تبلیغات

تکلیف قانونی کالاهای به‌دست‌آمده از آب‌های سرزمینی

تکلیف قانونی کالاهای به‌دست‌آمده از آب‌های سرزمینی

کالاهای خارج‌شده از آب‌های سرزمینی و مرزی باید به گمرک تحویل شوند و مالکان آن‌ها از زمان انتشار آگهی یک سال فرصت دارند با ارايه اسناد و پرداخت هزینه‌های قانونی، برای ترخیص کالا اقدام کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس ماده 157 قانون امور گمرکی، افرادی که کالاهای داخلی یا خارجی را از آب‌های سرزمینی و مرزی خارج می‌کنند، موظف‌اند آن را به نزدیک‌ترین گمرک تحویل دهند.

مطابق این ماده، گمرک پس از تحویل کالا باید صورت‌جلسه‌ای شامل مشخصات و ویژگی‌های آن تنظیم کند و پس از ثبت در دفتر انبار و صدور قبض انبار، موضوع را بلافاصله در یک روزنامه کثیرالانتشار آگهی کند.

بر اساس قانون، مدعیان مالکیت کالا از تاریخ انتشار آگهی یک سال فرصت دارند با ارايه مدارک مالکیت به گمرک مراجعه کنند. در این مدت، مالک باید حقوق ورودی کالای خارجی، هزینه‌های خارج کردن کالا از آب و سایر هزینه‌های مرتبط را پرداخت کرده و برای ترخیص آن اقدام کند.

در صورتی که تا پایان مهلت یک‌ساله کسی برای تعیین تکلیف کالا مراجعه نکند، کالا مجهول‌المالک تلقی می‌شود و پس از فروش توسط نهاد ماذون از سوی ولی فقیه، هزینه‌های مربوط از محل وجوه حاصل از فروش پرداخت خواهد شد.

همچنین، طبق تبصره نخست این ماده، تعیین تکلیف شناورهای غرق‌شده یا آسیب‌دیده و بقایای آن‌ها که توسط سازمان بنادر و دریانوردی جابه‌جا می‌شوند، با رعایت ماده 37 قانون دریایی ایران مصوب 29 شهریور 1343 انجام می‌شود.

تبصره دوم نیز مقرر می‌کند کالاهای سریع‌الفساد و کالاهایی که نگهداری آن‌ها مستلزم هزینه اضافی یا موجب بروز خطر باشد، مطابق مقررات مربوط به فروش برسند. وجوه حاصل از فروش این کالاها تا زمان تعیین تکلیف نهایی به‌عنوان سپرده نگهداری خواهد شد.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد

Rejoining the server...

Rejoin failed... trying again in seconds.

Failed to rejoin.
Please retry or reload the page.

The session has been paused by the server.

Failed to resume the session.
Please retry or reload the page.