تبلیغات

سازمان خصوصی‌سازی ادعای نماینده تهران در مجلس را رد کرد

سازمان خصوصی‌سازی ادعای نماینده تهران در مجلس را رد کرد

اقتصاد کلانتهران- ایرنا- سازمان خصوصی‌سازی در واکنش به اظهارات ابوالقاسم جراره، نماینده مجلس و عضو کمیسیون صنایع و معادن، درباره تجمیع 60 همت پول سهام عدالت در یک شرکت خصوصی و عدم توزیع آن، طی بیانیه‌ای این ادعا را رد کرد.

به گزارش ایرنا از سازمان خصوصی‌سازی، در پی اظهارات ابوالقاسم جراره نماینده مردم تهران در مجلس و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز سه‌شنبه 30 اردیبهشت 1404 و انتشار در رسانه‌ها مبنی بر اینکه «سازمان خصوصی‌سازی 60 همت پول سهام عدالت را در یک شرکت خصوصی تجمیع کرده و توزیع نکرده است»، سازمان خصوصی‌سازی بیانیه‌ای به این شرح صادر کرد:‌

متعاقب صدور فرمان 9 اردیبهشت 1399 مقام معظم رهبری در موضوع آزادسازی سهام عدالت، آیین‌نامه اجرایی آزادسازی سهام عدالت به تصویب شورای عالی بورس رسید. به موجب تکلیف مقرر در این آیین‌نامه، سازمان خصوصی‌سازی اطلاعات هویتی کل مشمولان سهام عدالت به همراه میزان سهام هر یک از آنان را در تاریخ 31 خرداد 1399 به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) تحویل داده است.

بنابراین از همان تاریخ و به موجب آیین‌نامه مذکور، مسيولیت پیگیری، وصول و واریز سود شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه محول شده است.

همچنین مقرر شد این سازمان بر اساس آیین‌نامه فوق و تا تعیین تکلیف شرکت‌های غیربورسی (13 شرکت) و ساماندهی آنها، نسبت به وصول سود سهام این شرکت‌ها اقدام و پس از دریافت به حساب شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه واریز کرده تا ضمن تجمیع با سود سهام شرکت‌های بورسی (36 شرکت) توسط شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به حساب مشمولان سهام عدالت واریز شود.

از تاریخ مذکور با توجه به توضیحات فوق در رد ادعای خلاف واقع نماینده محترم نکات زیر قابل ذکر است:

- منظور از شرکت خصوصی، شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار است

- سازمان خصوصی‌سازی اطلاعی از رسوب وجوه مذکور و مورد ادعای نماینده مجلس ندارد

- اساسا سازمان خصوصی‌سازی هیچ‌گونه مسيولیتی برای وصول سود سهام شرکت‌های بورسی ندارد

- سازمان خصوصی‌سازی هیچ‌گونه مسيولیتی در خصوص توزیع و واریز سود سهام عدالت بین مشمولان ندارد

- سازمان خصوصی‌سازی صرفا سود سهام شرکت‌های غیربورسی را تا قبل از واریز به حساب شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در حساب‌های دولتی خود نگهداری می‌کند و تا پیش از این در کمترین فاصله زمانی ممکن تا زمان واریز سود به حساب مشمولان، به حساب شرکت مذکور واریز کرده است

- فرآیند مذکور از سوی دستگاه‌های نظارتی مستقر در سازمان خصوصی‌سازی شامل دیوان محاسبات کشور، سازمان بازرسی کل کشور و سازمان حسابرسی مورد نظارت و بازرسی قرار گرفته است

در ارايه اخبار مربوط به یک طرح ملی که حدود 50 میلیون نفر ازآحاد مردم در آن سهامدار هستند ملاحظات ویژه اجتناب‌ناپذیر است. همانطور که گفته شده از سال 1399 اکثر امور مربوط به سهام عدالت از جمله نحوه پرداخت سود سهام بین مشمولان از سازمان خصوصی‌سازی منتزع و به سازمان بورس و اوراق بهادار محول شده است. ضمن آنکه شرکت خصوصی مورد اشاره توسط ایشان، همان شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه است که اگر چه ماهیت آن غیردولتی است لیکن تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار و تسویه وجوه و در چارچوب مصوبات شورای عالی بورس فعالیت و اقدام می‌کند. در شرایطی که سازمان خصوصی‌سازی به عنوان یکی از نهادهای اصلی جلب سرمایه‌گذاری در اجرای شعار سال محسوب می‌شود، اظهارات غیردقیق باعث سلب اعتماد در این زمینه خواهد شد.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد

Rejoining the server...

Rejoin failed... trying again in seconds.

Failed to rejoin.
Please retry or reload the page.

The session has been paused by the server.

Failed to resume the session.
Please retry or reload the page.