دلایل بحران بازار سهام در سال گذشته/ پیش‌بینی بورس در تابستان 1400 + فیلم

دلایل بحران بازار سهام در سال گذشته/ پیش‌بینی بورس در تابستان 1400 + فیلم

برای پیش‌بینی بورس در تابستان 1400 متغیرهای مختلفی اهمیت دارند از جمله نرخ سود بین بانکی و تغییرات قیمت ارز.

به گزارش تجارت‌نیوز،‌ سال گذشته شاهد تاریخی‌ترین صعود و سقوط بازار سهام بودیم. در این بین بسیاری که به پتوانه دعوت‌های مختلف وارد بازار سرمایه شده بودند متحمل زیان‌های جدی نیز شدند. وضعیت بازار درآن مقطع به قدری عجیب بود که در طول یک سال، سه مرتبه ريیس سازمان بورس و ارواق بهاردار تغییر کرد.

تابستان سال گذشته شاخص کل بورس حدود دو میلیون واحد بود، در پی سیاست‌گذاری پولی و چالش کسری بودجه، سود بین‌بانکی از زیر 10 درصد تا 17 درصد افزایش پیدا کرد، به‌اعتقاد کارشناسان این تصمیم یکی از عوامل موثر ریزش بازار سرمایه بود، البته این موضوع اعتراف صریح وزیر اقتصاد هم هست و تنها به بحث‌های کارشناسی محدود نمانده است.

مطالعه بیشتر: سازمان بورس و اوراق بهادار صورت‌های مالی خود را منتشر کرد

به‌عبارت ساده‌تر دولت، مردم را به بورس فراخواند اما همزمان بانک مرکزی نرخ سود بانکی را افزایش داد، به‌طور کلی و در خوش‌بینانه‌ترین حالت می‌توان گفت سیاست‌گذاران پولی با سیاست‌گذار مالی هماهنگ نبودند و ابرنوسان بورس در سال گذشته شکل گرفت، اگر چه سیاست‌گذار بانکی به‌عنوان متولی بازار سرمایه در جهت جلوگیری از ریزش اقداماتی را در شورای بورس انجام داد اما عدم اجرای مصوبات در زمان لازم اثراتش را از بین برد.

در مقطع حساس ابتدای سال 1399 با نوسان شدید نرخ سود بین‌بانکی مواجه بودیم، ابتدا بازار پول آوار نقدینگی را به بازار سرمایه هدایت کرد و سپس با بالا رفتن شاخص، هدفمند با بالا بردن نرخ سود بین‌بانکی و مداخله در آن نرخ مقدمات ریزش بورس را فراهم کرد، اگرچه در همان زمان تذکرات لازم توسط برخی مسيولان مرتبا در جلسات داده می‌شد که سیاست‌های پولی باید همراستا با سیاست‌های مالی و بازار سرمایه باشد، اما به هر حال این اتفاق رخ نداد.

در این فیلم، دلایل بحران بازار سهام در سال گذشته و پیش‌بینی بورس در تابستان 1400 را ببینید.

 

 

 

منبع: تسنیم

 

مطالعه بیشتر: عجیب‌ترین وعده‌های اقتصادی انتخابات کدام است؟

 

آخرین اخبار حوزه بورس را در صفحه بورس تجارت‌نیوز بخوانید.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد