"نقدینگی" در ایستگاه «دولت یا مردم» نه تغییر قوانین بورس

"نقدینگی" در ایستگاه «دولت یا مردم» نه تغییر قوانین بورس

بهبود وضعیت بازار سرمایه فقط درگرو ورود نقدینگی به این بازار خواهد بود و شاید تا زمان استقرار دولت بعد، تغییر خاصی در وضعیت بازار سرمایه رخ ندهد.

علی قاسم نژاد عضو هیات مدیره سبدگردان‌ مانی در گفت‌وگو با بورس نیوز در خصوص وضعیت بازار سرمایه بیان کرد: واکنش مثبت بورس به تصمیم‌های سران قوا، متولیان بازارسرمایه و ... برای حمایت از بورس مشروط به عملی‌شدن این تصمیمات خواهد بود و ممکن است تاثیر هر بخشنامه و مصوبه چند هفته بعد از ابلاغ، نمایان شود.‌

وی اضافه کرد: ولی در نهایت روند بازارسرمایه تحت تاثیر انتظارهای ذهنی فعالان این بازار بوده و حتی اگر این بازار به لحاظ تحلیلی کاملا ارزنده باشد اما؛ رفتار سیاست‌گذاران همراه با شک و تردید باشد، این بازار واکنش منفی نشان می‌دهد.

قاسم‌نژاد با اشاره به بازگشت معاملات به روال سابق دامنه نوسانی که داشت نیز گفت: برای مثال اجرای دامنه‌نوسان نامتقارن، سیگنال منفی به سرمایه‌گذاران داد و صف‌های فروش را تشدید کرد و فراموش نکنید که دلیل رشد بازارسرمایه، ورود نقدینگی مردم به این بازار بود و با توجه به خروج نقدینگی از بازارسرمایه، انتظار می‌رود این بازار وارد فاز تحلیل شود و تحلیل‌محور شدن این بازار درگرو اصلاح قیمتی است.

وی افزود: بازار سرمایه نیازمند تزریق 30 هزار میلیارد تومان نقدینگی است و باید شرایطی ایجاد شود که این نقدینگی یا از سوی مردم یا دولت به بازار تزریق گردد؛ این 30 هزار میلیارد تومان، می‌تواند موجب تغییر روند بازار شود، ولی تغییر روند بازار سرمایه به معنای رشد قیمت سهم‌های کوچکی که بدون‌ دلیل منطقی جهش داشته، نخواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با راهکارهای حمایت از سهم‌های کوچک و متوسط بازار گفت: به‌جای جست‌وجو برای معرفی مقصر و اصرار به حمایت از این‌‌ گروه از سهم‌ها با تزریق نقدینگی، باید شرایطی فراهم کرد که امکان دست‌کاری قیمت و رشد غیرمنطقی را از بازار بگیریم و این مهم فقط به‌شرط حذف دامنه نوسان، امکان‌پذیر خواهد بود.

ثاسم‌نژاد تصریح کرد: اگر دامنه نوسان مثلا مثبت و منفی 30 درصد بود، هیچ شخصی در بازار جرات بالا بردن سهم را نداشت. محدودیت دامنه‌نوسان معاملات، فرصتی برای دست‌کاری قیمت سهم‌ها ایجاد کرده و تعادل و نقدشوندگی را از این بازار گرفته است. در شرایط فعلی، مردم عادی انگیزه‌ای برای سرمایه‌گذاری در بورس ندارند و حرفه‌ای‌های این بازار هم با در نظر گرفتن چشم‌انداز آتی، انتظار خرید در قیمت‌های پایین‌تری دارند.‌ ازاین‌رو، بهبود وضعیت بازار سرمایه فقط درگرو ورود نقدینگی به این بازار خواهد بود و شاید تا زمان استقرار دولت بعد، تغییر خاصی در وضعیت بازار سرمایه رخ ندهد.

 

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد