سهمیه خرید ارز برای سفرهای هوایی تغییر کرد/ پیشنهاد بانک مرکزی برای کسانی که دلار بیشتری میخواهند؛ بفرمایید بازار توافقی
بر این اساس در تاریخ مذکور از سوی بانک مرکزی به شرکتهای صرافی اعلام شد: در راستای اجرای سیاستهای ارزی دولت، از تاریخ ابلاغ اطلاعیه (14 دی ماه 1400)، نحوه فروش ارز در سرفصلهای مسافرتی به شرح زیر اصلاح میشود:
حداکثر میزان فروش ارز توسط شرکتهای صرافی بابت مسافرین بالای 18 سال و یک بار در سال تا سقف مقرر با اخذ مدارک و مستندات تعیین شده به شرح زیر میباشد:
1- برای کشورهای با ویزا به صورت هوایی 2000 (دو هزار) یورو یا معادل آن به سایر ارزها؛
2- برای کشورهای بدون ویزا به صورت هوایی 300 (سیصد) یورو یا معادل آن به سایر ارزها؛
3- مسافرتی به صورت زمینی، ریلی و دریایی 300 (سیصد) یورو یا معادل آن به سایر ارزها.
این اطلاعیه در دی ماه سال گذشته در حالی بود که در آن زمان، یک مسيول بانک مرکزی در گفتوگویی از اقدام جدید بانک مرکزی در راستای ساماندهی وضعیت فروش ارز مسافرتی خبر داد و گفت: "بانک مرکزی امروز دستورالعمل جدیدی را در خصوص فروش ارزهای مسافرتی ابلاغ کرد. وی ادامه داد: پیش از این براساس دستورالعمل بانک مرکزی برای همه مسافران اعم از سفر هوایی و زمینی و ... و با ویزا و بدون ویزا به طور یکسان 2200 یورو بود. "
"نظر به ساماندهی مصارف ارزی خدماتی و روان سازی معاملات خرید و فروش ارز در شبکه صرافیهای کشور و با عنایت به تعمیق بازار معاملات ارز با نرخ توافقی و همچنین فروش ارز به اشخاص حقیقی تا سقف 2000 یورو در سرفصل سایر (کد 24)، سقف فروش ارز مسافرتی برای کشورهای با ویزا (هوایی - کد 51)، موضوع ابلاغیه شماره 301405 مورخ 1400/10/14، مبلغ 500 یورو یا معادل آن به سایر ارزها تعیین میشود.
این در حالی است که روند اخیر نیز نشان میدهد که سهمیه ارز مسافرتی از 2200 یورو به 500 یورو (برای سفرهای هوایی با ویزا) کاهش قابل توجهی داشته است.
سرانجام در 22 خردادماه 1401، ابلاغیه جدید بانک مرکزی به صرافیها، از چراغ سبز بازارساز برای عرضه اسکناس ارز صادرکنندگان به شبکه صرافیها خبر داد و بنا بر این ابلاغیه، از این پس صرافیها میتوانند اسکناس ارز صادرکنندگان را با نرخ توافقی خرید کرده و به متقاضیان ارزی بفروشند.
این ابلاغیه تاکید داشت که خرید ارز توسط صرافیها از صادرکنندگان بدون محدودیت و با نرخ توافقی و نه دستوری انجام شود. همچنین در بخشی از این ابلاغیه بیان شده است که فروش ارز در سرفصل سایر (کد 24) با احراز هویت متقاضی به فروش برسد. با این اقدام، رفع تعهد ارزی صادرکننده نیز لحاظ میشود.
آنچه در این ابلاغیه مشهود بود، تاکید سیاست گذار بر عرضه ارز صادرکنندگان به صورت اسکناس به صرافیها بود؛ اما چند روز بعد، بانک مرکزی از برنامه و یا بهتر بگوییم از گشایش ارزی دیگری هم رونمایی کرد.
بنابراین، با صدور بخشنامه جدید بانک مرکزی، به صرافیها اجازه داده شد تا علاوه بر ارز صادرکنندگان، نسبت به خرید ارز از همه اشخاص حقیقی و حقوقی با نرخ توافقی به منظور فروش به متقاضیان اقدام کنند.
در این بخشنامه آمده بود، این خرید ارز از سوی صرافیها با دریافت اصل اظهارنامه گمرکی معتبر مبنی بر ورود اسکناس با نرخ توافقی انجام میشود؛ ضمن اینکه مانند گذشته خرید اسکناس خرد از اشخاص با رعایت مقررات ارزی و مبارزه با پولشویی امکان پذیر است. به عبارت دیگر، سیاست جدید بانک مرکزی در ابتدا تنها مختص به صادرکنندگان بود و تنها این افراد میتوانستند داراییهای ارزی خود را به صرافیها عرضه کنند، ولی بنا بر مصوبه جدید، نه تنها صادرکنندگان بلکه تمامی افراد حقیقی و حقوقی میتوانند هر میزان ارز که مایلند با قیمت توافقی به صرافیها بفروشند.
پایان همکاری فطانت با بانک مرکزی در بانک آینده/ سرپرست جدید معرفی ...
با پایان ماموریت 31 ماهه بانک مرکزی به محمد فطانت در بانک آینده، نهاد ناظر بازار پولی کشور برای این بانک بحران زده به دنبال سکاندار جدیدی است.
جزییات جلسه مشترک ريیس کل بانک مرکزی و ريیس...
مجید عشقی، ريیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: قرار بر این شد که در خصوص نرخ بهره بین بانکی، موضوع مدیریت شود و با...
بانک مرکزی: تورم در ماههای آینده کاهش مییابد
اقتصاد کلانتسنیم نوشت :بانک مرکزی اعلام کرد تورم ماهانه اقلام خوراکی از 25.4 درصد در خردادماه به 5.7 درصد در تیرماه کاهش یافت. کاهش حدود 20 واحد درصدی تورم اقلام خوراکی از خرداد تا تیر، به وضوح پایان ...
مجلس نسخه بانک مرکزی را به زودی میپیچد
نظری؛ عضو هیيت ريیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: سیاستهای پولی کشور را بانک مرکزی و سیاستهای مالی کشور...
تامین مالی غیرتورمی تولید اولویت بانک مرکزی/ انتشار 7 هزار و 560...
میزان انتشار اوراق گام فقط در یک ماه اخیر با اصلاحات دستورالعمل قبلی در بانک مرکزی به 7 هزار و 560 میلیارد تومان رسید.
خالص بدهی بخش دولتی به بانک مرکزی منفی شد
دولت در راستای کنترل تورم اصلاحاتی را شروع کرده و استقراض از بانک مرکزی را بهتدریج کاهش داده و حتی خالص بدهی بخش...
تامین مالی «غیر تورمی» تولید، در دستور کار بانک مرکزی
مدیرکل روابط عمومی بانک مرکزی در تويیتی اعلام کرد: ارزش اوراق گام در یک ماه از 7.5 هزار میلیارد تومان گذشت.
قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز
بررسی قیمتها در بازار نشان از نوسان محدود بهای ارز و طلا و سکه دارد.
•پیش بینی مهم از قیمت دلار / توصیه ای جدی به...
تامین مالی غیرتورمی تولید در دستور کار بانک مرکزی؛ ارزش اوراق گام...
بورستهران - ایرنا - مدیرکل روابط عمومی بانک مرکزی در تويیتی اعلام کرد، ارزش اوراق گام در یک ماه از 7500 میلیارد تومان گذشت.
پیام تسلیت ريیسکل بانک مرکزی به مناسب درگذشت دکتر عادلآذر
ایلنا: ريیس کل بانک مرکزی در پیامی درگذشت دکتر عادل آذر را تسلیت گفت.
چاپ پول در کدام دوره بانک مرکزی بیشتر بوده؟
دولت قبل در 2ماه نخست سال گذشته 36 هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی استقراض کرد اما در سال جاری این رقم نزدیک به صفر...
نرخ تورم در ماههای آینده کاهشی خواهد شد/ برخورد سخت بانک مرکزی با...
معاون اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه با اعلام اینکه در ماههای آینده نرخ تورم کاهشی خواهد شد، گفت: تورم خردادماه در واقع تورم پنهان است که پس از اصلاح نظام پرداخت و حذف ارز 4200 تومانی تومان نمایان ...
قیمت دلار ترمز برید | آخرین گزارش ها از قیمت دلار
دلار آمریکا در مقایسه با ارزهای اصلی جهان قوی تر می شود. در سال 2022 تا به امروز، ارزش دلار به سطوحی رسیده که از اوایل...
برنامه بانک مرکزی برای کنترل نرخ تورم چیست؟
نرخ بهره بین بانکی طی روزهای گذشته به محل مناقشه کارشناسان بانکی و بورسی تبدیل شده است به طوری که کارشناسان بانکی رشد نرخ بین بانکی را اقدامی منطقی در مواجه با رشد نرخ تورم می دانند.