به گزارش ایسنا، اوپک و متحدانش که به اوپک پلاس معروف هستند، در سال 2022 با محدودیت عرضه داوطلبانه برای حمایت از قیمتها، موافقت کردند. پس از آن که عربستان سعودی و روسیه، کاهش عرضه اضافی جمعا 1.3 میلیون بشکه در روز را تا پایان سال 2023 تمدید کردند، قیمت نفت برنت ماه میلادی جاری، برای نخستین بار در سال میلادی جاری، به مرز 90 دلار در هر بشکه صعود کرد.
بعضی از تحلیلگران و موسساتی مانند آژانس بین المللی انرژی بر این باورند که تمدید کاهش عرضه اوپک پلاس تا پایان سال 2023، به معنای کمبود شدید عرضه در بازار تا پایان سه ماهه چهارم است.
الکساندر دیوکوف، مدیرعامل شرکت «گازپروم نفت» اظهار کرد: اگر وضعیت کمبود نفت پیش بیاید، اوپک پلاس متناسب آن اقدام کرده و حجم عرضه نفت به بازار را افزایش میدهد. وی همچنین گفت: افزایش پیشنهادی تعرفه صادرات سوخت روسیه تنها می تواند یک تاثیر موقتی در مقابله با کمبود سوخت در بازار داخلی داشته باشد.
به گفته منابع آگاه، دولت روسیه سرگرم بررسی اعمال تعرفه صادرات 250 دلار در هر تن روی همه محصولات نفتی از اول اکتبر تا ژوين سال 2024 است تا با کمبود داخلی سوخت مقابله کند.
بر اساس گزارش رویترز، مدیرعامل «گازپروم نفت» در حاشیه کنفرانسی در سیبری غربی، گفت: بازار نفت جهانی متوازن بوده و قیمت نفت، منصفانه است.