موسوی گفت: استفاده از بازار بدهی، بازتنظیم بدهیهای موجود و پرهیز از استقراض مستقیم از بانک مرکزی سه اقدام اصلی برای مهار تورم و تثبیت ارزش ریال هستند. به گفته او، بدون این اصلاحات بنیادین، سیاستهای ارزی و پولی تنها اثر کوتاهمدت خواهند داشت.
بحران بازگشت ارزهای صادراتیعضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به پرسشی درباره عدم بازگشت 95 میلیارد دلار ارز صادراتی به کشور و ناکارآمدی نظارت بر قاچاق ارز و کالا اظهار داشت: این موضوع یکی از عوامل کلیدی بیثباتی ارزی است. وقتی ارز حاصل از صادرات بازنمیگردد، منابع ارزی کشور محدود شده و فشار بر نرخ ارز افزایش مییابد. او تاکید کرد باید سازوکار بازگشت ارز ساده، شفاف و مشوقمحور شود تا صادرکنندگان انگیزه کافی برای بازگرداندن ارز داشته باشند و در کنار آن برخورد قاطع با متخلفان صورت گیرد.
پیشبینی تورم و نرخ دلارموسوی درباره پیشبینی تورم 41.6 درصدی و احتمال رسیدن نرخ دلار به 130 هزار تومان تا ابتدای زمستان گفت: تحقق تورم 41 درصدی تنها در صورتی ممکن است که دولت از استقراض پولی دست بردارد و سیاست پولی انقباضی را ادامه دهد. در غیر این صورت، نرخ تورم بالاتر خواهد رفت.
او افزود پیشبینی دلار در محدوده 130 هزار تومان ناشی از تداوم تورم داخلی بالا در برابر تورم جهانی پایین است. اگر دولت بتواند کسری بودجه را مهار و بازار ارز را با منابع واقعی مدیریت کند، احتمال کنترل نرخ ارز وجود دارد، اما بدون اصلاحات مالی، این سطح قیمت کاملا قابل انتظار خواهد بود.









