دولت ريیسی به دلار جهانگیری برگشت که 28 هزارمیلیاردتومان از درآمدش کم نشود؟
ماجرا از آنجا شروع شد که احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، در مصاحبهای اعلام کرد که دولت خواستار برگشت ارز چهارهزارو 200 تومانی به نرخ محاسبات گمرکی شده است. این خبر از سوی بسیاری از رسانهها، عقبنشینی دولت از برنامههای اقتصادیاش تلقی شد. برنامههایی که آن را «جراحی اقتصاد» خطاب کرده است. با این حال یک روز پس از انتشار این خبر، وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه آن را رد کرده و گفتند ماجرا چیز دیگری است. آنها میگویند که دولت برای کاهش هزینههای واردات، خواهان تغییراتی در فرمول محاسباتی هزینه واردات کالا شده است. اما کارشناسان اقتصاد میگویند این ماجرا برای دولت گران تمام میشود و رقمی نزدیک به 28 هزار میلیارد تومان درآمدهای دولت را کاهش میدهد.
آنها میگویند که دولت کسری بودجه پیشآمده را با انتشار اوراق جبران میکند و نتیجه آن بدهی بیشتر به بانکها و چاپ پول و رشد تورم است. به عقیده کارشناسان این اقدام دولت فقط جنبه تبلیغی دارد و در عمل تاثیری در کاهش نرخ تورم و قیمت مصرفکننده نخواهد داشت.
23302
سیاست دولت سیزدهم همان مسیر دولت قبل در مدیریت نرخ ارز است
یک استاد دانشگاه برنامه دولت در زمینه مدیریت نرخ ارز را ادامه سیاست غلط دولت قبل دانست و گفت: اقدامات انجام شده و شجاعت دولت در افزایش نرخ ارز تاثیر روانی بر جامعه گذاشت.
کاهش گازسوزی در مشعلها تا پایان دولت سیزدهم
مدیر بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت ملی نفت ایران از برنامهریزی برای کاهش سوزاندن گازهای ارسالی به مشعل تا پایان دولت سیزدهم خبر داد.
ذخیره سازی مناسب کالاهای اساسی در دولت سیزدهم / امکان بازگشت نرخ ا...
درمیزگرد بررسی عملکرد یک سالگی دولت سیزدهم در اقتصاد مصباحی مقدم ذخیره سازی مناسب کالاهای اساسی را از اقدامات مثبت این دولت خواند.
مسیر استقراض دولت از بانک مرکزی غیر مستقیم شد/ دولت سیزدهم رکورددا...
محمود جامساز گفت: از ابتدای امسال تا کنون نیز نقدینگی به حدود 5000 تریلیون تومان رسیده که بیانگر رشد نقدینگی از طریق افزایش پایه پولی و قدرت خلق پول بانکهاست.
بزرگترین پروژه سرمایهگذاری دولت سیزدهم رقم میخورد
با امضای یادداشت تفاهم میدان آزادگان که تامین مالی آن را بانکهای ایرانی و شرکتهای تولید و اکتشاف داخلی برعهده گرفتهاند، بهرهبرداری از این میدان مشترک با کشور عراق تسریع می شود.
وعدههای دولت سیزدهم و تبعات رویگردانی از علم اقتصاد
غنی نژاد،موسیبررسی کارنامه نزدیک به یکسال دولت سیزدهم، نیازمند این است که مانند هر دولت دیگری، به وعدههای کاندیدای ریاست دولت، پیش از سرکار آمدن و میزان تحقق آنها پس از آن پرداخت.
طبق آمار دولت سیزدهم، 98 هزار نفر پس از کرونا شغل خود را از دست دا...
بازار کارعباس عبدی در رزنامه اعتماد نوشت:وضعیت اشتغال و بیکاری یکی از مهمترین دماسنجهای جامعه است.
تجارت 102 میلیارد دلاری کشور در دولت سیزدهم/ رشد 58 درصدی ترانزیت ...
سخنگوی گمرک گفت: از شهریور 1400 تا پایان تیرماه امسال، 151.5 میلیون تن کالا به ارزش 102 میلیارد دلار، بین ایران و سایر کشورها تبادل شد که نسبت به مدت مشابه 31 درصد در ارزش افزایش داشته است.
حذف ارز ترجیحی، با صنعت لبنیات و سلامت مردم چه می کند؟
صنعتدنیای اقتصاد نوشت:با حذف ارز ترجیحی، صنعت لبنیات با چالشهایی مواجه شده است که از جمله مهمترین چالشها افزایش بهای تمام شده محصولات لبنی ناشی از افزایش شیر خام است.
آیا پس از حذف ارز ترجیحی فقط 4 قلم کالا گران شد یا 50 قلم؟
اقتصاد کلانباشگاه خبرنگاران جوان نوشت:قرار بود ارز 4200 تومانی حذف شود تا این مردم باشند که انتخاب کنند هزینه یارانه خود را میخواهند برای خرید کدام کالا مصرف کنند.
کشت قراردادی گندم از امسال/ حذف ارز ترجیحی فقط نظر دولت نبود
وزیر جهاد کشاورزی گفت: کشت قراردادی گندم از امسال انجام میشود که نیازمند کمک بخش خصوصی بوده و حتی حاضر به واگذاری هستیم.
کاهش اثر شوک تورمی اولیه ناشی از حذف ارز ترجیحی تا دو ماه آینده
ريیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: اثر شوک تورمی اولیه ناشی از حذف ارز ترجیحی تا یکی دو ماه آینده کاهش مییابد.
تعمیق روابط ایران و روسیه بر بستر نفت/ گام بلند دولت سیزدهم در دی...
همزمان با حضور ولادیمیر پوتین، ريیسجمهور روسیه و مقامهای ارشد این کشور در ایران، شرکت ملی نفت ایران و گازپروم روسیه تفاهمنامهای در زمینه انرژی به ارزش حدود 40 میلیارد دلار امضا کردند.
به صرفه شدن تولید داخل با حذف ارز ترجیحی/ ضربه مهلک ارز 4200 تومان...
عضو کمیسیون جهش تولید مجلس گفت: در سالهای گذشته به دلیل ثابت نگه داشتن نرخ ارز و واردات کالاهای یارانهای، تولید در حوزههای مختلف کاهش پیدا کرده و سهم واردات بیشتر شده است.