای قانون جدید ساماندهی صنعت خودرو، الزامات اجرا، راهکارهای...
امضاء تفاهمنامه بزرگترین سرمایهگذاری در صنعت نفت با گسپروم روسیه...
ایلنا: توسعه میدان کیش و پارس جنوبی و با سرمایه گذاری 10 میلیارد دلاری در دستور کار است که براین اساس 100 میلیون متر مکعب تولید گاز خواهیم داشت که توسط گس پروم اجرا...
چرا رشد 11 درصدی اقتصاد ترکیه فریبنده است؟
سالهاست که ترکیه یک آزمایش بیملاحظه در سیاستهای پولی غیرمتعارف اجرا میکند تا جایی که حتی در اوج رکوردهای تورمی...
تعیین تکلیف تعرفه واردات ماشینآلات صنعت و معدن در هفته آینده
معاون صنایع عمومی وزارت صمت گفت: تعرفه واردات ماشینآلات صنعتی و معدنی هفته آینده در مجلس شورای اسلامی تعیین تکلیف میشود.
تولید ماهیان خاویاری در دستور کار کشت و صنعت مغان
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان گفت: : با توجه به منابع آبی و ظرفیت موجود در کشت و صنعت مغان تولید ماهیان...
«شرخر»ها و بیماری شدید اقتصاد ایران
حق شناس، هادیما در اقتصاد «شرخر چک» داریم که کارشان این است که چکهای وصول نشده افراد را به پول تبدیل کنند؛
تصمیمات مهم شورای اقتصاد در اولین جلسه سال 1401
در اولین جلسه شورای اقتصاد در سال 1401 درخواستهای وزارت نفت، نیرو، راه و شهرسازی و کشور به ریاست مخبر بررسی شد.
آیا اقتصاد ایران از ونزويلا، ونزويلاییتر شده؟
روزنامه توسعه ایرانی در گزارشی درباره پیامد خطرناک حذف ارز 4200 تومانی و تاثیر آن بر اقتصاد ایران هشدار داده است.
آغاز دوره تحول سازمان ملی استاندارد
مدیرکل استاندارد استان تهران؛ با بیان این که سازمان ملی استاندارد دوره تحول خود را آغاز کرده است افزود: «این سازمان...
ضربه محکم کرونا به اقتصاد چین
اقتصاد چین بدترین عملکرد سه ماهه خود را در بیش از دو سال گذشته به دلیل محدودیتهای بهداشتی برای مهار ویروس کرونا ثبت کر...
آغاز به کار میز ارتباطات مردمی وزارت اقتصاد در کردستان
در جریان بیستوهفتمین سفر استانی ريیس جمهور، میز ارتباطات مردمی وزارت اقتصاد و دارایی با حضور دستگاههای تابعه این وزارتخانه در استان کردستان آغاز بهکار کرد.
اقتصاد آمریکا در رکود؟ / رشد اقتصادی منفی در دومین فصل متوالی
آمارهای اقتصادی ایالات متحده نشان می دهد احتمال وقوع رکود در این کشور وجود دارد.
دریا حلقه گمشده اقتصاد ایران
ایران با دراختیار داشتن 5800 کیلومتر خط ساحلی از ظرفیت لازم برای بهرهمندی از اقتصاد دریا محور برخوردار است اما علیرغم ظرفیت بالقوه آنچه در واقعیت دیده میشود این است که از ان بهره نمیبریم.