تبلیغات

معاون وزیر جهادکشاورزی: نرخ خرید تضمینی گندم شناور شد

معاون وزیر جهادکشاورزی: نرخ خرید تضمینی گندم شناور شد

کشاورزیمعاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه هدف از تعیین قیمت شناور گندم که در سال گذشته انجام شد، حمایت از کشت گندم و رسیدن به خودکفایی است، گفت: طبیعتا این سیاست برای رسیدن...

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اکبر فتحی، معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به پرسشی در مورد زمان تعیین نرخ خرید تضمینی گندم، گفت: جلسه شورای قیمت‌گذاری برگزار شده؛ اما با توجه به تکالیف جدیدی که در قانون جدید برای اعضای شورا آمده، یکسری تغییر رویکرد در حال انجام است.

تعیین نرخ خرید تضمینی گندم زمان‌بر شد

ایلنا نوشت: معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه باید شرایطی فراهم شود که کشاورز گندم خود را بفروشد و بخش خصوصی برای خرید آن ورود کند، گفت: در حوزه گندم اتفاقی که در نیمه دوم امسال افتاد، تفکیک گندم صنف و صنعت از گندم نانوایی‌ها بود که به بخش خصوصی واگذار شد که خود صنف و صنعت وارد شوند و گندم را خریداری کنند.

فتحی به دلایل زمان‌بر شدن تعیین نرخ خرید تضمینی گندم اشاره کرد و گفت: از طرف دیگر یک موضوع مطرح است که ما چگونه بتوانیم از ظرفیت بخش خصوصی و صندوق‌ها برای تامین منابع مربوط به خرید گندم استفاده کنیم تا مشکلات کشاورز که سال‌های سال با آن مواجه بود و پول گندم او به موقع پرداخت نمی‌شد، برطرف شود. این موارد در دستور کار شورای قیمت‌گذاری قرار گرفته و به همین دلیل موضوع تعیین نرخ خرید تضمینی گندم، زمان‌بر شده است.

اختلاف نظر بین اعضای شورای قیمت‌گذاری

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: دلیل دیگر طولانی شدن تعیین نرخ خرید تضمینی گندم هم به موضوع عدم قطعیت قیمت تضمینی و اختلاف نظری که بین اعضای جلسه وجود دارد، برمی‌گردد.

فتحی ادامه داد: با توجه به تغییر سیاست‎‌ها در تعیین نرخ خرید تضمینی گندم، قرار است جلسه بعدی با حضور اعضای دولتی اعم از ريیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر اقتصاد برگزار شود تا با توجه به تغییر رویکردها و تغییر سیاست‌های قیمتی و غیر قیمتی که در شورا بحث شده در مورد نرخ خرید تضمینی گندم تصمیم‌گیری شود.

تداوم سیاست تعیین قیمت شناور برای گندم برای رسیدن به خودکفایی

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به این سوال که «آیا قیمت خرید تضمینی گندم همانند سال گذشته شناور خواهد بود؟» گفت: هدف از تعیین قیمت شناور گندم که در سال گذشته انجام شد، حمایت از کشت گندم و رسیدن به خودکفایی است و خودکفایی هم زمانی محقق می‌شود که ما بتوانیم عملکرد را در واحد سطح افزایش دهیم به علاوه اینکه کیفیت محصول تولیدی‌مان به لحاظ پروتيین موجود در گندم بتواند رقابت کند.

فتحی افزود: رسیدن به این موارد مستلزم این است که تفاوت قیمتی را بین گندم کیفی و گندم معمولی داشته باشیم و تا زمانی که این تفاوت به وجود نیاید، طبیعتا انگیزه‌ای برای کشاورزان برای افزایش کیفیت به وجود نمی‌آید. بنابراین، اگر سال قبل قیمت شناور 47500 تا 49500 تومان برای هر کیلوگرم گندم تعیین شد، در همین راستا بوده و طبیعتا این سیاست برای رسیدن به خودکفایی باید ادامه داشته باشد. این موضوع مد نظر اعضای شوراست که بتوانند از حمایتی که اتفاق می‌افتد، بهره‌برداری لازم را برای رسیدن به خودکفایی و کیفیت داشته باشند.

حضور اعضای دولتی در جلسه شورای قیمت گذاری

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به این سوال که «جلسه تعیین نرخ خرید گندم چه زمانی برگزار می‌شود؟» گفت: مقرر است که در جلسه پیش رو شورای قیمت‌گذاری اعضای دولتی شخصا حضور داشته باشند؛ بنابراین باید هماهنگی لازم انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: هنوز تاریخ مشخصی که همه حضور داشته باشند مقرر نشده و در همین هفته تاریخ آن مشخص خواهد شد.

223225

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد

Rejoining the server...

Rejoin failed... trying again in seconds.

Failed to rejoin.
Please retry or reload the page.

The session has been paused by the server.

Failed to resume the session.
Please retry or reload the page.