بورس ریزش کرد / رکورد تاریخی شکسته شد

بورس ریزش کرد / رکورد تاریخی شکسته شد

هفته کاری نیمه تعطیل که تا سه شنبه اول خرداد ماه ادامه داشت، با وقوع یک حادثه فرود بالگرد و درگذشت ريیس جمهور و...

هفته کاری نیمه تعطیل که تا سه شنبه اول خرداد ماه ادامه داشت، به پایان رسید. در این هفته، خبر مهم و تلخ در گزارش‌ها، درگذشت ريیس جمهور و هیات همراه در یک حادثه فرود بالگردی بود. این حادثه در حال بازگشت از محل افتتاح سد مرزی با جمهوری آذربایجان به تبریز رخ داد.

شاخص کل در این هفته بیش از 50 هزار واحد کاهش داشت و به محدوده 2 میلیون و 113 هزار واحدی رسید. شاخص کل هموزن هم در این هفته ریزش 3 درصدی را به خود دید که بیانگر وضعیت بدتر سهام کوچک به سهام بزرگ از حیث بازدهی هفتگی می‌باشد.

بازار بورس در روزهای دوشنبه و چهارشنبه به مناسبت شهادت ريیس جمهور و هیات همراه تعطیل بود و روز سه شنبه دامنه نوسان سهام و صندوق‌ها به ترتیب به 2+- و 4+- کاهش پیدا کرد. در این هفته ارزش معاملات خرد به صورت متوسط 3800 هزار میلیارد تومان در روز بود که نسبت به هفته قبل 200 میلیارد کاهش داشت.

ارزش معاملات خرد در روز سه شنبه به 2400 میلیارد تومان کاهش پیدا کرد. در این هفته بیشترین بازدهی مربوط به سهام نماد تازه وارد «شفام» با 20 درصد بازدهی بیشترین سود را نصیب سهامداران کرد. نمادهای «پارسیان» و «چافست» هم با رشد به ترتیب 13 درصد و 9 درصد رتبه‌های بعدی را داشتند. از طرف دیگر بیشترین ریزش متعلق به نمادهای «کشرق»، «لابسا» و «پلاسک» بود که سقوط به ترتیب 13، 12 و 11 درصدی را تجربه کردند. «دکوثر» و «دامین» بعد از رشد سنگین در شفاف سازی اعلام کردند که خبری از رای دادگاه عبیدی نیست.

وزیر اقتصاد اعلام کرد با موضوع انتقاد به انتشار اوراق گواهی خاص با سود 30 درصد موافقیم و با بانک مرکزی در این خصوص مذاکره خواهیم کرد که کمک کننده خواهد بود تا گلایه‌های فعالان بازار سرمایه حل و فصل شود. ريیس کل بانک مرکزی اعلام کرد بانک مرکزی با هدف تسریع در رفع تعهد ارزی و برگشت ارز صادرکنندگان خرد بخش خصوصی که سالانه حدودا 8 تا 9 میلیارد دلار است و در راستای عمق بخشی به ‌بازار رسمی ارز در راستای سیاست تثبیت ارزی، تصمیم گرفته است با همکاری وزارت صمت، تالار ارز اشخاص (بازار ارز توافقی) را در ‌مرکز مبادله ارز و طلای ایران در آینده نزدیک راه‌اندازی کند.

شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در نهایت پذیرش شد. مجددا پارسیان و «وپارس» اپال پارسیان را آگهی کردند.

«زاگرس» در 12 ماهه با یک عقبگرد شدید 504 تومان سود محقق کرد. نماد «فتوسا» هم در زمستان زیانده شد و سهمی 45 تومان سود ساخت. «فولاژ» سهمی 78 هست تومان سود را کدال کرد. شبندر، «شراز» و «شاوان» به ترتیب 195، 252 و 379 تومان به ازای هر سهم سود ساختند. «شاروم» به ازای هر سهم 151 تومان ساخت. کانی کربن که در نوبت عرضه اولیه است سود 217 میلیارد تومانی را محقق کرد. «حسینا» با رشد 194 درصدی سود به ازای هر سهم 559 تومان محقق کرد. «تکمبا» هم رشد 290 درصدی سود خالص داشت و به سود 89 تومانی رسید. فولاد مبارکه بدون لحاظ سود سرمایه گذاری‌ها 74 تومان به ازای هر سهم ساخت. «بفجر» 493 تومان سود اعلام کرد. «فنورد» هم به ازای هر سهم 211 تومان محقق کرد. «رازک» بعد از سال‌ها به مرز زیاندهی رسید.

«دشیمی» در مجمع 295 تومان معادل 70 درصد را تقسیم کرد. «ثبهساز» تقسیم 55 درصدی داشت و 30 تومان تقسیم کرد. «وامید» هم به ازای هر سهم 213 تومان توزیع کرد. «شاملا» به ازای هر سهم 200 تومان تقسیم کرد. «شفام» 300 تومان تقسیم کرد که بخشی از آن از انباشته بود.

«تپمپی» نسبت به تاخیر حسابرس در تایید گزارش توجیهی افزایش سرمایه شفاف سازی کرد. «پتایر» برای پیشبرد طرح توسعه سمنان خود هزار میلیارد تومان اوراق منتشر کرد. در نهایت پس از گمانه زنی‌های فراوان سیت مدیریتی نماد «شاراک» به «شتران» رسید.

«غگرجی» افزایش نرخ 20 درصدی بیسکوییت را داشت. افزایش 12 درصدی نرخ محصول‌هایما ایران خودرو اطلاع رسانی شد. «دابور» هم بعد از زیانده شدن در زمستان افزایش نرخ داد. سرانجام پس از اما و اگرها قیمت شکر به 35 هزار تومان رسید. «دتماد» از رشد 200 درصدی یکی از مواد اولیه خود خبر داد.

دو محصول بهمن خودرو در بورس کالا پذیرش شدند. نیان در یک قرارداد 300 میلیارد تومانی برنده شد. «وسدید» از برنده شدن شرکت زیرمجموعه «فراب» در پروژه‌های عمرانی پرده برداشت. «توسن» ملک می‌فروشد. پتروشیمی هرمز توسط «نوری» از هلدینگ خلیج فارس خریداری شد.

«لطیف» نرخ محصول خود را 15 درصد افزایش داد. ذوب مزایده فروش بخشی از مواد زاید خود را آگهی کرد که بیش از 5 هزار میلیارد تومان ارزشگذاری شده است.

در بازارهای جهانی نفت برنت بدون تغییر خاصی در 82 دلار در بشکه قرار داشت. قیمت جهانی طلا مجددا به بیش از 2400 دلار در اونس رسید. قیمت جهانی مس سرانجام با پشت سر گذاشتن سقف تاریخی به 11 هزار دلار در تن رسید. قیمت روی هم رو به رشد است و به 3130 دلار در تن صعود کرد. سرب و آلومینیوم هم به 2350 و 2680 دلار در تن صعود کردند.

قیمت دلار بعد از صعود هیجانی ابتدای هفته مجددا به محدوده 57 هزار تومانی رسید، قیمت سکه علی رغم رشد قیمت جهانی طلا مجددا به کمتر از 40 میلیون تومان افت کرد و حباب آن به 7.5 میلیون تومان کاهش یافت.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد