تبلیغات

ترکیه از روسیه گازويیل وارد می‌کند

ترکیه از روسیه گازويیل وارد می‌کند

وزیر انرژی ترکیه از واردات گازويیل از روسیه در چهارچوب توافق مسکو و واشینگتن خبر داد.

به گزارش ایلنا از خبرگزاری رویترز، آلپ‌ارسلان بایراکتار در گفت‌وگو با شبکه تلویزیون «کانال 7» اعلام کرد که ترکیه بخشی از گازويیلی را که روسیه قرار است در چهارچوب توافق با آمریکا به بازارهای جهانی عرضه کند، دریافت خواهد کرد.

بایراکتار گفت که توافق روسیه و آمریکا برای عرضه گازويیل برای امنیت انرژی ترکیه اهمیت دارد. آنکارا برای تامین بخشی از انرژی مورد نیاز خود به روسیه، ایران، آذربایجان و دیگر کشورها وابسته است. این کشور در تلاش است تا از طریق امضای قراردادهایی با آمریکا و دیگر شریکان، منابع تامین انرژی خود را متنوع سازد.

وی افزود: روسیه در ماه‌های گذشته، هم‌زمان با کمبود انرژی، محدودیت‌هایی را بر صادرات گازويیل اعمال کرد. این کشور هم‌اکنون برای عرضه گازويیل با ترامپ به توافق رسیده‌ است. ما هم از طریق مذاکرات انجام‌شده، بخشی از این گازويیل را به ترکیه وارد می‌کنیم.

وزیر انرژی ترکیه جزيیات بیشتری در این باره ارايه نکرد.

بایراکتار همچنین با اشاره به برنامه ترکیه برای راه‌اندازی دومین سکوی شناور تولید گاز در سه ماه نخست سال 2028، گفت: با راه‌اندازی این سکو، مجموع تولید روزانه گاز ترکیه در دریای سیاه به 45 میلیون مترمکعب خواهد رسید.

ترکیه نخستین سکوی شناور تولید گاز خود را با نام «عثمان غازی» به دریای سیاه اعزام کرد. به گفته بایراکتار، پیش‌بینی می‌شود این اقدام تولید روزانه از میدان ساکاریا، بزرگ‌ترین میدان گازی ترکیه، را با حدود دو برابر افزایش، از 9 میلیون و 500 هزار مترمکعب کنونی به 20 میلیون مترمکعب برساند؛ رقمی که معادل 7 میلیارد و 300 میلیون مترمکعب در سال است.

بایراکتار تصریح کرد: دومین سکوی شناور تولید گاز در سه ماه نخست سال 2028 وارد ترکیه می‌شود و امکان تولید 25 میلیون مترمکعب گاز با این سکو فراهم خواهد شد. ظرفیت تولید این سکو اندکی بیشتر از سکوی عثمان غازی است.

وی افزود: بنابراین، با دستیابی به ظرفیت 45 میلیون مترمکعب، ترکیه می‌تواند از هر چهار خانه، در سه خانه از گاز تولید داخل استفاده کند.

وزیر انرژی ترکیه در ادامه گفت: با استقرار دومین سکوی شناور، تولید روزانه ترکیه در این میدان به 550 هزار بشکه معادل نفت می‌رسد.

ترکیه یکی از بزرگ‌ترین بازارهای گاز اروپا به شمار می‌رود و سال گذشته 59 میلیارد متر مکعب گاز مصرف کرده است. این کشور به‌طور تقریبی برای تامین همه گاز مورد نیاز خود به واردات وابسته است. مجموع تولید این کشور در سال گذشته به 3 میلیارد و 100 میلیون مترمکعب رسید که بخش عمده آن از میدان ساکاریا استخراج شده است.

بایراکتار همچنین اظهار داشت که اجرای عملیات اکتشاف منابع هیدروکربوری در آب‌های پاکستان به دلیل پیامدهای جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران بر منطقه، حدود 6 ماه به تعویق افتاده است.

local_offerبرچسب‌ها:

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد

Rejoining the server...

Rejoin failed... trying again in seconds.

Failed to rejoin.
Please retry or reload the page.

The session has been paused by the server.

Failed to resume the session.
Please retry or reload the page.