پژمان‌فر: سازمان نقشه‌برداری کشور اطلاعات کاملی را در اختیار تصمیم‌گیران کشور قرار می‌دهد

پژمان‌فر: سازمان نقشه‌برداری کشور اطلاعات کاملی را در اختیار تصمیم‌گیران کشور قرار می‌دهد

ريیس کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به ماهیت کار سازمان نقشه‌برداری و اطلاعاتی که در...

به گزارش خبرگزاری برنا، اعضای هیيت رییسه کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی با حضور در سازمان نقشه‌برداری کشور از فعالیت‌ها، عملکرد و برنامه‌های این سازمان بازدید و با مدیران این سازمان دیدار کردند.

در ابتدای این جلسه که در محل سازمان نقشه‌برداری کشور برگزار شد، جاویدانه، ريیس سازمان نقشه‌برداری کشور با ارايه گزارشی از اقدامات و عملکرد این سازمان، ایفای نقش تنظیم‌گری و راهبری در مستندسازی عرصه و پایش هندسی کشور، راهبری برقراری دسترسی به منابع نقشه و اطلاعات مکانی موجود در دستگاه‌های اجرایی کشور، احیای شورای عالی نقشه‌برداری، تدوین استاندارد و کنترل کیفیت و تدوین دستورالعمل‌ها و استانداردهای تخصصی، تسهیل دسترسی به محتوای ذخایر اطلاعاتی سازمان، تحلیل‌های مکانی در نگرش‌های آمایشی، تدوین و انتشار اطلس‌های ملی و استانی، ژيوپورتال زیرساخت ملی داده‌های مکانی، پرتال سرمایه‌گذاری ملی، همکاری با وزارت راه و شهرسازی برای ساخت و ساز در مناطق فرونشست، تولید نقشه و اطلاعات مکانی پایه، تعیین چارچوب مرجع مختصاتی و ثقلی کشور، طرح هم افزایی سامانه‌های ارسال تصحیحات تعیین موقعیت آنی هدی و شمیم، تهیه چارت‌های الکترونیک ناوبری، توسعه شبکه پایش تراز دریا، پایش پدیده گرد و غبار، پایش مساحت پهنه‌های آبی کشور، پایش توزیع گاز متان، توسعه دولت الکترونیک و ارتقای سطح امنیت اطلاعات، استفاده از ظرفیت‌های استانی، فعالیت‌های بین‌المللی و... بود را جزو اقدامات موثر این سازمان عنوان کرد.

جاویدانه با اشاره به اینکه فعالیت سازمان نقشه‌برداری صرفا موضوع نظارت و حدنگاری نیست، گفت: سازمان نقشه‌برداری، سازمانی قدیمی، ریشه دار و تخصصی است که دامنه فعالیت گسترده‌ای دارد که متاسفانه در سالیان اخیر مورد بی‌مهری و بی توجهی قرار گرفته است. ريیس سازمان نقشه برداری گفت: برای جلوگیری از مسايل و مشکلاتی که در بحث فرونشست و همچنین کاهش سطح آب دریاچه‌ها در مناطق مختلف کشور ممکن است با آن روبرو شویم، تدابیر لازم شود و در صورت بروز مشکل، پیش بینی‌های لازم برای مواجه با آن صورت بگیرد. با توجه به گزارش‌های دریافتی نیاز است امروز توجه بیشتری به بحث فرونشست در کشور داشته باشیم.

وی ترسیم نقشه راه سازمان نقشه‌برداری، هماهنگی بیشتر با دستگاه‌ها برای اجرای پروژه‌ها، بهره‌گیری بیشتر از ظرفیت کارشناسان و سازمان نقشه‌برداری در امورات مختلف، کاهش هزینه‌های غیر ضرور و تسهیل در صدور مجوزهای لازم برای جذب نیروی متخصص در سازمان را از جمله مسايلی عنوان کرد که نیازمند توجه مسيولین امر دانست.

همچنین در این نشست پژمان‌فر، ريیس کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در گذشته نگاه عمومی به سازمان نگاه حداقلی بود، اظهار داشت: امروزه سازمان نقشه‌برداری مجموعه‌ای است که می‌تواند اطلاعات کاملی را در اختیار تصمیم‌گیران کشور قرار دهد و در واقع یکی از اجزای مهم حکمرانی و حاکمیت محسوب می‌شود.

ريیس کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت سازمان نقشه‌برداری و ضرورت استفاده از ظرفیت‌های آن در اجرای پروژه های خرد و کلان، گفت: با توجه به ماهیت کار سازمان نقشه‌برداری و اطلاعاتی که در اختیار این مجموعه است، می‌توان از داده و اطلاعات ارايه شده برای اقدامات و همچنین تصمیمات اتخاذشده در سطح مجموعه‌های حاکمیتی و نظارتی بهره‌مند شد.

وی پیشنهاد داد گزارش اقدامات سازمان نقشه‌برداری جهت ارايه به سران سه قوه جهت الزام آنها به توجه به اهمیت نقشه و اطلاعات مکانی در تصمیم‌گیری های کلان ارسال گردد.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد