سخنگوی صنعت برق: تامین برق صنایع از بخش خانگی پیشی گرفت

سخنگوی صنعت برق: تامین برق صنایع از بخش خانگی پیشی گرفت

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: برای نخستین بار در چهار ماه گرم سال میزان تامین برق صنایع بیش از میزان تامین برق خانگی بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری برنا، مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: بخش خصوصی 60 درصد از تولید برق کشور را بر عهده دارد که در تابستان امسال خوب عمل کردند، همچنین نیروگاه‌های دولتی نیز با حداکثر ظرفیت در مدار بودند.

وی افزود: امسال صنایع بزرگ رشد 8.15 درصدی برق را برای نخستین بار تجربه کردند.

رجبی مشهدی ادامه داد: این رشد مصرف در بخش صنایع در سال حمایت از تولید ناشی از مدیریت مصرف در بخش خانگی بود که با اعمال پاداش محقق شد.

سخنگوی صنعت برق کشور با بیان این‌که 32 هزار مگاوات ناشی از افزایش مصرف کولرها را داریم (تعداد 20 میلیون کولر آبی و 10 میلیون کولرگازی در کشور وجود دارد.)، گفت: بار پایه کشور 42 هزار مگاوات است و شهریور بسیار گرمی را پشت سر گذاشتیم و 8.3 درصد رشد مصرف نسبت به سال‌های قبل ثبت شد. از ابتدای خرداد نیز رشد 3.6 درصدی رشد مصرف را مواجه بودیم و این موضوع تقاضا را بیش از دوبرابر سال گذشته افزایش داد.

وی تاکید کرد: علی‌رغم کمبود نقدینگی که در صنعت برق وجود داشت توانستیم از ظرفیت کامل نیروگاه‌ها استفاده کنیم و با موفقیت پیک را پشت سر بگذاریم.

سخنگوی صنعت برق خاطرنشان‌کرد: به‌طور متوسط در 10 سال اخیر رشد مصرف برق در بخش صنایع چهار درصد بود که امسال برای نخستین بار رشد 2 برابری پیدا کرد.

رجبی مشهدی درباره پاداش مشترکین خانگی تصریح کرد: 40 درصد از مشترکین خانگی مشمول پاداش شدند و حدودا 2 هزار و 200 میلیارد تومان در قبض مشترکین خوش مصرف منظور شد.

به گفته سخنگوی صنعت برق برای دومین سال پیاپی برق بخش‌های مختلف به ویژه خانگی و همچنین صنایع بدون محدودیت و بدون خاموشی تامین شد.

وی با اشاره به آخرین وضعیت نصب کنتورهای هوشمند تصریح کرد: یک میلیون و 400 هزار کنتور هوشمند نصب شده که یک میلیون و 200 هزار دستگاه دیگر نیز اضافه خواهد شد.

وی افزود: یکی از اقدامات این بود که نیروگاه‌ها به موقع تعمیر شدند و با ظرفیت کامل در مدار قرار گرفتند و برنامه‌ریزی شده است که از ابتدای مهرماه نیز تعمیرات نیروگاه‌ها آغاز شود به گونه‌ای که قبل از ابتدای خردادماه در مدار قرار بگیرند.

به گفته مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران به دنبال افزایش تبادل با سوریه و کشور ترکیه هستیم که از طریق سیستم بک تو بک این کار را با کشور ترکیه انجام دهیم یک مرتبه به صورت آزمایشی این کار انجام شد و شرایط را به گونه‌ای تنظیم خواهیم کرد که میزان تبادل برق افزایش یابد.

وی با بیان این‌که از سه کشور امکان واردات برق و از سه کشور امکان صادرات را داریم و برنامه وزارت نیرو نیز جابه‌جایی برق است به گونه‌ای که در زمان اوج بار میزان واردات افزایش و با عادی شدن شرایط صادرات برق افزایش پیدا می‌کند.

رجبی مشهدی با بیان این‌که افزایش دمای امسال در کل جهان بسیار محدود بود به طوری که در طول 120 سال گذشته بی‌سابقه بوده است، تصریح کرد: در هفته‌های آخر تیرماه و ابتدای مردادماه شرایط سختی را پشت سر گذاشته‌ایم حتی در شهریورماه نیز سه هفته گرم را داشتیم به طوری که برخی روزها بیش از 8000 مگاوات به مصرف برق کشور افزوده شد و در مجموع 35 روز اوج بار را پشت سر گذاشتیم.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با اشاره به هماهنگی‌های صورت گرفته بین وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: مقرر شده 10 هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع احداث شود که تاکنون دو واحد نیروگاهی احداث شده و دو واحد دیگر نیز احداث خواهد شد و طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته طی دو سال آینده 10 هزار مگاوات در مدار تولید قرار می‌گیرد که بیش از 5000 مگاوات آن تاکنون عملیات‌اش آغاز شده است.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد